De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

KLEURRIJKE HERINNERINGEN van Fred Bezemer 1928-1985.

Verwante presentaties


Presentatie over: "KLEURRIJKE HERINNERINGEN van Fred Bezemer 1928-1985."— Transcript van de presentatie:

1 KLEURRIJKE HERINNERINGEN van Fred Bezemer 1928-1985

2 VOORWOORD Afscheid nemen is met dankbare handen meedragen al wat herinnering waard is. 30 jaar ben ik met Fred getrouwd geweest wat wel een stempel op mijn leven gezet heb. Deze presentatie geeft in vogelvlucht zijn levensloop neer. Fred werd geboren in Krimpen aan de lek. Waar hij ook werd gedoopt met de naam: FREDERIK LODEWIJK ADRIANUS waar hij altijd trots op geweest is. Fred(die) was de afkorting.

3 FRED KWAM UIT EEN GROOT GEZIN WAARVAN HIJ DE MIDDELSTE WAS

4 FRED MET ENKELE BROERTJES In 1933 is het gezin Bezemer verhuisd naar Grote Lindt waar pa Bezemer een tuinderij begonnen was. Zij mochten allemaal een handje meehelpen. Van links naar rechts Adrie, Arie en Fred.

5 FRED ALS “GEESTELIJKE” (toneel) OP DE KWEEKSCHOOL

6 EN DAN NAAR DE MARINE

7 FRED ZIJN EERSTE KLAS IN PERNIS

8 FRED ZIJN LAATSTE KLAS IN PERNIS

9 WANDELTOCHTEN WAREN “IN”

10 EEN ALLEEN IS MAAR VERDRIETIG

11 Bruidspaar met wederzijdse ouders 25 Mei 1955

12 VAN PERNIS NAAR BRANDWIJK Het personeel van de school

13 Een klas in Brandwijk

14 Van Brandwijk naar Andijk (N.H.) Daar werd Fred hoofd van de Idenburgschool Met de kinderen plus ouders en het overige personeel is het prettig toeven geweest. Allerlei activiteiten zijn daar verricht, waar de sportdagen hoogtijdagen waren. Ook te vermelden is de correspondentie met de kinderen uit Nieuw Guinea tevens met de leerkracht daar, de heer Wapstra.

15 Correspondentieklas uit Nieuw Guinea 1964

16 Ons klavervier (1964) In Brandwijk hebben wij drie kinderen gekregen. In Andijk kwam de vierde erbij zodat we een dubbele koningswens in vervulling zagen gaan.

17 Andijk (N.H)

18 Toneel en zanguitvoeringen Mijn man werd op een gegeven ogenblik gevraagd of hij regisseur wilde worden van een bestaande toneelclub “ Kunst na arbeid” Hij heeft daar zijn beste beentje voorgezet met goede resultaten. Ook met leerlingen van de school werden er diverse toneelstukjes elders opgevoerd. En met het schoolzangkoortje oogstte hij ook veel succes.

19 Begin van de protestants-christelijke school in Oosterhout (N.Br) 1967 Terwijl de noodschool nog in aanbouw was begon men alvast in twee lokalen les te geven. Met twee leerkrachten en 55 leerlingen. Na een poosje kwam de meiboom in top.

20 Op primitieve wijze werd hun dorst gelest de eerste week

21 De school groeide en bloeide Er is wel heel veel werk verricht. Maar dank zij de nieuwbouwwijken en de goede naam kwamen er steeds meer kinderen die deze school bevolkten. Van het noodgebouw kwam uiteindelijk een prachtige school aan de rand van het bos. Wat Fred zijn ideaal ook was. Een staaltje van de uitbreiding kunt u op de volgende dia’s zien.

22 Personeel 1973

23 De zesde klas toen (1973)

24 Op naar de volgende wijk in Oosterhout-Noord Toen het bestuur aan Fred vroeg om ook een school in Oosterhout-Noord op te zetten, was het antwoord, ja graag. Met zijn ruime ervaring leek hem dit wel weer een uitdaging en het resultaat mocht er zijn. In 1977 werd de School geopend die de naam de Regenboog kreeg. Vlakbij de kerk die de naam had van De Ark.

25 Sint-Nicolaas feest Feesten werden zo nu en dan wel gevierd. Ook het Sint-Nicolaasfeest. Op allerlei manieren kwam de Sint met zijn Pieten van tijd tot tijd Oosterhout binnen. Bv. met een roeiboot of met een antieke oldtimer Op de volgende dia werd Fred op het matje geroepen door de Sint. De zwarte Pieten waren zijn jongste zoon en oudste dochter.

26 Wie zoet is krijgt lekkers…

27 Fred was een veelzijdig mens Ja gaven had Fred veel die hij ook wel gebruikt heeft op allerlei manieren. Behalve dat hij twee scholen in Oosterhout op poten heeft gezet en gerund, is hij ook nog dirigent van een tienerkoor geweest. Regisseur van een toneel vereniging. Voorzitter van de hoofdencontact-vergadering en ouderling in de kerk. Weliswaar niet allemaal tegelijk.

28 Het personeel van de Regenboogschool in 1979

29 Ongewenst oponthoud Hoe het gekomen is en waardoor, is een gissen en vergissen, maar Fred kreeg in 1979 zijn eerste hartinfarct, waar er diverse zijn gevolgd. Zijn schoolwerk was weldra ten einde. En hij zocht afleiding in het schilderen op glas, wat een leuk resultaat had. Honderden kleine rampjes heeft hij geschilderd en enkele grotere exemplaren.

30 Enkele voorbeelden van het schilderen op glas

31 Shalomgedichten Tijdens zijn ziekte heeft Fred ook diverse gedichten gemaakt die ook op muziek gezet zijn door de pianist Arie de Koning. Na 14 jaar in Oosterhout gewoond te hebben zijn we naar Hooghalen gegaan waar we in een boerderij een expositie hebben gehad van onze hobby’s en van andere hobbyisten. Na vier jaar heeft Fred weer een hartinfarct gehad waarna hij is overleden. Hij is in Hijken begraven.

32 Kun je nog zingen zing dan mee! De Shalomliederen zijn in twee uitvoeringen uitgegeven. (in eigen beheer) Met en zonder muziek.


Download ppt "KLEURRIJKE HERINNERINGEN van Fred Bezemer 1928-1985."

Verwante presentaties


Ads door Google