De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Webmaster patriciameyntjens-psychotherapie.be presentatie ozm©

Verwante presentaties


Presentatie over: "Webmaster patriciameyntjens-psychotherapie.be presentatie ozm©"— Transcript van de presentatie:

1 webmaster patriciameyntjens-psychotherapie.be presentatie ozm©

2 Er is niets dat zo diep ingrijpt in het leven van kinderen als het niet- geleefde bestaan van ouders. ( C. G. Jung)

3 Vrienden die naar ons luisteren, zijn degenen naar wie we toe trekken, in wier radius we willen verkeren. Wordt er naar ons geluisterd, dan worden we gevormd, we mogen ons ontplooien en open bloeien. (Karl Menninger)

4 Een kind oefent zich in liefhebben voor het leven. Hoe meer hij nu kan liefhebben, en zich geliefd weten, des te guller en toleranter zal hij later zijn in allerlei soorten liefde, zijn leven lang. (Penelope Leach)

5 De komst van ons derde betekende een dramatische wending, nu waren we voor het eerst in de minderheid. (T. & L. McClure )

6 Idealiter neemt ouderschap net zo vanzelf bezit van je als een flinke lachbui : het gebeurt onwillekeurig, automatisch – en houdt onvoorwaardelijke liefde in. (Sally James)

7 Klagen over kinderen is makkelijk. Wil je echter vertellen van je vreugde en je liefde dan schieten woorden te kort. Die gevoelens zijn haast te heilig om zich te laten benoemen. ( Joan McIntosh)

8 Het belangrijkste wat een vader voor zijn kinderen kan doen, is van hun moeder houden. (Theodore Hesburgh)

9 Horen dat iemand van je houdt, is niet genoeg, je moet je geliefd voelen. (Marcia Jacober)

10 Knip niet door wat je los kunt knopen. (Joseph Joubert)

11 Als je je kind bij het grootbrengen een bepaalde richting opstuurt, Ga dan zelf eens een eindje mee. (Josh Billings )

12 Ze glimlachen elkaar een toekomst toe. (Ring Lardner)

13 Als vrouwen, kinderen en hun heer en gebieder één zijn, Is het of harp en luit volkomen unisoon opklinken. (Confucius)

14 Je houdt zo ontstellend veel van je eerste kind, dat je je afvraagt hoe je ooit voor een tweede nog zoveel liefde op zou kunnen brengen. Dan ontdek je hoe oneindig je vermogen tot liefhebben is. (Linda D’ Agrosa)

15 Een alleenstaande moeder verdient net zoveel respect als een gehuwde moeder ; moederschap is een kosmisch gebeuren, en zodra het zich voordoet, mogen onze conventionele normen geen enkele kans krijgen het te ontluisteren. (Ben Lindsey) Als een kind zijn aangeboren vermogen om zich te verwonderen wil behouden, heeft hij ten minste één volwassene nodig die dat gevoel met hem kan delen, en die samen met hem opnieuw de vreugde, opwinding en het mysterie van onze wereld kan ontdekken. (Rachel Carson)

16 Ik koester een innig verlangen terug te keren naar de moederschoot : Van wie dan ook. (Woody Allen)

17 Mijn vader werd vaak kwaad op momenten dat ik het meest op hem leek. (Lillian Hellman)

18 God gaf ons lasten, en schouders. (Joods spreekwoord)

19 Humor is inzicht dat op een liefdevolle manier wordt overgebracht. (Leo Rosten)

20 Er komt een moment dat je je kinderen moet uitleggen waarom ze zijn geboren. Het zou schitterend zijn als je tegen die tijd een antwoord weet. (Hazel Scott)

21 Het moeilijkste is te leren een bron van liefde voor je kinderen te zijn, geen fontein, en hun te tonen dat we van hen houden, niet op een moment dat het ons uitkomt, maar ook wanneer zij dat willen. ( N. Fairbrother )

22 Problemen vormen een deel van je leven, Als je je partner erbuiten houdt, geef je hem niet de kans genoeg van je te houden. (Dinah Shore)

23 patriciameyntjens-psychotherapie.be presentatie ozm © Terug naar begin


Download ppt "Webmaster patriciameyntjens-psychotherapie.be presentatie ozm©"

Verwante presentaties


Ads door Google