De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

NOE MUT ‘T GEBEUR’N ! PRESENTATIE "MEDICAL PLAN" V.V. DETO VRIEZENVEEN

Verwante presentaties


Presentatie over: "NOE MUT ‘T GEBEUR’N ! PRESENTATIE "MEDICAL PLAN" V.V. DETO VRIEZENVEEN"— Transcript van de presentatie:

1 NOE MUT ‘T GEBEUR’N ! PRESENTATIE "MEDICAL PLAN" V.V. DETO VRIEZENVEEN
25 JANUARI 2012

2 Actueel Nieuws Blessureleed amateurvoetballers verminderen met sportfysiotherapie Rob | 20/01/2012 | 1 Reactie De inzet van een sportfysiotherapeut kan veel blessureleed voorkomen. Dat zegt de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS) in reactie op de berichtgeving van het UMC Utrecht en de KNVB over de grote aantallen blessures bij amateurvoetbalclubs. In het persbericht van het UMC Utrecht en de KNVB wordt gesproken over een grote hoeveelheid blessures bij de amateur voetbalclubs. Blessures die leiden tot verzuim in het werk en uitval van de sportbeoefening. Met de deskundigheid van de sportfysiotherapeut kan veel ellende voorkomen worden. “Dat is effectiever dan het aan de trainers overlaten, zoals de KNVB voorstelt”, vindt NVFS voorzitter Bart Smit. “Trainers en coaches hebben immers andere taken en verantwoordelijkheden. Laat de sportfysiotherapeut, samen met club en trainer, de situatie in kaart brengen en adviseren. Binnen verschillende amateurclubs (voetbal, hockey, tennis enz.) wordt hier al dankbaar gebruik van gemaakt. De sportfysiotherapeut wordt ingehuurd voor het verzorgen van loopscholing, inloopspreekuren, begeleiding en opleiding van trainers in het screenen van signalen van een dreigende blessure, controle van deugdelijk materiaal, eventuele extra aanpassingen in de zolen van sportschoenen, hersteltrainingen, behandelen van blessures en de revalidatie naar het gewenste niveau van de geblesseerde sporter.” Minder acute blessures De vroegtijdige inzet van de sportfysiotherapeut in combinatie met de trainer zal ook zijn invloed hebben op het verminderen van de acute blessures. De sporter wordt beter in de gaten gehouden en zijn trainingsprogramma zal meer afgestemd zijn op het niveau van de belastbaarheid dat de sporter op dat moment nodig heeft. Sneller herstel Ook de behandeling van de geblesseerde sporter zal vanuit de sportfysiotherapeut breder en effectiever worden ingezet om dat de sportfysiotherapeut handelt vanuit totale (sport) context waarin die sporter zich begeeft en zijn revalidatie programma daarop afstemt. Doel van de sportfysiotherapeut is de sporter binnen de kortste tijd op een veilige manier weer terug te brengen tot op het optimale niveau. Daarin worden alle facetten van de betreffende sport opgenomen en getraind. De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg pleit dan ook voor meer integratie van de sportfysiotherapie in de amateursport. Zij ziet het als een relatief goedkope interventie die blessureleed voorkomt en sneller doet herstellen. Bron: NVFS

3 KNVB - trainingsprogramma: Voetbal Blessure Vrij

4 Frederik Jaspers Faijer
Paramedisch Team Frederik Jaspers Faijer Fysiotherapeut ‘De Haere’ Gerrit Bosman Verzorger DETO 1 Mayke Wetering Fysiotherapeute ‘FyzioTotaal’ Jasper Teunis Fysiotherapeut i.o. Sven Smits

5 Inhoudsopgave Inleiding Doelstellingen Blessure (algemeen)
Blessureregistratie Warming – up (theorie en praktijk) Vragen kan tijdens presentatie Tijdsduur: 60 minuten

6 Inleiding Verbeteren jeugd van DETO (Opleidingsster KNVB)
Schrijven van Medisch Beleidsplan Blessureregistratie binnen DETO Blessurepreventie binnen DETO Thema-avonden voor trainers / leiders en andere belangstellenden ( Sport spreekuur voor DETO-spelers )

7 INFORMEREN & ADVISEREN:
Doelstellingen INFORMEREN & ADVISEREN: over de aanpak van het "Medical Plan" aan de jeugdtrainers van DETO over het blessureregistratieformulier blessurepreventie van jonge voetballers van de warming-up bij alle jeugdteams van DETO.

8 bles·su·re (de); v -suren, -s wond, letsel
Blessure (algemeen) Definitie ‘Blessure‘ bles·su·re (de); v -suren, -s wond, letsel Hoe voorkom je? Hoe herken je? Wat kun je zelf doen?

9 Sportblessures

10 Vandaag met nadruk op: Blessureregistratie binnen DETO
Blessurepreventie d.m.v. FIFA 11+ warming - up

11 Waarom blessureregistratie
REGISTREREN & ANALYSEREN

12 Aantal blessures Fictieve gegevens vv DETO

13 Lokalisatie blessures
Fictieve gegevens vv DETO

14 Ontstaan blessure Fictieve gegevens vv DETO

15 Blessureregistratieformulier (1)
NVT

16 Blessureregistratieformulier (2)
NVT

17 Bereikbaarheid formulier
In WORD document In WORD document In PDF - document (Vast spreekuur) Formulieren komen ook in kantine te liggen. Geen formulier betekent geen onderzoek / behandeling.

18 Bereikbaarheid formulier

19 Presentatie DETO Medical Plan (2).
Vervolg Kijk verder op: Presentatie DETO Medical Plan (2).


Download ppt "NOE MUT ‘T GEBEUR’N ! PRESENTATIE "MEDICAL PLAN" V.V. DETO VRIEZENVEEN"

Verwante presentaties


Ads door Google