De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

FUNDASHON UN BON HOBEN PA UN BON FAMIA maart 2013

Verwante presentaties


Presentatie over: "FUNDASHON UN BON HOBEN PA UN BON FAMIA maart 2013"— Transcript van de presentatie:

1 FUNDASHON UN BON HOBEN PA UN BON FAMIA maart 2013
PRESENTATIE FUNDASHON UN BON HOBEN PA UN BON FAMIA maart 2013

2 UN BON HOBEN PA UN BON FAMIA
De Stichting “Un Bon Hoben Pa Un Bon Famia” stelt zich ten doel: het leveren van een bijdrage tot de sociaal-culturele ontwikkeling van de jeugd en jongeren van de wijk Fuik en omgeving, zulks middels de creatie van de mogelijkheid tot deelname aan activiteiten van recreatieve-, educatieve, en karaktervormende aard, alsmede het bouwen en in standhouden van een of meerdere wooneenheden c.q. (dag) verblijven voor hulpbehoevende jongeren, alles in de ruimste zin des woord Zorgdragend voor de vorming en begeleiding van een 70-tal verwaarloosde jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 24 jaar uit de wijk FUIK ‘Seru Grandi’ via een variëteit aan sociaal educatieve activiteiten voor en door deze jongeren georganiseerd in de tijdsperioden, die zij niet op school doorbrengen.

3

4 UN BON HOBEN PA UN BON FAMIA
Het bijbrengen van gangbare normen en waarden. Stimuleren van het (zelf) vertrouwen, vaardigheden ontwikkelen voor een positieve houding en bijbrengen van competenties voor een verdere zelfstandige ontplooiing MI MES POR MI MES KIER

5 Van kind naar een integere vent
ONZE SLOGAN VOOR 2013 Van Kind tot Kerel Van kind naar een integere vent

6 UN BON HOBEN PA UN BON FAMIA
Missie De missie van het project is in een evenwichtig aanbod van activiteiten te voorzien, waarmee een gezonde en solide basis wordt gelegd voor de jongeren. Hiermee wordt de fundering gelegd om in de toekomst zelfstandig te functioneren in onze samenleving.

7 Wat zijn de dagelijkse activiteiten:
Educatief in de vorm van huiswerkbegeleiding en computerlessen. Spirituele en geestelijke vorming; Sociale vorming in de ruimste zin van het woord, Werken aan normen en waarden en ook aan zelfwerkzaamheid, Bijbrengen van verantwoordelijkheidsgevoel en budgetbewaking. Creatieve activiteiten zoals muziek, sport en spel. Tuinbouw en dierverzorging

8 THE PROJECTS PLANTASHON y CRIA di BESTIA MUZIEK BRASS BAND
TATA MI MESTER DI BO Project ‘MAMMA’ SEU ( OOGSTFEEST ) PROJECTO BANDERA VAKANTIEPLAN MI POR KU REGLA COMPUTERLESSEN UN KARTA PA SANIKOLAS ‘SENA DI PASKU’

9 AKTIVITEITEN EN PROJECTEN
De activiteiten worden bewust later op de middag en begin van de avond georganiseerd om de activiteiten zo goed mogelijke met andere verplichtingen (huiswerk, huishoudelijke- en gezins-verantwoordelijkheden) te kunnen combineren. De visie en concrete vertaling tot activiteiten sluiten goed aan op beleid overheid.

10

11 UN BON HOBEN PA UN BON FAMIA
PLANTASHON y CRIA di BESTIA Doel van dit project is een bewustwording en motivatie bij de jongeren te brengen voor kweken van eigen groeten en fruit. Zij worden hier geleerd om straks in eigen omgeving te planten en te oogsten voor eigen gebruik. Vooral getraumatiseerde jongeren hebben baat bij dit project waar zij de nodige rust krijgen door de omgang en verzorging van dieren.

12

13 BRASS BAND Deelnemers blijken zeer talentvol. Kunnen hierdoor ook hun agressiviteit in bedwang houden. Helpt om meer vertrouwen te krijgen onderling van de deelnemers en ook door te dringen in de meestal meervoudige problemen. Leiding krijgt mogelijkheden om inzicht en invloed te krijgen op prestaties thuis en op school. De groep is ontstaan uit jongens die hang gedrag vertoonden en na school onder de boom plannen maakten voor de goep voor probleem gedrag. Na 5 jaar is het gelukt om de groep zodanig te motiveren en te trainen. In mei 2011 heeft de groep uitgeroepen tot absolute winnaars van de “ CURASTAR All TALENT”

14 ‘WINNER CURA STARS ALL TALENT 2011

15 UN BON HOBEN PA UN BON FAMIA

16 VADER, IK HEB JE NODIG ( TATA MI MESTER DIBO ) :
Met deze leuze is de Stichting gestart met een jaarlijkse campagne op Vaderdag. Vele van de jongeren willen een betere band met hun vader. .Zij hebben recht om kennis te maken met hun vader. Teveel worden vaders, en soms zelfs ten onrechte, als boosdoener afgeschermd. Op Vaderdag worden Theekoppen te koop gezet met teksten als ‘Vader is ook deel van de familie ‘ , ‘Vader, ik hou van je ‘ , Vader, bedankt voor alles’. Als wij nu gaan zorgen voor een goede band krijgen wij ‘verantwoordelijke vaders’.

17

18 BLOEMEN SCHIKKEN VOOR ‘MOEDERDAG’

19

20

21 ‘DIA DI BANDERA’ Jaarlijks zorgt de Stichting nu dat op 2 juli vanaf 6.00 s’morgens de vlaggen fier wapperen. Dit gebeurt met trommelgeroffel. Verder is er op de dag in de gehele wijk feest en muziek Masten werden door de jongens behandeld en geschilderd. Verder voorzien van katrollen en touw. Hierna werden deze masten bij de woningen door dezelfde groep geplaatst en in beton gestort. De bewoner diende te zorgen voor een kleine bijdrage terwijl de vlag geschonken werd door het departement van cultuur.

22 VAKANTIEPLAN

23 MI POR KU REGLA ( REGELS ACCEPTEREN )
Doel van het project is de jongeren leren dat binnen de maatschappij regels bestaan en dat deze nageleefd moeten worden. Gedurende 3 maanden krijgen zij een training gericht op naleving van de regels. Zij moeten in deze periode zelf de ander kritisch beoordelen waarna evaluaties plaats vinden. Op het einde krijgen zij een beloning bij behalen van de vereiste punten.

24 COMPUTERLESSEN: Door vrijwilligers uit de wijk worden 3X per week gedurende 3 uren tussen 4 en 7 uur computerlessen gegeven aan de oudere jongens en meisjes.

25 UN KARTA PA SANIKOLAS Voor Sinterklaas moeten de jongeren leren om een goede brief te schrijven. Zij krijgen les van vrijwilligers die aanwijzingen geven hoe een brief opgesteld dient te worden. Hiervoor wordt een 2 daagse ‘workshop’ gegeven door een team van vrijwilligers.

26 ‘SENA DI PASKU’ Eind van het jaar wordt er een Kerstdiner georganiseerd voor een 60 tal kinderen. Aandacht gaat uit naar die kinderen die thuis weinig hebben. De ouders worden daarbij ook uitgenodigd. Per gezin wordt ook een voedsel pakket meegegeven zodat ook daar sprake kan zijn van en zalig Kerstfeest en gelukkig Nieuwjaar. Eten en drinken wordt voorbereid en verder die avond verzorgd door de jongens en meisjes van de Stichting. Uiteraard met ingrediënten en groenten uit eigen tuin.

27 NAMENS ALLEN VAN FUNDASHON UN BON HOBEN PA UN BON FAMIA
MASJA MASJA DANKI Na nomber di nos tur FUNDASHON UN BON HOBEN PA UN BON FAMIA Seru Grandi Curacao Tel: Fax: Bankrelatie: MCBbank of via RaboBank met MCBbank als begunstigde Majron Maduro Presidente


Download ppt "FUNDASHON UN BON HOBEN PA UN BON FAMIA maart 2013"

Verwante presentaties


Ads door Google