De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Microsoft Surface Crossmedia Timon Oosterhof.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Microsoft Surface Crossmedia Timon Oosterhof."— Transcript van de presentatie:

1 Microsoft Surface Crossmedia Timon Oosterhof

2 Inhoud presentatie Het medium (impressie) Toepassing
Functies en mogelijkheden Doelgroepen Duurzaamheid

3 Het Medium Microsoft Surface:
Een monitor in de vorm van een tafel die geheel zonder muis en toetsenbord met de handen wordt bediend. Het scherm is vooral bedoeld voor gebruik in publieke ruimten. Surface kan 52 aanrakingen tegelijk snel verwerken, wat neerkomt op vier personen die tegelijkertijd alle tien de vingers gebruiken plus nog eens twaalf objecten die op de tafel worden geplaatst. Videoimpressie

4 Toepassing Een restaurant met Microsoft Surface tafels ipv reguliere tafels.

5 Functies en Mogelijkheden
De basisfunctie: menu bestellen Via deze tafel kan men een bestaand menu bestellen of zelf een menu samenstellen, ingrediënten samenvoegen etc. In te stellen op iedere taal, ideaal voor toeristen. Info over het menu, bijvoorbeeld het aantal caloriën. Beoordeling/review achterlaten of lezen van anderen. Kijken wat anderen nog meer erbij besteld hebben, werkende combinaties. (webshop idee) Ranking list met de meest in de smaak vallende menu’s, en eventueel de naam van de persoon erbij (inlogmogelijkheid)

6 Functies en Mogelijkheden
Zakendiner: Ideaal voor zakelijke diners, super gemakkelijk en inzichtelijk data overzenden naar elkaars apparaten. Of via internet communiceren met de zaak of personen op een andere locatie. Het is een sociaal gebeuren, je zit tegen over elkaar en bent beide betrokken bij 1 ding, niet iedereen afzonderlijk achter een laptop.

7 Functies en Mogelijkheden
Informatie inwinnen: Voor tijdens of na het eten eenvoudig opzoeken wat er in de buurt te doen is. Bioscoop- of theaterkaartjes bestellen. Taxi bestellen of kijken wat de snelste route naar je uitgaansgelegenheid is.

8 Functies en Mogelijkheden
Leuke extraatjes: Spelletjes doen terwijl je wacht op je eten Sfeer bepalen (sctructuur, nepkaarsjes met geconcentreerd licht)

9 Functies en Mogelijkheden
Leuke extraatjes: Gastenboek functie Functie voor slechtzienden, uitvergrootbaar Keukencam, kijken hoe je gerecht bereid wordt Uitzicht op de straat (via webcam) soort van liggend raam Via de webcam die thuis hangt bij kinderen kijken (remote oppas) Thema avonden organiseren, jukebox Kinderen kunnen spelen, digitaal vingerverven etc. Misschien aparte ruimte voor kids organiseren. Al met al moet het heel gebruiksvriendelijk worden, er zijn superveel functies voor mensen die interesse hebben. De basisfunctie is natuurlijk gewoon je eten bestellen.

10 Doelgroepen In principe iedereen.
Van kinderen tot aan zakenmensen, van slechtziende Hollanders via mensen die aan de lijn doen tot aan toeristen uit china

11 Duurzaamheid Minder arbeidsuren voor obers, ze serveren alleen
Minder verwerking, minder loonstroken Geen menukaarten Samenwerking met taxicentrales, bioscopen, theaters etc. Sponsoring Gerecht samenstellen op basis van calorieën (gezond, levensduurzaamheid) Geen flyers (spam) in de gangen, mensen kunnen zelf selecteren waar ze interesse in hebben. Mensen kunnen een account aanmaken, eventueel krijgen ze hier extraatjes of korting voor, klantenbinding. Mogelijkheden zijn eindeloos, makkelijk up te daten naar de nieuwste internettechnologie en gadgets, zonder nieuwe apparatuur aan te schaffen. Zelfs betalen is mogelijk met creditcard op de tafel. De individualiteit staat voorop, zelf beslissingen maken en alles zelf in de hand hebben!

12


Download ppt "Microsoft Surface Crossmedia Timon Oosterhof."

Verwante presentaties


Ads door Google