De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Docenten dia’s laten lezen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Docenten dia’s laten lezen"— Transcript van de presentatie:

1 Docenten dia’s laten lezen
Gatentekst lezen Deze dia’s kunt u gebruiken om het belang van woordenschat te laten ervaren. De vier dia’s bevatten dezelfde tekst, waarbij steeds meer woorden worden ingevuld. In de eerste dia is maar 70% van de tekst bekend, bij de derde dia 90%. Zelfs dan blijkt de tekst lastig te begrijpen. Voor veel leerlingen is dit dagelijkse praktijk. Werkwijze: Docenten dia’s laten lezen Vraag aan de docenten: Wat gebeurde er met je tijdens het lezen van de dia’s? Veel voorkomende reacties: Irritatie Afhaken; stoppen met lezen; niet meedoen Proberen te raden wat er moest staan; zelf invullen 3. Aangeven dat deze reacties ook in de klas voorkomen Spiegelen aan de praktijk

2 Lees onderstaande tekst door en probeer de betekenis te weten te komen
Lees onderstaande tekst door en probeer de betekenis te weten te komen. Van het totaal aantal woorden is 70% bekend Het --- liep uit de ---: het --- tot ---. Er werd steeds meer --- gebouwd. Het --- had er sterk onder te ---. Er werden --- dwars door De --- gebruikten te veel van het --- water en de --- van het --- en de --- namen toe. De zee en het --- werden als --- gebruikt. De Spaanse --- werd --- door wat de --- thuis --- waren. Toen de --- ook nog sterk ---, gingen de --- naar andere landen en raakte het Spaanse in ---.

3 Lees onderstaande tekst door en probeer de betekenis te weten te komen
Lees onderstaande tekst door en probeer de betekenis te weten te komen. Van het totaal aantal woorden is 80% bekend Het --- liep uit de ---: het --- tot ---. Er werd steeds meer --- gebouwd. Het milieu had er sterk onder te ---. Er werden --- dwars door --- aangelegd. De toeristen gebruikten te veel van het --- water en de --- van het landschap en de --- namen toe. De zee en het --- werden als --- gebruikt. De Spaanse --- werd --- door wat de bezoekers thuis --- waren. Toen de prijzen ook nog sterk ---, gingen de toeristen naar andere landen en raakte het Spaanse in ---.

4 Lees onderstaande tekst door en probeer de betekenis te weten te komen
Lees onderstaande tekst door en probeer de betekenis te weten te komen. Van het totaal aantal woorden is 90% bekend Het massatoerisme liep uit de hand: het leidde tot ---. Er werd steeds meer --- gebouwd. Het milieu had er sterk onder te lijden. Er werden snelwegen dwars door natuurgebieden aangelegd. De toeristen gebruikten te veel van het --- water en de uitdroging van het landschap en de --- namen toe. De zee en het achterland werden als --- gebruikt. De Spaanse --- werd --- door wat de bezoekers thuis gewend waren. Toen de prijzen ook nog sterk stegen, gingen de toeristen naar andere landen en raakte het Spaanse toerisme in verval.

5 De tekst Het massatoerisme liep uit de hand: het leidde tot wildgroei. Er werd steeds meer illegaal gebouwd. Het milieu had er sterk onder te lijden. Er werden snelwegen dwars door natuurgebieden aangelegd. De toeristen gebruikten te veel van het schaarse water en de uitdroging van het landschap en de erosie namen toe. De zee en het achterland werden als afvalstortplaats gebruikt. De Spaanse cultuur werd verdrongen door wat de bezoekers thuis gewend waren. Toen de prijzen ook nog sterk stegen, gingen de toeristen naar andere landen en raakte het Spaanse Costa - toerisme in verval.


Download ppt "Docenten dia’s laten lezen"

Verwante presentaties


Ads door Google