De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De TWV heeft weer wat! Uitnodiging B i e r p r o e v e n.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De TWV heeft weer wat! Uitnodiging B i e r p r o e v e n."— Transcript van de presentatie:

1 De TWV heeft weer wat! Uitnodiging B i e r p r o e v e n

2 Vrijdag 25 november 2011 Aanvang: 20:00 uur
Kosten: € 10,00 per persoon (incl. hapjes) U krijgt hiervoor: Een La Chouffe een Mc Chouffe een Bok Chouffe en een N’ice Chouffe Voor de partner die geen bier drinkt maar wel gezellig mee wil, hebben wij het volgende: Een koffie met ESPRIT d’ACHOUFFE en een overheerlijke Belgische praline voor € 5,00 per persoon. Ook mag u meeprofiteren met de hapjes.

3 Chouffe BIEREN Ruiken, proeven en drinken. Maar eerst even dit!

4 Geschiedenis Op het einde van de jaren zeventig beslisten twee schoonbroers, Pierre Gobron en Christian Bauweraerts, hun eigen bier te brouwen en dat ook in hun eigen brouwerij. Met het weinige geld waarover ze op dat ogenblik beschikten ( BEF, iets minder dan €), begon wat de fans van de brouwerij noemen de «Chouffe story». Wat voor de stichters begon als een hobby, kende al vlug zo'n uitbreiding dat de een zowel als de ander besliste zich voltijds aan de brouwerij te wijden. Op 27 augustus 1982 was het eerste brouwsel van LA CHOUFFE (49 liter) klaar. De Achouffe kaboutertjes wilden al vlug andere horizonten ontdekken en hun Nederlandse neefjes waren de eersten om hen met open armen te verwelkomen. Op de dag van vandaag is Nederland nog steeds de belangrijkste buitenlandse bestemming van ons Achouffe bier. Momenteel worden vanuit onze Ardense bossen meer dan 20 landen wereldwijd met onze godendrank bevoorraad. Deze unieke smaak wordt jaar na jaar door zeer begeerde internationale prijzen bekroond. Op het einde van de zomer 2006 verkozen de stichters van de brouwerij het lot van hun lieve kabouters toe te vertrouwen aan de Brouwerij Duvel-Moortgat. De groep wil in Achouffe investeren en het potentieel van de brouwerij uitbreiden.

5 Onderscheidingen La Chouffe heeft in de loop der jaren vele onderscheidingen mogen ontvangen. Zo heeft het bier in 1998 de Internationale bierwedstrijd van Montreal en in 2000 het Wereldkampioenschap bieren gewonnen.

6

7 LA CHOUFFE Ardense Blonde

8 Mc CHOUFFE Scotch

9 HOUBLON CHOUFFE Dobbelen IPA Tripel

10 N’ICE CHOUFFE

11 BOK CHOUFFE Amber bier

12 COLLECTOR’S Edition

13 ESPRIT d’ACHOUFFE

14 Wereld-CHOUFFE

15 De activiteitencommissie.
U heeft al dorst? Aanmelden bij Arno van Kempen of Marianne van Oirschot Ook kunt u zich opgeven per naar Aanmelden vóór 21 november 2011 Tot vrijdag 25 november 2011 De activiteitencommissie.

16 DOEN! Vrijdag 25 november 2011!

17 Ook al ben je niet zo bezig met bier, de meeste kennen La Chouffe wel
Ook al ben je niet zo bezig met bier, de meeste kennen La Chouffe wel. In veel cafes roepen ze altijd ‘heerlijke tripel’, maar officieel valt het onder de speciaalbieren. Het bier heeft goed zijn werk gedaan in de verkoop bij cafes en restaurants. Daardoor is ook het speciaalbier weer wat meer op de kaart gekomen. Het is een amberkleurige bovengister die ook op de fles weer gaat hergisten. Daardoor zit er ook redelijk wat koolzuur in en schuimt de Chouffe goed. Tegenhanger van de blonde versie is de mc. chouffe, een donker biertje. Nog een tip voor de blonde versie! Het is pas een echte Chouffe als je door het glas het plaatje aan de andere kant van het glas kunt zien. Ik zat een keer in Amsterdam op terras. Toen dachten ze das handig een Chouffe verkopen terwijl het gewoon een andere, lichte kleur bier is. Hebben ze vast niet door. Helaas als bierliefhebber en kenner trap je daar niet in ! Dus die kon mooi weer terug. Bij het brouwen wordt het bronwater van de Ardennen gebruikt. Zelf hou ik niet zo van kruiden. Bij dit biertje proef je wel een kruidig aroma. En natuurlijk, een heerlijke zoete smaak. Nasmaak is wat bitter. Dit proef je vooral als je er al heel wat op hebt. Het kan een verradelijk biertje zijn en ineens heel hard aankomen. Erg vervelend als je er niet op berekend bent! Al diverse mensen incluiding myself kregen de man met de hamer op bezoek! De brouwerij en dus ook het biertje bestaat sinds 1982 en is overigens ook erg leuk om een keer te bezoeken. Reserveren is wel noodzakelijk. Er zit een leuke brasserie bij. Voor meer informatie kijk op


Download ppt "De TWV heeft weer wat! Uitnodiging B i e r p r o e v e n."

Verwante presentaties


Ads door Google