De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hartelijk welkom op het AMR ICT Ontbijt Seminar

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hartelijk welkom op het AMR ICT Ontbijt Seminar"— Transcript van de presentatie:

1

2 Hartelijk welkom op het AMR ICT Ontbijt Seminar
Centraal thema: Innovatieve technologieën in de zorgsector

3 Agenda 8.45 uur Opening en voorstellingsronde door Tristan Schurgers (AMR ict) 9.00 uur Presentatie Globestar Systems door Paul Eggen 9.30 uur Presentatie CLB Technology door Wilfred Peters 10.00 uur Presentatie Project Ave Maria Geulle door Maarten Amkreutz (AMR ict) 10.45 uur Referentie bezoek Zorgcentrum Ave Maria te Geulle. 11.30 uur Afsluiting

4 Project Zorgcentrum Ave Maria
Start project: Begin 2004 In opdracht van bureau MK te Maastricht heeft AMR ict de mogelijkheden van draadloze technologieën in kaart gebracht. Uitgangspunt: Het draadloze netwerk moest dusdanig stabiel zijn dat zowel data als spraak over het netwerk getransporteerd konden worden.

5 Draadloze omgeving Optimale dekking in kaart gebracht met behulp van:
Bouwtekening Speciale software tool Resultaat: Volledige draadloze dekking in het gehele pand

6 Spraak over het draadloze netwerk
Draadloze netwerk dient het platform te zijn voor een Voice over IP Oplossing geschikt voor: Eigen draadloze zorgtoestellen Bewoners toestellen Oplossing is in samenspraak met de projectgroep gevonden in een combinatie van Cisco Callmanager en Spectralink zorgtoestellen.

7 Spraak over het draadloze netwerk
Kostenbesparing bewoners: het systeem is voorzien van zgn. analoge gateways zodat bewoners eenvoudig hun eigen, goedkope, analoge toestel kunnen blijven gebruiken. Het systeem biedt de mogelijkheid tot het aansluiten van maximaal 120 toestellen en is hiermee op eventuele uitbreiding van het aantal (aanleun)woningen voorbereid.

8 Zusterroepsysteem In 2005 is de leveranciers keuze gemaakt voor het zusterroep systeem. 3 kandidaten: Tunstall Verkerk Telezorg

9 Zusterroep systeem: Keuze is uiteindelijk gevallen op het systeem van Verkerk. Het verkerk zusterroep systeem is via Telezorg Comserver gekoppeld aan het draadloze netwerk en de zorgtoestellen.

10 Comserver: Op basis van een vooraf vastgesteld zorgschema
ontvangen de zorgverleners oproepen van cliënten op hun beeld scherm. Directe reactie middels opzetten spreek/luister verbinding. Geen reactie zorgverlener! Dan wordt de oproep binnen 1 minuut herhaald. Ook de intercom deurposten zijn aan het systeem gekoppeld zodat in de avond uren een spreek/luister verbinding met de deur kan worden gemaakt.

11 Brandmeldcentrale: Bij Zorgcentrum Ave Maria is ervoor gekozen ook de brandmeldcentrale te koppelen aan het systeem. De brandmeldcentrale van Fire-X is gekoppeld aan de Draadloze zorgtoestellen van Spectralink. Voordeel: Het geheel kan worden toegepast als stil ontruimingsalarm. Opgebouwd conform NEN 2575

12 Personal Digital Assistant:
Nachtdienst maakt gebruik van PDA’s. Ook deze zijn opgenomen in de draadloze Hiermee kunnen de IP camera’s aan de 3 entree’s worden bekeken. Wederom een voordeel van de universele draadloze infrastructuur.

13 Cicero Zorggroep: Zorgcentrum Ave Maria maakt onderdeel uit van Cicero zorggroep. Centrale ICT voorzieningen: Novell Server icm. Citrix presentation Server systemen. Overige draadloze apparatuur ter plekke: Printers Terminals Notebooks

14 College Bouw: College Bouw schrijft voor:
Bij nieuwbouw projecten dient gekeken te worden naar de toepassing van een flexibele en waar mogelijk Draadloze infrastructuur. Middels de draadloze infrastructuur voldoet Zorgcentrum Ave Maria volledig aan de nieuwste eisen van het College Bouw.

15 Meer informatie: Raadpleeg www.amr-ict.nl
Of maak een vrijblijvende afspraak met een van onze consultants. U kunt ons bereiken via telefoonnummer Hartelijk dank voor u aandacht en graag tot ziens!


Download ppt "Hartelijk welkom op het AMR ICT Ontbijt Seminar"

Verwante presentaties


Ads door Google