De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ALBERT VAN DER KAAP Historische context Duitsland 3.

Verwante presentaties


Presentatie over: "ALBERT VAN DER KAAP Historische context Duitsland 3."— Transcript van de presentatie:

1 ALBERT VAN DER KAAP Historische context Duitsland 3

2 Rijkscultuurkamer 1933 2 Opgericht door Joseph Goebbels Iedere schrijver of kunstenaar die geen lid werd van de Kulturkammer kon zijn werk niet in openbaarheid uitvoeren. De Reichskulturkammer paste in het streven naar gelijkschakeling.

3 Entartete Kunst 3

4 4

5 5

6 Concentratiekamp Dachau 6 Op 30 maart 1933 maakt Himmler op een persconferentie de oprichting van het concentratiekamp Dachau bekend. Bericht in de Münchener Neuesten Nachrichten: "Een concentratiekamp voor politieke gevangenen bij Dachau. In dit kamp, met een capaciteit van 5.000 personen, zullen alle communisten en socialisten die de veiligheid van de staat in gevaar brengen, worden samengebracht."

7 Concentratiekamp Dachau 7

8 8 Gevangenkamp Concentratiekamp SS Traningskamp Kruidentuin

9 Neurenberger rassenwetten 1935 9 Op de Partijdagen van september 1935 kondigde de Führer de beruchte Neurenberger rassenwetten af in een speciale zitting van de Rijksdag. Twee wetten: de wet ter bescherming van het Duitse bloed en de Duitse eer de ‘rijksburgerwet’ In de ‘bloedbeschermingswet’ werden zware straffen gesteld op huwelijken tussen joden en arische Duitsers. Ook buitenechtelijk sexueel verkeer tussen joden en arische Duitsers werd strafbaar. De wet werd de juridische grondslag voor tweeduizend strafprocessen wegens ‘rassenschande’. Ook mochten joden geen arische dienstmeisjes meer in dienst hebben.

10 Neurenberger rassenwetten 1935 10

11 Conferentie van München 11 Chamberlain Daladier Hitler Mussolini graaf Ciano

12 Conferentie van München 12

13 Wannsee-conferentie 1942 13 Reinhard Heydrich

14 Wannsee-conferentie 1942 14 Na de oorlog vond men op het ministerie van Buitenlandse Zaken nog één ongeschonden exemplaar van de notulen; alle overige waren vernietigd. Op deze wijze, en door verklaringen van verdachten, is men redelijk goed op de hoogte van wat er in Wannsee is gebeurd. Hoofddoel van de conferentie was niet om te komen tot een besluit over de Holocaust. Die beslissing was al eerder gevallen. Het ging om het organiseren en coördineren van de deportatie en vernietiging van alle Europese joden.

15 Wannsee-conferentie 1942 15


Download ppt "ALBERT VAN DER KAAP Historische context Duitsland 3."

Verwante presentaties


Ads door Google