De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Patiëntveiligheidskaart in het TweeSteden ziekenhuis

Verwante presentaties


Presentatie over: "Patiëntveiligheidskaart in het TweeSteden ziekenhuis"— Transcript van de presentatie:

1 Patiëntveiligheidskaart in het TweeSteden ziekenhuis

2 De verschillende stappen:
Overleg met onze OM’ers (organisatorische managers) van de zorgeenheden over: Wat zij van de patiëntveiligheidskaart vinden. Hoe zij denken dat ze deze op de verpleegafdelingen kunnen gebruiken.

3 Resultaten overleg OM’ers:
Drie verschillende mogelijkheden om de patiëntveiligheidskaart op de verpleegafdeling in te zetten. Ook behoefte aan een kaart voor de polikliniek.

4 Mogelijkheden verpleegafdeling:
Een poster op A3 formaat dat opgehangen wordt op de verpleegafdeling (zichtbaar voor patiënten) Patiëntveiligheidskaart op A4 formaat voor in de patiënteninformatiemap (op de kamer) Op A5 formaat voor in het nachtkastje van de patiënt Naast één van deze mogelijkheden, wordt de patiëntveiligheidskaart met iedere patiënt tijdens het opnamegesprek besproken.

5 Poster polikliniek Met behulp van ‘tips voor in de spreekkamer’ tekst gemaakt in overleg met medisch specialist Hierbij illustraties laten maken

6 En daarna: Voorstel voor invoering op verpleegafdeling en polikliniek besproken in de centrale teams patiëntveiligheid en patiëntenparticipatie En ………….. Goedgekeurd door beide teams.

7 En nu ………….. Tijdens de patiëntveiligheidsweek (vanaf 22 november) worden de kaarten geïntroduceerd. Vanaf dan ga ik (samen met 2 collega’s) in alle teamoverleggen op de verpleegafdelingen en poliklinieken het gebruik van de kaart toelichten.

8 Over een half jaar: Evalueren wij het gebruik van de patiëntveiligheidskaarten/posters door middel van onze patiëntenenquêtes.


Download ppt "Patiëntveiligheidskaart in het TweeSteden ziekenhuis"

Verwante presentaties


Ads door Google