De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De eerste wereldoorlog

Verwante presentaties


Presentatie over: "De eerste wereldoorlog"— Transcript van de presentatie:

1 De eerste wereldoorlog
over de loopgraven. van thessa & sharon

2 Inleiding. We hebben het onderwerp loopgraven gekozen omdat het een interessant onderwerp is. En we zijn ook zelf bij de loopgraven geweest.

3 Inhoud. Waarom werden de loopgraven gebruikt
Wanneer hebben ze de loopgraven gebouwd Linies in de loopgraven Opbouw van een loopgraaf Het leven in de loopgraaf Ziekte’s die voorkwamen in loopgraven Musea met loopgraven Conclusie Bronvermelding

4 Waarom werden de loopgraven gebruikt.
Loopgraven werden gebruikt omdat de vijanden je dan moeilijk konden raken. Door de loopgraven kon je dichterbij de vijanden komen zonder dat ze je zagen. De soldaten konden goed schuilen in de loopgraven, En zieke soldaten konden er in behandeld worden.

5 Wanneer hebben ze de loopgraven gebouwd.
De eerste loopgraven werden in oktober 1914 aangelegt. Dat was in de herfst en er was veel regen daardoor kwam ook veel modder gelijk.

6 Linies in de loopgraven.
De loopgraven waren in linies verdeeld. De voorste loopgraven waren de frontlijn, bij zware gevechten konden de soldaten niet worden afgelost, soms stonden sommige soldaten wel paar weken in de frontlijn. De loopgraven die daar achter lagen heette de tweede lijn . De derde lijn was de reservelijn, daar waren de soldaten klaar om te vechten in de frontlijn als ze moesten invallen. De vierde lijn was de rustlijn daar konden ze uitrusten.

7 Opbouw van een loopgraaf.
Een loopgraaf is in de grond uitgegraven. En de achterkant is hoger dan de voorkant zodat de vijanden de soldaten niet goed konden zien waarneer ze boven de voorkant uitkeken. Aan de voorkant was de bodem hoger zodat ze goed konden schieten naar de vijanden. Soms werd de bodem bedekt met vlonders zodat ze niet wegzakte in de bodem.

8 prikkeldraad rondom de loopgraven

9 Het leven in de loopgraven.
Het leven in de loopgraven was niet erg fijn. Je had weinig eten en drinken, en je had amper rust. Regen was een probleem voor de soldaten in de loopgraven zo kwam er veel modder en ongedierte. Ook werd je beschoten vanuit de lucht en met vlammewerpers. De angst was waarschijnlijk de grootste stres uit die tijd.

10 In de loopgraven waren veel ratten die bijna net zo groot waren als katten. Als er veel doden waren had je veel last van de ratten want die kwamen daar op af. Ratten waren niet de enige beesten je had ook last van vliegen. De enige manier om de beesten te bestrijden was een gasaanval.

11 Ziekte’s die voorkwamen in loopgraven.
Niemand weet hoeveel soldaten er precies tijdens de oorlog gewond raakten, maar een redelijke schatting zegt dat het er 21 miljoen waren. In de loopgraven werden de eerste zorgen toegediend door hospitaalsoldaten.

12 In de loopgraven kwamen de volgende ziekte’s voor
tyfus cholera loopgravenkoorts Loopgravenvoet Schurft Shellsshock Spaanse griep syfilis Tuberculose

13 Shelsshock is de benaming voor de psychologische en psychiatrische gevolgen van gebeurtenissen.
De oorzaken van loopgravenvoet is koude en natte omstandigheden De soldaten stonden vaak en lang in natte en koude omstandigheden in de loopgraven. Door de kou zwollen de voeten op en werden rood en gevoelloos. Shurft is een sterk jeukende huidafweiking die word veroorzaakt door een kleine mijt.

14 Musea met loopgraven Er zijn veel loopgraven bewaard en daar zijn nu musea’s van gemaakt. Zodat mensen het kunnen bezichtigen die zich daar in intreseren. Een musea is bijvoorbeeld Hill 62, daar zijn nog loopgraven te bezichtigen. Daar zijn de loopgraven gerestaureerd.

15 Conclusie. We wisten al wel veel over de loopgraven omdat we in een museum zijn geweest over loopgraven.

16 Bronvermelding Voor de plaatjes hebben we google afbeelding gebruikt, en de foto’s in kleur hebben we zelf gemaakt in het museum Hill 62. Voor de informatie hebben we gebruikt en en wikipedia.


Download ppt "De eerste wereldoorlog"

Verwante presentaties


Ads door Google