De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

CMIITL01 Casus 9 Léon de Groot 0804748 INF1V. Snelweg B.V. (1)  SNELWEG B.V. is een groot internationaal transportbedrijf met diverse kantoren in binnen-

Verwante presentaties


Presentatie over: "CMIITL01 Casus 9 Léon de Groot 0804748 INF1V. Snelweg B.V. (1)  SNELWEG B.V. is een groot internationaal transportbedrijf met diverse kantoren in binnen-"— Transcript van de presentatie:

1 CMIITL01 Casus 9 Léon de Groot 0804748 INF1V

2 Snelweg B.V. (1)  SNELWEG B.V. is een groot internationaal transportbedrijf met diverse kantoren in binnen- en buitenland.  25.000 werknemers in Nederland  2.000 werknemers op hoofdkantoor Rotterdam ○ 200 werknemers op afdeling Computernetwerk  IBM Mainframe 24/7 transport gegevens verwerken of applicaties draaien ○ Gelokaliseerd hoofdkantoor Rotterdam

3 Snelweg B.V. (2)  De Afdeling Computernetwerk zorgt voor de operationele gang van zaken, terwijl de vestigingen verantwoordelijk zijn voor de inhoudelijke kant van de applicatie.  Hoofdgroepen  Ondersteuning – Productie – Ontwikkelingen – Servicebeheer  Zorgen voor de technische infrastructuur en dat de applicaties optimaal draaien.

4 Snelweg B.V. (3)  Subgroep problemen en wijzigingen is er om de wijzigingen te beheren, als zij een wijziging doorvoeren moeten zij ook een noodplan hebben. Ook moeten ze de urgentie aangeven.  categorie urgent: direct uitvoeren  categorie hoog: bij daluren uitvoeren  categorie middel: binnen twee weken uitvoeren  categorie laag: binnen twee maanden uitvoeren.  Alle wijzigingen worden in principe geaccepteerd.

5 Wijziging’s criteria  Omschrijving, hier wordt kort vermeld waar het om gaat.  Reden, waarom moet iets gewijzigd worden.  Pluspunten, wat is het voordeel na de wijziging.  Urgentie, hoe belangrijk is de wijziging  Tijdsbestek, wanneer gaat deze wijziging in werking en hoe lang gaat dat duren, kan ook afhankelijk zijn van de urgentie.  Wie/Wat/Waar, voor wie of wat geldt deze wijziging  Noodplan, als de wijzigingen problemen veroorzaken of niet werken is er een noodplan nodig.

6 Samenhang wijzigingsbeheer en probleembeheer  Als er iets gewijzigd wordt kunnen er nieuwe of andere problemen ontstaan deze moeten goed tussen ieder beheer worden besproken.  Ook als er een probleem is dat kan worden opgelost door een wijziging is er goede communicatie nodig tussen de 2 beheren.  Ook moet probleembeheer weten wat er precies wordt gewijzigd en hoe de eventuele problemen op te lossen zijn.

7 Argumenten, zelfde afdeling?  Een argument om de beide beheren van elkaar te scheiden is om te focussen op de taak die elk beheer heeft en dit zo efficiënt mogelijk te doen.  Kostenbesparing is een argument om de beheren samen te brengen.

8 Vragen???


Download ppt "CMIITL01 Casus 9 Léon de Groot 0804748 INF1V. Snelweg B.V. (1)  SNELWEG B.V. is een groot internationaal transportbedrijf met diverse kantoren in binnen-"

Verwante presentaties


Ads door Google