De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Flevokans II Presentatie deelproject Scholing Anja Veelenturf

Verwante presentaties


Presentatie over: "Flevokans II Presentatie deelproject Scholing Anja Veelenturf"— Transcript van de presentatie:

1 Flevokans II Presentatie deelproject Scholing Anja Veelenturf
Lid centrale directie: Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL)

2 Waarom? Raadslid Hugo de Jonge geeft toelichting op advies Kiezen voor kwalitatief sterke leraren (kies dan actueel-video-Hugo de Jonge)

3 Waarom scholing in de regio?
Noodzaak om te overleven Kwaliteit onderwijs verhogen Op toekomstig onderwijs voorbereiden Maatschappelijke ontwikkelingen Op Passend Onderwijs voorbereiden Kostenbesparend

4 Voor wie? X-generatie: 44 – 58 jaar oud Y-generatie: 24 – 40 jaar oud
Z-generatie: 0 – 24 jaar oud (onze jonge nieuwe leraren)

5 Generatie X wordt ook wel de ‘verloren generatie' of ‘generatie Nix' genoemd (44-58)
De generatie is divers en experimenteerde met samenlevingsvormen (latten). Later werd voor hen de kwaliteit van het bestaan belangrijker. Daarvoor was vrije tijd nodig: het deeltijdwerken deed zijn ingang, net als het twee-verdienen of anderhalf-verdienen. Het vrouwelijk leiderschap kwam op, met nog meer nadruk op de balans tussen werk en privé. Nu bezet de verloren generatie juist topposities. Ze zijn invloedrijk in het bedrijfsleven, de politiek en de ngo's. In de luwte hebben de meesten van deze generatie hun plek gevonden. Ze zijn praktisch, zelfredzaam, relativerend en no-nonsense.

6 Generatie Y ook wel de ‘pragmatische Generatie’ (24 – 40)
Leerden dat ze voor zichzelf moesten opkomen en neigen ernaar keuzes (bijvoorbeeld voor kinderen) zo lang mogelijk uit te stellen. Zelfontplooiing is hun levensmotto, werk is belangrijk, maar geen garantie op geluk. Loyaliteit aan de werkgever kennen ze niet: jobhoppen is normaal. De Y-generatie is communicatief vaardig, analytisch sterk en optimistisch ingesteld. Gedreven, ambitieus en gewend aan competitie. Zijn vertroeteld, zelfverzekerd en opgegroeid met grote technologische vooruitgang. Hebben vertrouwen in hun kansen op de arbeidsmarkt. Werkgevers vinden hen soms verwend en ongeduldig. Diegenen die vanaf 1986 zijn geboren( 28 jaar en jonger), worden ook wel de ‘grenzeloze generatie' genoemd of ‘generatie Einstein

7 Generatie Z, de werknemers van de toekomst. (0 – 24)
Een heel diverse generatie: sommigen zijn kleuters, anderen zijn tieners. Altijd online, zeer ervaren met computer, web en online dienstverlening. Het nieuwe werken zal voor hen gewoon zijn: werken, leren en spelen gaat steeds meer door elkaar lopen. De Z-jongere verwacht veel vrije tijd. Een echte netwerkgeneratie die het liefst bij de baas aan tafel zit. ‘Een open wereldburger, met grote handigheid in interactieve nieuwe media, die graag zijn steentje aan de samenleving bijdraagt, zolang dat maar met veel eigen initiatief gepaard kan gaan', luidt een omschrijving. Inhoud van werk, salaris en werksfeer zijn belangrijke punten voor de Z-generatie. Ze zijn bereid veertig uur per week of meer te werken. Maar als het kan, liever thuis dan op kantoor.

8 Flevoland kiest voor Kwaliteit!!!

9 Hoe? Luisteren naar de behoefte van de leraar (maatwerk)
Samen koers uitzetten (wie wat en wanneer) Versterken door verbinden


Download ppt "Flevokans II Presentatie deelproject Scholing Anja Veelenturf"

Verwante presentaties


Ads door Google