De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De VN en migratie Migratie is geen typisch verschijnsel van deze tijd, ze zijn zo oud als de mensheid Enkele Voorbeelden -M-M-M-Migratie van de eerste.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De VN en migratie Migratie is geen typisch verschijnsel van deze tijd, ze zijn zo oud als de mensheid Enkele Voorbeelden -M-M-M-Migratie van de eerste."— Transcript van de presentatie:

1 De VN en migratie Migratie is geen typisch verschijnsel van deze tijd, ze zijn zo oud als de mensheid Enkele Voorbeelden -M-M-M-Migratie van de eerste mensen vanuit Oost-Afrika naar de rest van de wereld - Indo-Europese volksverhuizingen (ca, 2000 V.C.) - Germaanse volksverhuizingen ( 4de E.N.C.) - Migratie als gevolg van de ontdekkingsreizen en kolonisatie (16de–19de eeuw)

2  Van 1960 tot 2005 is het aantal migraties in de wereld toegenomen van ca. 75 miljoen tot ca. 200 miljoen, wat overeenstemt met zo’n 3% van de wereldbevolking.

3 Waarom trekken mensen weg uit hun land? ARMOEDE

4 Waarom trekken mensen weg uit hun land? HONGER

5 Waarom trekken mensen weg uit hun land? ONGELIJKHEID

6 Waarom trekken mensen weg uit hun land? DISCRIMINATIE

7 Waarom trekken mensen weg uit hun land? SCHENDINGEN VAN DE MENSENRECHTEN

8 Waarom trekken mensen naar een bepaald land? Werkgelegenheid

9 Waarom trekken mensen naar een bepaald land? GELIJKHEID

10 Waarom trekken mensen naar een bepaald land? Hogere Levenstandaard

11 Waarom trekken mensen naar een bepaald land? Materiële welvaart

12 Waarom trekken mensen naar een bepaald land? Emancipatie

13 Soms werden mensen gedwongen om te migreren  Massale migraties onder communistisch bewind in de voormalige Sovjet-Unie.

14 Soms werden mensen gedwongen om te migreren De Slaven van Afrika naar Amerika.

15 VLUCHTELING Iemand die gegronde angst heeft om in eigen land persoonlijk vervolgd te worden wegens Iemand die gegronde angst heeft om in eigen land persoonlijk vervolgd te worden wegens geloof, etnische afkomst, politieke overtuiging, lidmaatschap van een groep en die tijdelijk bescherming zoekt in een ander land. geloof, etnische afkomst, politieke overtuiging, lidmaatschap van een groep en die tijdelijk bescherming zoekt in een ander land. (VN – Conventie van Genève – 1951)

16 Problemen waar vluchtelingen en asielzoekers mee geconfronteerd worden Illegale arbeid

17 Problemen waar vluchtelingen en asielzoekers mee geconfronteerd worden. Huisvesting Huisvesting

18 Problemen waar vluchtelingen, asielzoekers mee geconfronteerd worden. Langdurige procedure asielaanvraag Langdurige procedure asielaanvraag


Download ppt "De VN en migratie Migratie is geen typisch verschijnsel van deze tijd, ze zijn zo oud als de mensheid Enkele Voorbeelden -M-M-M-Migratie van de eerste."

Verwante presentaties


Ads door Google