De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inleiding Eigenschappen en voordelen van ÆGIS Microbe Shield Ing. Alain Langerock.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inleiding Eigenschappen en voordelen van ÆGIS Microbe Shield Ing. Alain Langerock."— Transcript van de presentatie:

1 Inleiding Eigenschappen en voordelen van ÆGIS Microbe Shield Ing. Alain Langerock

2 Wat verstaan we onder microben? Levende organismen die slechts met een microscoop waar te nemen zijn: t Bacteriën t Schimmels t Algen t Gisten E.coli Cayanophyta Penecillium sp.

3 Optimaal milieu voor microbiële ontwikkeling: Microben hebben bepaalde condities nodig om zich te ontwikkelen  Voeding (vuil, vezels, transpiratie)  Warmte  Vochtigheid  Oppervlakte (huid, substraat) Onze moderne werk- en levenstijl bevordert de microbiële ontwikkeling

4 Problemen veroorzaakt door microben •Microbiologische groei kan resulteren in:  Hinderlijke geuren  Vlekken  Afbraak van producten  Allergiën  Ziektes en infecties: Kruiscontaminatie

5 Huisstofmijt •Huisstofmijt: zelfde milieu als bacteriën & fungi •Warmte •Vochtigheid •Voeding (dode huid cellen) •Slaapkamer is ideale omgeving •Huidcellen moeten “voorverteerd” worden door fungus Aspergillus repens ÆGIS Microbe Shield elimineert Aspergillus repens en doorbreekt de voedingscyclus •ÆGIS Microbe Shield is geen insecticide of pesticide maar een biocide. •ÆGIS Microbe Shield controleert indirect de huistofmijtpopulatie

6 Huisstofmijt EFFICACY ASSESSMENT OF ACARICIDAL TREATMENT APPLIED ON TICKING SAMPLES. NF G POPULATION OF THE MITE DERMATOPHAGOIDES PTERONYSSINUS ON EACH UNIT AFTER SIX WEEKS OF INCUBATION AT 25°C AND 75% RELATIVE HUMIDITY. (Start300 mites) 4 StalenGem.Reductie ÆGIS Behandeld % Onbehandeld *

7 Antimicrobiële producten •Verschillen in:  Chemische samenstelling  Werking  Wasbestendigheid  Doeltreffenheid  Veiligheid  Kost  Kwaliteitscontrole Vernietigen of onderdrukken de groei van micro-organismen

8 Migrerend Niet migrerend CONVENTIONELE METHODE NIET-CONVENTIONELE METHODE Hoofdindeling

9 Migrerende Methode •Migreren van het substaat naar de omgeving toe om in contact te komen met micro-organismen  Zijn niet gebonden  Migreren van het substraat weg naar hun omgeving  Worden door micro-organismen opgebruikt  Gaan de cel chemisch doden (vergiftigen)  Veroorzaken resistente micro-organismen

10 Niet Migrerende Methode  Zijn gebonden aan het oppervlak  Worden niet verbruikt door micro-organismen  Micro-organismen worden door een fysisch proces gedood  Blijven functioneel gedurende de volledige levenscyclus van het behandelde product  Kunnen geen gemuteerde micro-organismen doen ontstaan

11 Enkel de micro-organismen die in contact komen met een behandeld substraat zullen gedood worden, niet de micro-organismen op onze huid die we nodig hebben.

12 Behandeld Onbehandeld Electronen Microscoop

13 ÆGIS Microbe Shield = Niet Toxisch en respect voor het leefmilieu De chemische binding maakt het oppervlak van het substraat antimicrobieel actief. • Geen migratie naar de huid • Geen migratie naar het leefmilieu

14 Snelle Kwaliteitscontrole •Controle van de behandeling kan zowel gebeuren tijdens of na het productieproces, in een distributie centrum of in de detailhandel Untreated Treated

15 Besluit: Eigenschappen en voordelen voor de consument  1 molecule toepasbaar op alle vezels.  Behandeling tegen  Bacteriën,  Schimmels  Huistofmijt.  Voorkomt geuren afkomstig van micro-organismen.  Reduceert de onwikkeling van huisstofmijt door de voedingscyclus te onderbreken.  Geen Permithrine, Arseen, zware metalen of gechloreerde fenolen.  Verbazingwekkende toxicologische en ecologische databank.  Geen migratie naar de huid of de omgeving.  Snelle kwaliteitscontrole  Induceert geen resistente bacterien of bio-accumulatie.

16 Dank U Klein Frankrijk Ronse Belgium Tel. +32/55/ Fax +32/55/


Download ppt "Inleiding Eigenschappen en voordelen van ÆGIS Microbe Shield Ing. Alain Langerock."

Verwante presentaties


Ads door Google