De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

CMIITL01 Casus 7 Léon de Groot INF1V

Verwante presentaties


Presentatie over: "CMIITL01 Casus 7 Léon de Groot INF1V"— Transcript van de presentatie:

1 CMIITL01 Casus 7 Léon de Groot 0804748 INF1V
SCHADE B.V.

2 Schade B.V. (1) SCHADE B.V. is een verzekeringsmaatschappij met meerdere kantoren in het land. Het bedrijf bestaat uit vijf afdelingen. Particuliere Verzekeringen Bedrijfsverzekeringen Financiën Buitendiensten Automatisering

3 Schade B.V. (2) 1 Mainframe op het hoofdkantoor
Hierop draaien honderden verschillende applicaties Terminals en enkele duizenden Pc's hebben toegang tot de terminal Per afdeling staan Pc’s in verbindingen via een lokaal netwerk

4 Schade B.V. (3) Sinds de regionale kantoren zelfstandige business units zijn geworden, voeren ze ieder hun eigen IT beleid. Elke regiokantoor heeft zijn eigen helpdesk die lokale problemen oplost. Problemen met betrekking tot het mainframe of problemen waarvan men na onderzoek vermoedt dat er een diepere oorzaak achter ligt, worden naar de Centrale Helpdesk doorverwezen.

5 Incidenten & Problemen
Onderscheid Criteria Een probleem wordt afgeleid uit één of een aantal incidenten en de ernst daarvan. Een incident treedt meestal op bij verkeerd gebruik of een storing. Probleem als het niet op te lossen valt door de helpdesk of het incident blijft zich herhalen.

6 Probleemregistratie Dit systeem zal zich onderscheiden door de incidenten binnen te krijgen die vaker voorkomen. Dit systeem zal ook een database nodig hebben met problemen/oplossingen die afgeleid zijn maar ook aangepast zijn op het probleem van een of meerdere incidenten.

7 Vereenvoudiging probleembeheer
De decentrale helpdesk moet zorgen voor een incident bewaking Analyseren of één of een aantal incidenten geen probleem kunnen vormen. Ondersteuning aan centrale helpdesk door middel van rapportage.

8 Vragen???


Download ppt "CMIITL01 Casus 7 Léon de Groot INF1V"

Verwante presentaties


Ads door Google