De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Berenschot Strategies, Funding & Innovation

Verwante presentaties


Presentatie over: "Berenschot Strategies, Funding & Innovation"— Transcript van de presentatie:

1 Berenschot Strategies, Funding & Innovation

2 Inhoud Wie zijn we? Hoe gaan we te werk?
Wat kunnen wij betekenen voor onze klanten? Een blik op onze successen Contact

3 Wie zijn we? Al 75 jaar Berenschot
Al 75 jaar een onafhankelijk organisatieadviesbureau met 450 medewerkers wereldwijd. Een brede waaier aan expertise in verschillende domeinen: Bestuur en beleid Communicatie HRM Informatiemanagement Internationale samenwerking & projecten Onderzoek & benchmarking Organisatieontwikkeling & bedrijfsvoering Strategie & marketing Subsidie- & innovatieadvies Verandermanagement Interimmanagement & management search Vestigingen in België te Hasselt en Brussel Lid van E-I consulting group: een Europees samenwerkingsverband van toonaangevende adviesbureaus

4 Hoe gaan we te werk? Koppelen van innovatie aan creativiteit
Excelleren = optimaliseren én innoveren Uitgangspunt: brede én innovatieve kijk op de organisatie en de bedrijfsvoering Product, dienst- en procesinnovatie (de “wat” vraag) Inventariseren van wensen van klanten (outside-in), Vergelijking met concurrenten (inside-out) Het genereren/rangschikken/selecteren van ideeën a.d.h.v. R3-analyse (Reward, Resources, Risks) Uitwerken van concrete projecten en innovatie roadmaps Strategiebepaling (de “waartoe” vraag) SWOT analyse Strategische richting bepalen Financiële haalbaarheid Innovatief organiseren (de “hoe” vraag) Sociale innovatie (HRM) Organisatorische innovatie Troef: Door ons brede werkterrein en onze brede expertise kunnen opdrachtgevers ons inschakelen voor uiteenlopende opdrachten. En zijn we in staat om met multidisciplinaire teams alle aspecten van een vraagstuk aan te pakken.

5 Hoe gaan we te werk? Koppeling aan financiering
Identificeren en beoordelen van kansrijke subsidie- en andere financieringsmogelijkheden Opstellen en indienen van subsidieaanvragen op vlak van Innovatieprojecten, Onderzoek en Ontwikkeling HR- en opleidingsprojecten Investeringsprojecten Ecologische projecten (investering, ontwikkeling, go-to-market, etc.) Internationale samenwerkingsverbanden Voor een meer gedetailleerd overzicht van lopende subsidieregelingen: zie bijlage Verdere ondersteuningstraject na toekenning Subsidie administratie en rapporteringen Projectbeheer (coördinatie) Project implementatie en uitvoering Troef: verregaande kennis van en ervaring met verschillende subsidieregelingen, toegang tot uitgebreid netwerk van Berenschot én begeleiding in het volledige traject (van concept over financiering tot implementatie).

6 Wat kunnen wij betekenen voor onze klanten?
Doelstelling is win-win creëren door Kritische toets en inhoudelijk mee nadenken over innovatietrajecten Samen met de klant innovatie roadmap opstellen; innovatie projecten identificeren, definiëren en vervolgens prioriteren Proactief scannen en beoordelen van financieringsmogelijkheden Inhoudelijk en administratief uitwerken van succesvolle subsidie aanvragen Ondersteuning bij subsidiebeheer en administratie Indien gewenst : projectbeheer en projectimplementatie De klant zoveel mogelijk ontlasten Sleutels voor win-win samenwerking zijn Een centraal aanspreekpunt voor alle subsidieaanvragen en -beheer Flexibiliteit in de samenwerkingsvorm (obv project, subsidieregeling, timing,.) Beantwoordend aan de (wisselende) behoeften van de klant (op maat) Optimalisatie door co-creatie en duurzame samenwerking (partnership)

7 Een blik op onze successen Enkele quotes van klanten
JSR Micro heeft een veelheid aan expertises in huis, voornamelijk in de halfgeleiderindustrie en polymeerchemie met toepassingen als display materialen, optische materialen en performance chemicaliën. Recent zijn ook nieuwe activiteiten gestart in de energie toepassingen en in het domein van de medische materialen. “Om onze strategische positie te verankeren zijn zowel materiële als immateriële strategische investeringen noodzakelijk. Kennisverwerving voor onze medewerkers is hier één van. De beleidsdoelstellingen werden met de hulp van Berenschot vertaald naar de HR strategie en een kwaliteitsvol opleidingsplan, dat gesubsidieerd wordt door het Agentschap ondernemen (SIOS). Bijkomend werden IWT subsidies verworven voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën.” Addemar is voor 100% een internet marketing bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en concipiëren van webapplicaties, websites en internetsoftware met als doel het faciliteren van online business. Addemar wil verder groeien als toonaangevende producent van Marketing Campaign Automation apps. “In samenwerking met Berenschot werden een nieuw business model en organisatiestructuur ontwikkeld om gezonde groei te kunnen realiseren. Tevens werd succesvol IWT steun aangevraagd om de verdere productinnovaties te ondersteunen.” Quares is een dienstverlenend bedrijf actief in de vastgoedsector en dit in residentiële makelaardij, het beheer van commercieel vastgoed en vastgoed investeringsadvies. “De samenwerking met Berenschot werd door ons als aangenaam, professioneel en succesvol ervaren. Er stond een gedreven team ter beschikking dewelke ons niet alleen met kennis van zaken doorheen de noodzakelijke administratieve beslommeringen loodste, maar ook een duidelijk beeld schetste van onze situatie en de aan te pakken probleempunten. We kijken er dan ook naar uit om in de toekomst onder begeleiding van Berenschot de vooropgestelde doelstellingen volgens planning te realiseren. Onze positieve samenwerking kunnen we dan ook iedereen aanbevelen.”

8 Een blik op onze successen Referenties
Agrofood Bouw

9 Een blik op onze successen Nog meer referenties
Chemie Zakelijke dienstverlening

10 Een blik op onze successen Nog meer referenties
Overige sectoren

11 Contact Berenschot innovatie- en subsidieadvies
Sophie Hayen Vestigingsmanager GSM: +32(0)476/ Boris Kennes Senior consultant technologie en strategische innovatie GSM: +32(0)468/ Caroline Jooken Consultant sociale innovatie GSM: +32(0)497/ Nadine Terwingen Office manager Tel: +32(0)11/ Via Media Hasselt T +32 (0)11 –


Download ppt "Berenschot Strategies, Funding & Innovation"

Verwante presentaties


Ads door Google