De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Energie Wanneer bezit een lichaam energie ? Een lichaam bezit energie als het arbeid kan leveren, dus als het een kracht kan verplaatsen. Hoe verkrijgt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Energie Wanneer bezit een lichaam energie ? Een lichaam bezit energie als het arbeid kan leveren, dus als het een kracht kan verplaatsen. Hoe verkrijgt."— Transcript van de presentatie:

1 Energie Wanneer bezit een lichaam energie ? Een lichaam bezit energie als het arbeid kan leveren, dus als het een kracht kan verplaatsen. Hoe verkrijgt een lichaam energie ? Een lichaam verkrijgt energie door er arbeid op te leveren. Hoeveel energie bezit een lichaam ? De hoeveelheid energie die een lichaam bezit in een bepaalde toestand is gelijk aan de arbeid die men moet leveren om het in die toestand te krijgen.

2 7.4 Kinetische energie Hoeveel energie is er nodig om een massa m een snelheid v te geven? O Als de kracht constant is:

3 Veralgemening:

4 Bij een beweging op een rechte baan is:

5 7.5 Potentiële energie a. Bij een veer Hoeveel E p bezit een veer bij een verlenging x ?

6 Hoeveel arbeid wordt er geleverd door de veer als ze losgelaten wordt ?

7 b. Gravitatie-energie in de nabijheid van de aarde Hoeveel potentiële energie bezit een massa m op een hoogte y ?

8 Hoeveel arbeid (of energie) komt er vrij als de massa naar beneden valt ?

9 c. Gravitatie-energie: algemene behandeling. Hoeveel energie is er nodig om een massa m in het punt a te krijgen ? Aarde is de kracht nodig om de massa in a te houden.

10 Hoeveel arbeid komt er vrij als de massa zich verplaatst van punt a naar punt b ? Aarde


Download ppt "Energie Wanneer bezit een lichaam energie ? Een lichaam bezit energie als het arbeid kan leveren, dus als het een kracht kan verplaatsen. Hoe verkrijgt."

Verwante presentaties


Ads door Google