De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“Dromen, Denken, Doen”. De 3-D Ondernemersmeter UWV e.a. uitkeringsverstrekkers vragen garanties 70% starters uit uitkering: binnen 1 jaar succes (mits.

Verwante presentaties


Presentatie over: "“Dromen, Denken, Doen”. De 3-D Ondernemersmeter UWV e.a. uitkeringsverstrekkers vragen garanties 70% starters uit uitkering: binnen 1 jaar succes (mits."— Transcript van de presentatie:

1

2 “Dromen, Denken, Doen”. De 3-D Ondernemersmeter UWV e.a. uitkeringsverstrekkers vragen garanties 70% starters uit uitkering: binnen 1 jaar succes (mits deskundig begeleid in re-integratietraject) Vooral geschikt voor arbeidsongeschikten en 45+ Niet iedereen is geschikt als ondernemer Bestaande testen: vooral wat je VINDT van jezelf En zijn vooral gericht op persoonskenmerken

3 Wat maakt een ondernemer succesvol? Wat de bestaande tests meten: creativiteit, zelfstandigheid en flexibiliteit Maar ook: persoonlijke, vakinhoudelijke en sociale vaardigheden commercieel inzicht kwaliteit en marktkansen van het ondernemingsidee Recent onderzoek: vooral de marktomstandigheden en de sociale vaardigheden van de ondernemer zijn bepalend voor zijn succes. Born, J.A. van den (2009). “The drivers of career success of the job-hopping professional in the new networked economy

4 De 3D ondernemersmeter: Met subsidie van Instituut Stichting Gak hebben wij de 3D ondernemersmeter ontwikkeld, die bestaat uit drie componenten : “Dromen”: Het ondernemersidee. is dit nog vaag of al uitgebreid uitgewerkt heeft het veel of weinig kansen bevat het veel of weinig risico's “Denken”: De persoonlijkheid van de cliënt: ben ik wel een ondernemer? “Doen”: De vaardigheden van de cliënt: welke vaardigheden heb ik in mijn onderneming nodig? welke vaardigheden bezit ik? Welke kunnen/ moeten worden ontwikkeld? m.n. sociale vaardigheden netwerk van de cliënt commerciële en administratieve vaardigheden vaardigheden die van belang zijn voor het specifieke ondernemersidee.

5 De 3D ondernemersmeter: We testen dit met een drietal onderdelen: 1.Online vragenlijst Deze wordt op kantoor ingevuld zodat m.n. de cliënt met een psychische beperking de gelegenheid heeft ondersteuning te vragen 2. Interview met casuïstiek De vragenlijst wordt kort doorgenomen: was alles duidelijk, welke antwoorden vragen om toelichting? De casus test hoe iemand omgaat met een concreet ondernemersprobleem 3. Gesprek met de ondernemerscoach/marketingspecialist die (evt. in overleg met een ‘comité van grijze haren’) het onder- nemersidee toetst op marktpotentie.

6

7

8

9 3D de uitslag: Op alle genoemde aspecten wordt een score toegekend: 1 = onvoldoende en kansloos 2 = onvoldoende maar met ontwikkelingsmogelijkheden 3 = goed, maar onder voorwaarde van verdere ontwikkeling 4 = zeer goed, kan zo aan de slag Bovendien wordt aangegeven welke verdere ontwikkeling/ ondersteuning noodzakelijk is en in hoeverre Dromen, Denken en Doen met elkaar in overeenstemming zijn

10 En wat dan? De uitslag gaat naar de uitkerende instantie. De cliënt krijgt een gedetailleerd advies. Voor veel mensen met een beperking geldt dat ze denken aan ondernemen omdat het niet lukt een baan in loondienst te krijgen. Voor degenen die ook forse beperkingen hebben als ondernemer, hebben we een prachtig alternatief bedacht. Stichting BZ-onder-nemen

11 Denk nog even aan 3D de uitslag: Bij de 3D Scan in de intake wordt een score toegekend: 1 = onvoldoende en kansloos > Negatief advies richting UWV/gemeente 2 = onvoldoende (wel ontw.mog.heden) > begeleiding BZ-onder-nemen 3 = goed, maar onder voorwaarde van verdere ontwikkeling > Scholing 4 = zeer goed, kan zo aan de slag> Coaching in een re-integratietraject Wat we voor ogen hebben met BZ-onder-nemen zie je in de derde presentatie.


Download ppt "“Dromen, Denken, Doen”. De 3-D Ondernemersmeter UWV e.a. uitkeringsverstrekkers vragen garanties 70% starters uit uitkering: binnen 1 jaar succes (mits."

Verwante presentaties


Ads door Google