De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bladeren door een triestig fotoalbum … Vernietigingskampen hadden de vernietiging van mensen tot doel. Het Duitse nationaalsocialisme deed dit op bijna.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bladeren door een triestig fotoalbum … Vernietigingskampen hadden de vernietiging van mensen tot doel. Het Duitse nationaalsocialisme deed dit op bijna."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Bladeren door een triestig fotoalbum … Vernietigingskampen hadden de vernietiging van mensen tot doel. Het Duitse nationaalsocialisme deed dit op bijna industriële wijze (gifgas). Joden,homoseksuelen, Roma- zigeuners, mensen van Slavische afkomst, communisten en asocialen waren de slachtoffers. De 7 vernietigingskampen waren : Auschwitz II (Birkenau), Belzec, Chelmno, Majdanek, Sobibor en Treblinka, alle in Polen en Maly Trostenets in Wit-Rusland. In werkkampen of concentratiekampen verrichtten de gevangenen zware dwangarbeid en stierven ten gevolge van ziekte en ondervoeding. Concentratiekampen waren er in Bergen-Belsen, Buchenwald, Dachau, Flossenburg, Mauthausen (Oostenrijk), Natzweiler-Struthof ( Nacht- und Nebel), Ravensbrück ( vrouwenkamp), Sachsenhausen, Westerbork (Nederland) en Breendonk (Vlaanderen). Waarom pleegden de Duitse nationaalsocialisten zulke afschuwelijke misdaden tegen de menselijkheid ?... Hierover tast men nog in het duister! Waarschijnlijk waren het de sterk antisemitische gevoelens van Hitler en zijn trawanten en ook hun “passie” voor de instandhouding en veredeling van het Arische, blanke ras. Herhaling ‘lijkt’ onwaarschijnlijk …lees toch maar eens de geschiedenisboeken en kijk om je heen! Homo homini lupus… De mens is (en blijft) voor zijn evenmens een ‘wolf’’.

4 De volgende citaten uit Hitlers boek “Mein Kampf” (Mijn Strijd) spreken voor zichzelf. Het lot van de Joden was al bezegeld lang voordat er van enige vervolging sprake was. “Indien de Joden alleen waren op deze wereld, dan zouden ze volkomen in hun eigen vuil en viezigheid verzuipen en elkaar bezwendelen en uitroeien.” “Het is niet dankzij de Jood dat de mensheid een stap voorwaarts heeft gezet, maar wel niettegenstaande alles wat hij heeft gedaan.” “De Jood is en blijft een typische parasiet,die ten koste van zijn gastheer leeft.” “Waar hij verschijnt, sterft na kortere of langere tijd het volk dat hem herbergt.” “De Talmud is geen boek dat voorbereidt op het hiernamaals, maar gewoon een handleiding hoe men een praktisch en draaglijk leven kan leiden.” “De Jood staat even vreemd tegenover het christendom als hij tweeduizend jaar geleden stond tegenover de grote stichter ervan (Christus).” “De Jood is een bloedzuigende tiran die niets anders doet dan zich op alle mogelijke manieren verrijken.” Het boek bevat nog veel meer racistische uitspraken. Men kan dus eigenlijk niet zeggen dat men niet geweten heeft wat Hitlers ware bedoelingen waren nadat men Mein Kampf gelezen had. Achteraf bekeken volgde Hitler nauwgezet zijn vooraf geplande 'routekaart' zoals die in dit niets verhullende boek beschreven staat. HET VERREGAANDE ANTISEMITISME VAN ADOLF HITLER WAS DE RECHTSTREEKSE AANLEIDING TOT DE “HOLOCAUST” (DE MASSALE UITROEIING VAN DE EUROPESE JODEN)

5 SPREIDING VAN DE CONCENTRATIEKAMPEN IN NAZI-DUITSLAND EN POLEN Uitroeiingskampen Gemengde kampen (concentratie & uitroeiing) Concentratiekampen Euthanasiecentra

6

7

8

9

10

11 Who were taken to Cuba?

12 Mannen, vrouwen, kinderen en bejaarden.

13

14

15 Dit is geschiedenis Zij werden geïdentificeerd met tatoeages.

16 Het doet pijn om naar deze foto’s te kijken. Je moet het gezien hebben om het te geloven..

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33 Op 20 april 1939 vierde de pauselijke nuntius, aartsbisschop Cesare Orsenigo, Hitlers verjaardag in Berlijn !

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43 Generaal EISENHOWER verklaarde: “WE MOETEN ZOVEEL MOGELIJK BEWIJSMATERIAAL, (FILMS, FOTO’S EN GETUIGENISSEN) VERZAMELEN, WANT EENS KOMT DE DAG WAAROP EEN OF ANDER ‘HOERENJONG’ ZAL BEWEREN DAT DIT NOOIT GEBEURDE.”

44 In April 1945, help arrives

45

46

47

48 De gevangenen zongen de Joodse hymne op het ogenblik van hun bevrijding. (20 april 1945)

49

50

51

52 Tot ziens … in vrede en verdraagzaamheid !!!


Download ppt "Bladeren door een triestig fotoalbum … Vernietigingskampen hadden de vernietiging van mensen tot doel. Het Duitse nationaalsocialisme deed dit op bijna."

Verwante presentaties


Ads door Google