De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Presentatie Muiswerk Software K. Hasaj ICT-OA. Muiswerk Muiswerkprogramma's hebben als belangrijkste kenmerk dat een diagnostische toets de leerling 'stuurt'

Verwante presentaties


Presentatie over: "Presentatie Muiswerk Software K. Hasaj ICT-OA. Muiswerk Muiswerkprogramma's hebben als belangrijkste kenmerk dat een diagnostische toets de leerling 'stuurt'"— Transcript van de presentatie:

1 Presentatie Muiswerk Software K. Hasaj ICT-OA

2 Muiswerk Muiswerkprogramma's hebben als belangrijkste kenmerk dat een diagnostische toets de leerling 'stuurt' naar een oefenprogramma op maat, waardoor efficiënt differentiëren mogelijk is. Er zijn inmiddels negentien Muiswerkprogramma's ontwikkeld, een aantal daarvan speciaal voor het basisonderwijs. negentien Muiswerkprogramma'svoor het basisonderwijsnegentien Muiswerkprogramma'svoor het basisonderwijs Vanaf mei 2003 zijn de Muiswerk Testprogramma's voor het signaleren van taalproblemen in voortgezet onderwijs, MBO en volwassenenonderwijs in een nieuwe 2003/2004 uitvoering leverbaar. Muiswerk Testprogramma'sMuiswerk Testprogramma's En vanaf oktober 2003 zijn drie nieuwe Muiswerkprogramma Woorden 1, Woorden 2 en Woorden 3 beschikbaar, voor wie begint met het leren van Nederlands. Woorden 1, Woorden 2 en Woorden 3Woorden 1, Woorden 2 en Woorden 3 Muiswerk Educatief blijft in beweging, vernieuwt continu bestaande producten en werkt druk aan nieuwe producten. nieuwe productennieuwe producten

3 Muiswerk voor de Leerling Muiswerkprogramma's zijn zo gemaakt dat de leerling direct aan de slag kan, zonder al te veel instructie en met een minimum aan rechtstreekse begeleiding. De programma's zijn geschikt voor drie verschillende situaties. Op de eerste plaats voor gebruik op een afzonderlijke computer, door een leerling die individueel wil werken. Op de tweede plaats kunnen de bestanden geïnstalleerd worden op een reeks afzonderlijke computers in een computerlokaal. Hier is werken met een klas mogelijk geworden. Iedere leerling volgt zijn eigen koers. De derde en meest complete situatie is die waarin het programma draait op computers die op een netwerk zijn aangesloten. De docent heeft dan vergaande begeleidingsmogelijkheden.

4 Starten U kunt over het algemeen pas met Muiswerk werken nadat er een persoonscode voor u is aangemaakt. U start dan het programma op door tweemaal met de linker muisknop op het Muiswerk-icoon te klikken. Of door eenmaal te klikken en dan te kiezen voor 'openen'. De intro van Muiswerk verschijnt; u drukt op de button met 'klik hier'; het muisje loopt over het scherm. In de meeste gevallen kunt u zich aanmelden via een lijst die op het scherm verschijnt. In de lijst die na het starten van Muiswerk op het scherm verschijnt, staan alle leerlingen die een persoonscode hebben, maar géén wachtwoord. U wijst in de lijst uw klas en dan uw eigen naam aan en kunt beginnen. Hebt u een wachtwoord aangemaakt om uw gegevens te beveiligen dan drukt u op de knop 'Ik heb een wachtwoord'. Er verschijnt een invoerscherm waarin u persoonscode en wachtwoord moet opgeven.

5 Werkwijze Er kan op veel verschillende manieren met Muiswerk gewerkt worden. De meest gebruikte werkwijze is: - Maak een toets - Maak de oefeningen van uw persoonlijke oefenprogramma - Maak de toets opnieuw om te zien of er vooruitgang is. De toetsen van Muiswerk maken een diagnose van de onderwerpen die u niet (helemaal) beheerst. Bij deze onderwerpen horen ook oefeningen. Die oefeningen komen in uw eigen oefenprogramma terecht. Veel toetsen hebben de meerkeuzevorm. U moet kiezen uit drie of vier antwoorden. De score wordt altijd rechtstreeks bepaald aan de hand van het aantal goede of foute antwoorden. Maar voor het stellen van de diagnose maakt het soms verschil of u het antwoord zéker weet of niet. Als u alles goed hebt, maar u wist het bij de helft van de vragen niet zeker, dan beheerst u de stof nog niet. Daarom maakt een Muiswerktoets soms onderscheid tussen ‘Ik weet het zeker’ en ‘Ik denk dat het goed is’. Het gevolg van deze opzet is dat een 10 procent-score die behaald is met veel 'onzekere' antwoorden, toch een oefenprogramma oplevert.

6 Onder de titelbalk in het hoofdscherm staan twee elementen waar u op kunt klikken om een uitrolmenu te krijgen: ‘Bestand’ en ‘?’. Onder het vraagteken bevinden zich de helpfiles. De eerste helpfile gaat over Muiswerk Algemeen; de tweede file gaat over het lesbestand waar u op dat moment mee bezig bent, bijvoorbeeld ‘Spelling werkwoorden’ of ‘Leestekens’. Een leerling moet in staat zijn de eigen vorderingen in de gaten te houden. Daartoe zijn de opties ‘Bekijk score’ en ‘Druk score af’ ingebouwd. Wie op ‘Bekijk score’ drukt, krijgt een scoreoverzicht te zien.

7 Bent u klaar voor de volgende stap in het gebruik van de computer bij taallessen? Het geven van goede taallessen valt vandaag de dag niet mee. Uw werkdruk is toegenomen en de verschillen tussen leerlingen zijn groot. 'Gelukkig beschikken we over computers!' hoor je soms roepen. Maar helaas. De bestaande software helpt uw problemen nog niet echt oplossen. Toch kan de computer een centrale rol spelen bij adaptief taalonderwijs. Onderwijs dus, waarbij we het leren continu afstemmen op de individuele behoefte van de leerling. Zónder dat ú dat extra tijd kost. De Muiswerksoftware kan helpen. Muiswerkprogramma's laten leerlingen werken aan wat ze nog niet weten. Diagnostische toetsen 'sturen' de leerlingen naar persoonlijke oefenprogramma’s. Zij kunnen daarna onbeperkt oefenen in veel afwisselende oefenvormen. Elke oefening wordt voorafgegaan door uitlegschermen die stap voor stap de stof uitleggen. Op iedere fout, wordt tijdens het oefenen direct ingegaan. Muiswerksoftware is de enige software die adaptief taalonderwijs met de computer tot een realiteit maakt. leerlingen werkenleerlingen werken

8 Uw voordelen: - aan het eind van het jaar is het gemiddeld taalniveau hoger dan vroeger - snelle leerlingen worden gestimuleerd in vooruitwerken - taalniveau verschillen verkleinen ook ten gunste van overige vakken - in dezelfde tijd wordt meer geleerd en met meer plezier - verlaagde werkdruk voor de leerkracht - u stuurt eenvoudig bij via instellingen, na de rapportages bekeken te hebben taalniveau verschillen verkleinenmeer geleerd en met meer plezierverlaagde werkdrukstuurt eenvoudig bijtaalniveau verschillen verkleinenmeer geleerd en met meer plezierverlaagde werkdrukstuurt eenvoudig bij

9 Een groepenoverzicht van alle Muiswerk programma’s: *) Met gratis elektronisch woordenboek

10 Voor een snelle lijst van alle Muiswerkprogrammas kijk hieronder: Muiswerk - Argumenteren Muiswerk - Basis werkwoordspelling Muiswerk - Basisgrammatica Muiswerk - Basisspelling Muiswerk – Formuleren Muiswerk - Formuleren gevorderden Muiswerk - Gevarieerde spelling Muiswerk - Grammatica NT2 Muiswerk - Leestekens Muiswerk - Lezen Muiswerk - Nieuwe spelling Muiswerk - Ontleden en benoemen... Muiswerk - Schoolwoorden NT2 Muiswerk - Spelling werkwoorden Muiswerk - Studievaardigheid Muiswerk - Testprogramma's Muiswerk - Woorden Muiswerk - Woordenboek Muiswerk - Woordkennis NT2 Hieronder volgt een serie slides met de prijzen van alle Muiswerk programma’s...

11 Muiswerk - Basis werkwoordspelling Prijs: € 231,50 inclusief 5 licenties, schoolversie. € 20,35 elke extra licentie. € 10,00 verzendkosten. Ook verkrijgbaar in bundel met korting. Bundelkorting: www.muiswerk.nl www.muiswerk.nl Onderdelen van het pakket: Cd-rom en een handboek. Versienummer: Versie: 4.00 ISBN: EAN-code: Updates / abonnement:

12 Muiswerk – Basisgrammatica Prijs: € 231,50 inclusief 5 licenties, schoolversie. € 20,35 per extra licentie. € 10,00 verzendkosten. Bundelkorting: www.muiswerk.nl www.muiswerk.nl Onderdelen van het pakket: Cd-rom en een handboek. Versienummer: Versie: 4.00 ISBN: EAN-code: Updates / abonnement:

13 Muiswerk – Basisspelling Prijs: € 231,50 inclusief 5 licenties, schoolversie. € 20,35 per extra licentie. € 10,00 verzendkosten. Bundelkorting: www.muiswerk.nl € 231,50 inclusief 5 licenties, schoolversie. € 20,35 per extra licentie. € 10,00 verzendkosten. Bundelkorting: www.muiswerk.nl www.muiswerk.nl Onderdelen van het pakket: Cd-rom en een handboek. Versienummer: Versie: 4.00 ISBN: EAN-code: Updates / abonnement:

14 Muiswerk – Formuleren Prijs: € 150,00 inclusief 1 licentie, schoolversie. € 20,35 per extra licentie. € 10,00 verzendkosten. Bundelkorting: www.muiswerk.nl www.muiswerk.nl Onderdelen van het pakket: Een cd-rom en een handboek. Versienummer: Versie: 4.00 ISBN: Updates / abonnement:

15 Muiswerk - Gevarieerde spelling Prijs: € 150,00 inclusief 1 licentie, schoolversie. € 20,35 per extra licentie. € 10,00 verzendkosten. Bundelkorting: www.muiswerk.nl € 150,00 inclusief 1 licentie, schoolversie. € 20,35 per extra licentie. € 10,00 verzendkosten. Bundelkorting: www.muiswerk.nl www.muiswerk.nl Onderdelen van het pakket: Een cd-rom en een handboek. Versienummer: Versie: 4.00 ISBN: Updates / abonnement:

16 Muiswerk - Grammatica NT2 Prijs: € 226,00 inclusief 1 licentie, schoolversie. € 20,35 per extra licentie. € 10,00 verzendkosten. Bundelkorting: www.muiswerk.nl € 226,00 inclusief 1 licentie, schoolversie. € 20,35 per extra licentie. € 10,00 verzendkosten. Bundelkorting: www.muiswerk.nl www.muiswerk.nl Onderdelen van het pakket: Een cd-rom en een handboek. Versienummer: Versie: 4.00 ISBN: Updates / abonnement:

17 Muiswerk – Leestekens Prijs: € 150,00 inclusief 1 licentie, schoolversie. € 20,35 per extra licentie. € 10,00 verzendkosten. Bundelkorting: www.muiswerk.nl www.muiswerk.nl Onderdelen van het pakket: Een cd-rom en een handboek. Versienummer: Versie: 4.00 ISBN: Updates / abonnement:

18 Muiswerk - Ontleden en benoemen 1-2 NL Prijs: € 176,00 inclusief 1 licentie, schoolversie. € 20,35 per extra licentie. € 10,00 verzendkosten. Bundelkorting: www.muiswerk.nl www.muiswerk.nl Onderdelen van het pakket: Een cd-rom en een handleiding in een ringband. Versienummer: Versie: 4.0 ISBN: Updates / abonnement:

19 Muiswerk - Schoolwoorden NT2 Prijs: € 150,00 inclusief 1 licentie, schoolversie. € 20,35 per extra licentie. € 10,00 verzendkosten. Bundelkorting: www.muiswerk.nl € 150,00 inclusief 1 licentie, schoolversie. € 20,35 per extra licentie. € 10,00 verzendkosten. Bundelkorting: www.muiswerk.nl www.muiswerk.nl Onderdelen van het pakket: Een cd-rom en een handboek. Versienummer: Versie: 4.00 ISBN: Updates / abonnement:

20 Muiswerk - Spelling werkwoorden Prijs: € 150,00 inclusief 1 licentie, schoolversie. € 20,35 per extra licentie. € 10,00 verzendkosten. Bundelkorting: www.muiswerk.nl € 150,00 inclusief 1 licentie, schoolversie. € 20,35 per extra licentie. € 10,00 verzendkosten. Bundelkorting: www.muiswerk.nl www.muiswerk.nl Onderdelen van het pakket: Een cd-rom en een handboek. Versienummer: Versie: 4.00 ISBN: Updates / abonnement

21 Muiswerk – Studievaardigheid Prijs: € 150,00 inclusief 1 licentie, schoolversie. € 20,35 per extra licentie. € 10,00 verzendkosten. Bundelkorting: www.muiswerk.nl www.muiswerk.nl Onderdelen van het pakket: Cd-rom en een handleiding in een ringband. Versienummer: Versie: 4.0 ISBN: Updates / abonnement:

22 Muiswerk – Woorden Prijs: € 231,50 per deel inclusief 5 licenties, schoolversie. € 20,35 per extra licentie. € 10,00 verzendkosten. Bundelkorting: www.muiswerk.nl www.muiswerk.nl Onderdelen: Cd-rom en handleiding. Versienummer: Versie: ISBN: EAN: Updates / abonnement:

23 Muiswerk – Woordenboek Prijs: Gratis bij andere Muiswerk pakketten. Onderdelen van het pakket: Versienummer: Versie: ISBN: Updates / abonnement:

24 Muiswerk - Woordkennis NT2 Prijs: € 214,00 inclusief 1 licentie, schoolversie. € 20,35 per extra licentie. € 10,00 verzendkosten. Bundelkorting: www.muiswerk.nl www.muiswerk.nl Onderdelen van het pakket: Een cd-rom en een handboek. Versienummer: Versie: 4.00 ISBN: Updates / abonnement:

25 Uitgever:Muiswerk Educatief Uitgever:Muiswerk Educatief Bezoekadres:Ondernemingsweg 56E 1422 DZ Uithoorn Land:Nederland Telefoon:+31 (0)297 36 16 64 Fax:+31 (0)297 36 16 62 Internetpagina's:http://www.muiswerk.nl http://www.muiswerk.nl E-mail:promotie@muiswerk.nl promotie@muiswerk.nl Contactpersoon:Mw. C. Blom Overige info: K. Hasaj ICT-OA 28-05-2005


Download ppt "Presentatie Muiswerk Software K. Hasaj ICT-OA. Muiswerk Muiswerkprogramma's hebben als belangrijkste kenmerk dat een diagnostische toets de leerling 'stuurt'"

Verwante presentaties


Ads door Google