De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Rekenbewust Vakonderwijs Bij rekenbewust vakonderwijs werken vakleraren ook aan de rekenkundige aspecten van hun vak, met als doel bij hun vak meer begrip.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Rekenbewust Vakonderwijs Bij rekenbewust vakonderwijs werken vakleraren ook aan de rekenkundige aspecten van hun vak, met als doel bij hun vak meer begrip."— Transcript van de presentatie:

1 Rekenbewust Vakonderwijs Bij rekenbewust vakonderwijs werken vakleraren ook aan de rekenkundige aspecten van hun vak, met als doel bij hun vak meer begrip te krijgen. Hun aandacht voor rekenen staat ten dienste van het leren van het vak. De docent rekenen/wiskunde heeft een andere taak dan de vakdocent die tegen rekenkansen aanloopt.

2 RekenBewust VakOnderwijs: wat is het ? Betekenisvol: rekentaak is nodig voor vak/praktijkopdracht Rekentaken bij vakopdrachten worden expliciet benoemd Oefening en feedback Heldere beoordeling, toetsing Samenwerking rekendocent (wiskunde?) en vakdocent

3 Zijn vakvaardig op gebied van vakinhoud en didactiek Kunnen differentiëren Durven methodes los te laten waar nodig Geven ook les (en praten) over rekenen Ondersteunen collega’s Herkennen en gebruiken de aanknopingspunten voor rekenen in hun eigen vak Rekenbewust vakonderwijs Benoemen het rekenen in wanneer dat in de les voorkomt Weten iets over de aanpak en didactiek van die rekenonderdelen Vinden rekenen ‘normaal’ Kunnen terugvallen op experts rekendocenten alle docenten


Download ppt "Rekenbewust Vakonderwijs Bij rekenbewust vakonderwijs werken vakleraren ook aan de rekenkundige aspecten van hun vak, met als doel bij hun vak meer begrip."

Verwante presentaties


Ads door Google