De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

VALKPARKIETEN HOBBYKWEKERIJ

Verwante presentaties


Presentatie over: "VALKPARKIETEN HOBBYKWEKERIJ"— Transcript van de presentatie:

1 VALKPARKIETEN HOBBYKWEKERIJ
Mutaties die wij kweken adhv foto’s en uitleg © Valkparkiet Hobbykwekerij |

2 WILDKLEUR Wildkleur is de basiskleur van de
Valkparkiet. Deze komt veel voor en daarom de goedkope prijs. Zoals je ziet op de foto, is dit een forse vogel met intense kleuren, deze kunnen wat hoger gaan van prijs.

3 BONT Dit is eigenlijk een Wildkleur Valkparkiet maar met
gele/witte vlekken erover, het Bont. Op deze foto zie je een “zwaar” Bonte Valkparkiet, er is veel geel aanwezig. Je hebt ook een “licht” Bonte Valkparkiet, deze heeft weinig geel.

4 GEPARELD De Geparelde Valkparkiet heeft
ook als basiskleur het Wildkleur. Enkel heeft deze er nog wit/gele parels erop. Na 1 jaar verliezen de mannen geleidelijk aan hun parels en zullen ze er als een gewone Wildkleur uitzien.

5 BONT GEPARELD Deze Valkparkiet is een combinatie van het Bont
en Gepareld (en Wildkleur). De Bont Geparelde Valkparkiet op de foto is een man en daardoor zie je al dat hij zijn parels verliest. Bij poppen blijven deze staan.

6 CINNAMON Cinnamon of lichtbruin komt in dezelfde meermutaties voor
als de Wildkleur Valkparkiet. Het Cinnamon komt nu meer en meer voor en de prijs gaat langzaamaan dalen. Op de foto zie je duidelijk de man (fel gele kop) en de pop.

7 CINNAMON BONT Dit is hetzelfde als het gewone Bont,
maar dan dat het Cinnamon overlapt wordt met het Bont. Op de foto een zwaar Bonte vogel (veel wit en weinig Cinnamon).

8 CINNAMON GEPARELD Deze Valkparkiet is een Cinnamon
met parels erbovenop. Op de foto een EK jong 2007.

9 CINNAMON BONT GEPARELD
Cinnamon in combinatie met Bont en Gepareld. Hier een zwaar Bonte Valkparkiet te zien.

10 CINNAMON GEELWANG De Geelwang is een – toch wat –
zeldzame mutatie doordat deze soort nog maar een 20 tal jaar bestaat en ze ongelofelijk slecht kweken. Ze staan bekend als de slechtste ouders aangezien ze meestal rond de 10e dag hun nest verlaten. Op de foto een Cinnamon Geelwang man te zien. Te herkennen aan de felle kop en wangen.

11 CINNAMON BONT GEELWANG
Een Cinnamon Bonte Geelwang pop is hier te zien. Ze is licht bont aangezien er weinig geel op het verenpak is. Hetzelfde als een Cinnamon Bonte Valkparkiet, maar met gele wangen.

12 WITMASKER De Witmasker Valkparkiet is hetzelfde
als een wildkleur, maar alleen heeft hij geen gele kop en geen rode wangen. De mannen hebben een volledig witte kop, de poppen meer naar grijs toe. Op de foto ziet u een (Wildkleur) Witmasker man.

13 WITMASKER BONT Links een extreem zwaar Bonte
Witmasker, rechts een licht Bonte Witmasker.

14 WITMASKER GEPARELD Dit is een (Wildkleur) Witmasker Geparelde
pop. Ze heeft geen fel witte kop, daardoor kan je ze herkennen. Ook de parels blijven staan bij poppen.

15 WITMASKER BONT GEPARELD
Dit is een zwaar bont geparelde witmasker man. Hij begint ook al zijn parels te verliezen net als alle geparelde mannen.

16 WITMASKER LUTINO (= ALBINO)
Deze Valkparkiet is een Lutino maar met een volledig witte kop (Witmasker). Een Witmasker Lutino wordt ook een Albino genoemd. Ze kunnen ofwel rode, grijze of - zoals op de foto - grijs/zwarte ogen hebben. De Albino man of pop zijn aan het uiterlijk niet te onderscheiden. Ik kweek ook nog: Geparelde Albino’s, Bonte Albino’s en Bont Geparelde Albino’s. Het Gepareld of Bont kan je NIET zien.

17 LUTINO De Lutino Valkparkiet is volledig wit met
rode wangen en een gele kop. Poppen kunnen nog gele spots (kleine ronde vlekjes) op hun staart en vleugels heben. Een Lutino is een roodoogige vogel en staat bekend als de Valkparkiet die een kale plak achter de kuif heeft. Amoré (te zien op de foto) heeft dit dus niet. De Lutino Valkparkiet op de foto is een pop en heeft fel rode en grote wangen en geen kale plek achter de kuif. Ik kweek ook nog Bonte Lutino’s, maar het Bont zie je NIET.

18 LUTINO GEPARELD Hetzelfde als een Lutino, maar met
gele parels erop. Deze vogel is bijna hélemaal geel. Weer zoals alle geparelden: mannen verliezen hun parels en worden een gewone Lutino, poppen behouden de parels. Ik kweek ook nog Lutino Bont Geparelden, maar ook hier zie je het Bont NIET aan de buitenkant.

19 BLEEKMASKER De Bleekmaskers in het algemeen
zijn nog erg zeldzame Valkparkieten. Ze zijn ook heel duur en je moet vaak ver rijden om er eentje te halen. De (Wildkleur) Bleekmasker op de foto is een man, je ziet het aan het mooie verbleekte masker en wangen.

20 BONT BLEEKMASKER Dit is een Bonte Bleekmasker
pop. Ze is licht bont aangezien ze weinig geel heeft. Ik zal zwaar Bonte Bleekmaskers kunnen kweken.

21 GEPARELD BLEEKMASKER Hier is een Geparelde Bleekmasker pop te zien.

22 BONT GEPARELD BLEEKMASKER
Van de Bont Geparelde Bleekmasker zelf heb ik geen foto. Deze is een gewone Bont Geparelde ZONDER bleke wangen.

23 LUTINO BLEEKMASKER De Lutino Bleekmasker is nóg zeldzamer
dan de gewone (Wildkleur) Bleekmasker en nog een hoop duurder ook. Ze draaien rond de €270 voor 1. Op de foto is een jong popje te zien. Ik kweek ook nog Bonte Lutino Bleekmaskers en ook bij deze is het Bont NIET te zien.

24 LUTINO GEPARELD BLEEKMASKER
Links op de foto is een LUTINO BLEEKMASKER te zien, rechts een gewone lutino. Het verschil is duidelijk te zien. Een Lutino Geparelde Bleekmasker ziet er als deze linkse valkparkiet uit, maar dan met parels erop (zie “Lutino Gepareld”). Ik kweek ook nog Lutino BONT Geparelde Bleekmaskers. Ook hier: het bont is NIET te zien!


Download ppt "VALKPARKIETEN HOBBYKWEKERIJ"

Verwante presentaties


Ads door Google