De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom! www.plintenenprofielencentrale.nl.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom! www.plintenenprofielencentrale.nl."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom!

2 De Plinten & Profielen Centrale
De enige groothandel in Nederland die zich puur en alleen toelegt op randafwerking en accessoires voor de parketspecialist. Naast het uitzonderlijk brede en diepe assortiment plinten en profielen, levert PPC alle bekende merken: Lijmen Lakken Oliën Bradjes Schuurmaterialen Legmaterialen Kortom: de vloer koopt u bij de producenten en de rest bij PPC.

3 Probleemstelling Uitlevering van de randafwerking werd vóór PPC uitsluitend via vloerenfabrikanten of -grossiers gedaan. Dat betekende: Veel leveranciers met een smal assortiment Verouderde, gedifferentieerde monstercollecties Veelal alleen voorraadbestelling mogelijk; veel winkeldochters Geen regelmatige levering mogelijk Hoge prijzen bij levering per commissie Kortom: randafwerking werd door de vloerenfabrikanten en grossiers gezien als bijartikel.

4 Oktober 1999… het antwoord Een (voor die tijd) breed assortiment met zo’n 650 artikelen. Een altijd up-to-date monstercollectie Alles uit voorraad leverbaar Geregelde aanvoer, 2 vaste bezorgdagen per week Geen vrachtkosten Geen kleinordertoeslag Scherpe prijzen en alles leverbaar per commissie Kortom: randafwerking is voor PPC hoofdzaak.

5 1999: De start! Begonnen in Langbroek aan de
Langbroekerdijk 74A op 200 m2 en één bus. Bijgestaan door 3 studenten: Caspar, Peter en Lisa. Het afzetgebied lag toen nog in de provincies Utrecht en Zuid-Holland.

6 2000: Het eerste personeel Drees en de studenten konden de vraag al snel niet meer aan. Er moest iemand worden aangenomen die de telefoontjes kon aannemen en de orders kon inpakken. Kort daarna werd ook de eerste chauffeur aangenomen. Het levergebied werd uitgebreid met Noord-Holland en Gelderland.

7 2001 : groei Nieuw pand in Wijk bij Duurstede met 650m2
magazijn en 150m2 kantoorruimte op Molenvliet nummer 18A. Extra personeel: verkoper binnendienst, 2 chauffeurs en diverse mensen voor het magazijn.

8 Assortiment: +/- 1.500 verschillende producten.
Naast de uitbreiding van het assortiment plinten en profielen, nu ook onderhoudsproducten, olie en was van de Parketman. Het afzetgebied wordt weer uitgebreid, nu met Noord-Brabant en Zeeland.

9 2002 : Een mede-eigenaar Peter wordt mede-eigenaar.
Artikelen: +/ art. O.a.: Osmo, Bona, Thomsit en Trip Trap. Afzetgebied: Inmiddels levert PPC landelijk. Personeel: 17 medewerkers

10 2002: Prijs! PPC wint de TevredenheidsTrofee 2002 van Parketmeester
Met de argumenten: gat in de markt, perfecte service, levert alles twee keer per week op commissie en is snel en flexibel.

11 2003: Stijgende lijnen ParketGroep Nederland roept PPC uit tot Leverancier van het jaar PPC heeft zich volgens PGN onderscheiden op de volgende criteria: marketingondersteuning, snelle leveringen, serviceverlening, garantieafwikkeling en productinnovatie. Artikelen: +/ Personeel: 24 medewerkers Het eerste contact wordt gelegd met de gemeente over de plannen voor nieuwbouw.

12 2004: Vijfjarig bestaan We betrekken in augustus 2004 weer een nieuw
pand, Molenvliet 17, met nu 2100 m2 ruimte. Artikelen: +/ artikelen Personeel: 28 medewerkers Parket Tree heeft PPC uitgeroepen tot Leverancier van het jaar 2004 op grond van: innovatie, leverbetrouwbaarheid, service, klantgerichtheid, flexibiliteit en kwaliteit.

13 2005: Eerste concrete plannen nieuwbouw
Een kavel aan industrieterrein Broekweg in Wijk bij Duurstede wordt aangekocht. Het totale oppervlak is vierkante meter, waarvan we vierkante meter willen bebouwen. Artikelen: +/ Personeel: 33 medewerkers

14 2006: Vanaf nu schrijven we familie Klaassen
Naast Drees en Peter, is nu ook Lisa mede-eigenaar. De tevredenheid blijft groot. ParketGroep Nederland roept PPC wederom uit tot Leverancier van het jaar op de punten: serviceverlening snelle leveringen garantieafwikkeling actief assortimentsbeleid marketingondersteuning productvernieuwing

15 2006: Implementatie nieuw it-systeem
Dit jaar staat in het teken van de implementatie van een nieuw IT-systeem. Na lang afwegen van voor- en nadelen is gekozen voor Navision van Microsoft Dynamics. Artikelen: +/ Personeel: 42 medewerkers

16 2007: De grote verhuizing In april verhuizen we naar het nieuwe
pand op de Vogelpoelweg 4. In september is er een grote opening met dealerdagen met een eigen huisbeurs met 25 leveranciers in tenten en het Nederlands Kampioenschap Parketleggen Een groot succes met ruim 900 bezoekers in 2 dagen!

17 2007: Eerste vrachtwagen De eerste vrachtwagen wordt aangekocht.
Artikelen: +/ Personeel: 47 medewerkers

18 2008: Lancering webshop Het IT-systeem wordt verder uitgebreid;
de webshop wordt geopend. 24 uur per dag bestellen Productinformatie downloaden Levertijd bekijken Na een half jaar komt 30% van de orderstroom binnen via de webshop.

19 2008: Nieuw wagenpark Het complete wagenpark wordt vernieuwd en we gaan een samenwerking aan met TomTom Work. Artikelen: +/ Personeel: 47 medewerkers

20 2008: Prijs! Op de ParketEXPO in België wordt de Coöperatie Parketmeester kiest PPC Innovatieprijs bronze award voor de als beste leverancier 2008 met de flexibele plint gewonnen Parketmeester TevredenheidsTrofee.

21 2009: verhuizen zonder te pakken
Vanaf maart 2009 is het bezoekadres: Weegmaat 3. De weg aan de voorzijde van het pand aan de Vogelpoelweg is klaar. Het pand is eindelijk vanaf de voorkant bereikbaar, zoals het bij de bouw bedoelt was.

22 2009: Plannen De eerste plannen voor nieuwbouw fase 2 beginnen op te komen. Prognose Artikelen: +/ Personeel: 47 medewerkers En verder…

23 … en verder… De IT verder uitbouwen, zoals een papierloos magazijn
Introductie van eigen merken, zoals de Parketman en Sfeerplinten Oriënteren op andere markten, zoals woninginrichting en België

24 Kortom Een fijn familiebedrijf houden en uitbouwen, waar het voor iedereen fijn werken is, waar we met beide benen op de grond staan en ons niet gek laten maken door het dogma van de groei. En altijd…

25 “Graag gebracht!”


Download ppt "Welkom! www.plintenenprofielencentrale.nl."

Verwante presentaties


Ads door Google