De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe heb jij overleeft...? Met geluid!.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe heb jij overleeft...? Met geluid!."— Transcript van de presentatie:

1 Hoe heb jij overleeft...? Met geluid!

2 Als je kind was tijdens de jaren 70, 80 en begin 90…
Hoe heb jij dan overleeft?

3 We zaten in wagens zonder veiligheidsgordels of airbags
We zaten in wagens zonder veiligheidsgordels of airbags. We zaten vaak achteraan in een bestelwagen en vonden het een leuke uitstap...

4 Onze wiegen werden met mooie kleuren beschilderd, de verf, op basis van lood…

5 Er waren geen veiligheidsdoppen op de flessen, ook geen veiligheid op de schuiven of de deuren...

6 Als we met de fiets reden hadden we geen helm, ook geen elleboog of kniebeschermers. En we vonden het fantastisch om onze fiets om te bouwen naar een « moto » gewoon door een speelkaart tegen de spaken te laten kletteren.

7 We dronken water van de kraan, van de tuin of waar we ook maar water vonden tot we geen dorst meer hadden. Er was geen mineraal water uit flessen.

8 We konden uren bezig zijn met auto’s te bouwen van alle afval die we maar vonden, we lieten ons dan voorttrekken door anderen met een fiets en als we dan alleen bergaf gingen dachten we er pas aan dat we geen remmen hadden!!!

9 Na enkele valpartijen wisten we het probleem op te lossen…We reden op een boom af of sprongen er gewoon uit/af en lieten ons op de grond vallen. Tja, toen waren er ook nog niet zoveel auto’s op de straat!

10 We mochten alleen buiten spelen op voorwaarde dat we op tijd terug waren voor het eten, of voor het donker werd.

11 Iedereen ging te voet of met de fiets naar school en als de school uit was dan stopten we onderweg aan alle fruitbomen.

12 We hadden geen gsm, niemand die wist waar we overdag uithingen!
¡¡¡ Ondenkbaar !!!

13 Het was nooit iemand zijn fout, alleen de onze…
We sneden ons, braken benen, verloren tanden, maar niemand die zich daar over beklaagde. Het was nooit iemand zijn fout, alleen de onze…

14 We aten alles! Koeken, brood, chocolade, ijsjes, we dronken drankjes met teveel suiker, maar we hadden nooit problemen met ons gewicht omdat we de dag doorkwamen al hollend en krossend!

15 We dronken met velen van dezelfde fles cola, als we die al konden kopen, (het waren dan nog glazen flessen van 1 liter) en niemand dat daar ooit aan doodgegaan is.

16 We hadden échte vrienden !!!
We hadden geen Play Stations, MP3-spelers, Nintendo 64, XBoxs, video spelletjes, 99 kanalen op TV via de kabel, dvd-spelers, home “surround” cinema’s, gsm’s, computers, “chat-rooms”, Internet, enz ... In tegendeel: We hadden échte vrienden !!!

17 We vertrokken thuis te voet of met de fiets belden aan bij vrienden of …gingen gewoon langs achter binnen zonder te bellen, om te gaan spelen.

18 Daarbuiten, in deze wrede wereld! Zonder lijfwacht betaald door Papa!

19 We speeldden met stokken en tennisballen, politie en dief, cowboy en indiaantje, verstoppertje, voetbal enz… en in die groepjes dat toen werden gemaakt waren er altijd een paar die niet konden of mochten meespelen. Maar dat was nooit een drama.

20 Diegenen die niet zo slim waren moesten blijven zitten en hun jaar opnieuw over doen. Niemand ging daarvoor naar de psychiater of naar de psycholoog er waren ook geen zorgmeesters... Simpelweg blijven zitten, je jaar opnieuw doen en je kreeg je tweede kans.

21 We hadden vrijheid, succes, tegenslag en verantwoordelijkheid.
We hebben leren begrijpen…

22 Ben jij van deze generatie ?
Zoja, stuur dit dan door naar je vrienden die ook van jou generatie zijn. Misschien zullen ze voor enkele momenten vergeten hoe druk en stressvol hun leven wel is en worden ze even weer de kinderen van toen... Anderen zullen zeggen : « Was het dat maar ? !!! » Maar wij weten: Wat waren we toch GELUKKIG MET ZO WEINIG !!!

23 IK WENS JE EEN MOOIE DAG!


Download ppt "Hoe heb jij overleeft...? Met geluid!."

Verwante presentaties


Ads door Google