De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

We gingen met groep 7 van de Bloeiende Perelaar naar de drie bedrijven. Van ‘t Hek, Staalbouw Purmerend en Prokal Stoomtechniek. Wij gingen naar Staalbouw.

Verwante presentaties


Presentatie over: "We gingen met groep 7 van de Bloeiende Perelaar naar de drie bedrijven. Van ‘t Hek, Staalbouw Purmerend en Prokal Stoomtechniek. Wij gingen naar Staalbouw."— Transcript van de presentatie:

1 We gingen met groep 7 van de Bloeiende Perelaar naar de drie bedrijven. Van ‘t Hek, Staalbouw Purmerend en Prokal Stoomtechniek. Wij gingen naar Staalbouw. Vrijdag 11 april 2014

2 Begroet Welkom bij Staalbouwgroep Purmerend!

3 We kregen wat informatie over Staalbouwgroep Purmerend. Dit was onze begeleider in de speciale techniekbus naar de bedrijven.

4 Aan deze bout kan 60.000 kg hangen. Dat zijn 60 auto’s. Dit waren de spullen die hij liet zien. Dit was een gedeelte van een trapleuning die zij maken. Dit is roestvrij staal.

5 Dit is een meneer die op kantoor werkt. Hij vertelt ons dat Staalbouw Purmerend de trapleuningen in Carre heeft gemaakt. Ook dat ze iets voor het vliegtuig Arke Fly hebben ontworpen.

6 Toen mochten we dingen bekijken! Hier keken we door de aluminium buizen. Dat zag er raar uit. Ze wegen bijna niks! Dit was voor een trap. In de gaten gingen aan het eind van de buizen plastic doppen om het dicht te maken.

7 Toen mochten we zelf dingen maken van staal zoals buigen gaatjes maken en snijden. Hier is Femke wat aan het maken.

8 Weetjes!!! Er werken bij staalbouw geen vrouwen. Obama heeft met de Nucleaire top in Nederland over een Rijststrip van Staalbouw Purmerend gelopen. Er werken maar 17 mensen bij Staalbouw Purmerend. Om bij Staalbouw te kunnen werken moet je de studie MBO werktuigbouwkund e doen. Eerst bestond er ook nog Staalbouw trappen, maar die ging failliet. Dus toen hebben ze het samengevoegd.

9 We mochten de spullen mee naar huis nemen!

10 Vragen

11


Download ppt "We gingen met groep 7 van de Bloeiende Perelaar naar de drie bedrijven. Van ‘t Hek, Staalbouw Purmerend en Prokal Stoomtechniek. Wij gingen naar Staalbouw."

Verwante presentaties


Ads door Google