De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tips and tricks: Vliegtuigmodus

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tips and tricks: Vliegtuigmodus"— Transcript van de presentatie:

1 Tips and tricks: Vliegtuigmodus
Al onze draadloze toestellen beschikken over een zogenaamde vliegtuigmodus: dat is een stand waarbij het toestel niet draadloos kan functioneren. Deze stand moet gebruikt worden in vliegtuigen wanneer zenders niet aan mogen staan. Het in- en uitschakelen van de vliegtuigmodus bij Verso, LiNX, Enzo, Up, LiNX2 en Enya toestellen: - Inschakelen: Driemaal openen van de batterijlade binnen 15 seconden. Als het toestel in de vliegtuigmodus staat hoort men na het opstarten een serie dubbele toontjes. - Uitschakelen: Na het opstarten in de vliegtuigmodus het toestel min. 15 seconden aan laten staan. Batterijlade openen en sluiten en toestel wederom min. 15 seconden aan laten staan. Uitzondering is de Alera. Daarbij is de procedure: - Inschakelen: Batterijlade openen. Programmaknop ingedrukt houden en batterijlade sluiten. - Uitschakelen: Batterijlade openen, tenminste 15 seconden wachten en batterijlade sluiten. Wij merken aan vragen die ons gesteld worden en aan toestellen die opgestuurd worden ter reparatie, dat toestellen soms onbedoeld in de vliegtuigmodus komen, zonder dat dat herkend wordt. Zo gebeurt dit als het toestel voor het inschakelen een aantal keren dicht en weer open wordt gedaan. Maar ook kan het gerelateerd zijn aan de batterijlade die niet meer goed vergrendeld kan worden. Dat kan ertoe leiden dat de batterij soms geen goed contact meer maakt, waardoor het toestel spontaan uit en weer aan gaat. Een indirect gevolg kan zijn dat het toestel “vanzelf” in de vliegtuigmodus geraakt.. Het onderstaande kan helpen om dit te voorkomen. Bij een aantal toestellen (met name het 62 model) is de kans aanwezig dat er vrij veel kracht wordt gezet op de batterijlade tijdens het openen door met de duim de onderkant van het toestel te ondersteunen. Na verloop van tijd kan het gevolg zijn dat de batterijlade minder goed sluit. Om te voorkomen dat dit gebeurt raden wij u aan uw klanten te leren om de batterijlade op één van de volgende manieren te openen. II Druk de onderzijde van het toestel voorzichtig op tafel, waarbij er druk wordt uitgeoefend op het uiteinde van de batterijlade, zodat deze open gaat. I Open de batterijlade met de vingernagel, zonder druk uit te oefenen op de scharnierzijde.

2 Tips and tricks: Auto DFS
Een recente toevoeging in Aventa is Auto DFS. Via deze Tips and Tricks uitleg over wat dit precies inhoudt. Auto DFS is ontwikkeld om er voor te zorgen dat ReSound toestellen bij de eerste aanpassing zonder veel feedback op het oor van uw cliënt geplaatst kunnen worden. Een ander voordeel is dat daarna niet direct een DFS kalibratie uitgevoerd hoeft te worden. Uw cliënt wordt dus niet direct blootgesteld aan de DFS kalibratie toon.(brom) De laatste tijd zien wij wat vaker toestellen voorbij komen waarbij ook na langere gebruiksduur de auto DFS geactiveerd staat en er geen DFS kalibratie is uitgevoerd. Het advies is echter om de DFS kalibratie op een geschikt moment wel uit te voeren. Voordelen zijn o.a. dat de DFS kalibratie dan exact afgestemd wordt op de combinatie van venting (dome of liveshell), gehoorgang en versterking. Daarnaast kan de DFS curve, die na kalibratie in beeld komt, een indicatie geven over de mate van afsluiting.

3 Tips and tricks: MPO Eén van de regelingen in Aventa is de MPO. (Maximale Power Output) De MPO zorgt ervoor dat de versterking die het hoortoestel geeft niet boven een gewenste maximale waarde uitkomt. In een aantal situaties kan het echter voorkomen dat de MPO regeling onverwacht wat (gewenste) versterking dempt of in uitzonderlijke gevallen vervorming optreed. Zoals afgebeeld bij rechter oor. Dit is eenvoudig te controleren: Bij “Opties voor displays” kunt u kiezen voor Output. In één oogopslag kunt u zien hoeveel “ruimte” er is tussen de versterking en de MPO. Het is aan te raden ervoor te zorgen dat er tenminste 10 dB ruimte is tussen de bovenste gaincurve (G80) en de MPO.

4 Tips and tricks: Update Firmware en Resetten
In Aventa wordt u de mogelijkheid geboden onze toestellen te voorzien van de meest recente firmware versie. Daarnaast kunt u de hoortoestellen ook terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Voor het updaten van de firmware of het terugzetten naar de fabrieksinstellingen is een voorwaarde dat de hoortoestellen bedraad worden aangesloten. In Aventa kunt u dan kiezen voor: Toestel(len) updaten. Hierbij wordt gekeken of er een nieuwere versie van de firmware beschikbaar is voor de aangesloten toestellen. Indien beschikbaar kunt u deze direct installeren voor beide toestellen Herstel toestel(len) naar fabrieksinstellingen. Hierbij worden alle instellingen verwijderd en tevens worden de toestellen voorzien van de meest recente firmware versie. Dit gaat per toestel waarbij u zelf een keus maakt voor programmeer interface en zijde.


Download ppt "Tips and tricks: Vliegtuigmodus"

Verwante presentaties


Ads door Google