De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Presentatie Licht – Kleur – Vorm

Verwante presentaties


Presentatie over: "Presentatie Licht – Kleur – Vorm"— Transcript van de presentatie:

1 Presentatie Licht – Kleur – Vorm
Modevorming Presentatie Licht – Kleur – Vorm

2 Inleiding Slagschaduw Primaire Kleuren Warme Kleuren Koude Kleuren
Geometrische Vormen Organische Vormen Lijnperspectief Kikvorsperspectief Vogelvluchtperspectief Symmetrische compositie Driehoeks compositie Overallcompositie

3 Slagschaduw Fresco, Michelangelo Tussen 1508 en 1512
Kunststroming: Italiaanse Renaissance, Hoog Renaissance. Omschrijving: Het fresco is geschilderd door Michelangelo en zijn assistent voor the Sistine Chapel in het Vaticaan.

4 Primaire Kleuren Compositie met rood, blauw en geel. Piet Modriaan
1930 Abstracte kunst Omschrijving: Mondriaaans schilderijen vallen onder de moderne kunst. Het kunstwerk is abstract geschilderd.

5 Warme kleuren Meeting r. Virbickas Jaar: Impressionisme Omschrijving:
In het schilderij zijn warme kleuren gebruikt en kale bomen, het ijkt op een normale herfstdag.

6 Koude kleuren sterrennacht Vincent van Gogh Juni 1889
Postimpressionisme en expressionisme Omschrijving: Het schilderij bestaat grotendeels uit koude kleuren, maar er zijn uit kleinde stukjes geel te zien. Het schilderij kun je bewonderen in het museum of ModernArt MoMa) in New York. Het schilderij word gezien als 1 van de grote meesterwerken van Van Gogh.

7 Geometrische Vormen Compositie met verticale Wobbe Alkema 1924
Constructivisme Omschrijving: Het schilderij bestaat uit allerlei vormen en kleuren, Er zijn verschillende vormen te zien o.a. Cirkels, Driehoeken , Piramides etc..

8 Organische Vormen “Ik sluit mij af voor alles en iedereen”
Keith Haring Tussen Popart, Graffiti – art en moderne kunst Omschrijving: De tekening is zeer plat getekent, er zit totaal geen diepte in verwerkt. Alles is heel eenvouding. Het werk is herkenbaar aan de contouren, die dikke zwarte lijnen die zonder detail in 1 snelle beweging zijn getrokken.

9 Lijnperspectief School van Athene Rafaello Sanzio 1511 Renaissance
Omschrijving: De school van Athene is een duidelijk voorbeeld van de tijdgeest waarin Rafaël leefde: de Renaissance. Voor de schildering liet Rafaël het oude systeem van allegorische personificaties van abstracte ideeën los (behalve voor de medaillons ) ten gunste van scènes waarin historische figuren de onderwerpen voorstellen.

10 Kikporsperspectief De ontvangst van prins van Condè door Lodewijk XIV in Versaille Jean-Léon Gerôme 1674 Impressionisme en neoclassicisme Omschrijving: Dit schilderij is natuurlijk een voortzetting met andere middelen van Gérômes Eminence Grise. Voor dat schilderij kreeg hij op de Salon van 1873 een gouden medaille en het is dus niet verwonderlijk dat hij zich een keer tot de zeventiende eeuw wendde.

11 Vogelvluchtperspectief
Vogelperspectief van Versaille Pierre Patel 1668 Landschappen Omschrijving: Versailles is een klein gehucht, ongeveer 19 kilometer ten zuiden van Parijs. De eerste architect is Louis Le Vau. Sindsdien is er door verschillende generaties steeds aan gebouwd en verbouwd. Het gebouw is dan ook niet in één stijl te omschrijven. Er zijn elementen van de Barok, Rococo en bijvoorbeeld het Classicisme.

12 Symmetrische compositie
Twee figuren naast een beeld Paul Gauguin Postimpressionisme Omschrijving: Je zier op dit schilderij 2 op mens lijkende figuren naast een beeld staan, ze staan precies het zelfde alleen beide aan een de andere kant van het beeld.

13 Driehoekscompositie Titel: Madonna met het kind en de heilige Johannes. Naam kunstenaar: Rafael Jaar: Kunststroming: Renaissance Omschrijving: Een Madonna met kind is een veel geschilderd onderwerk in de klassieke schilderkunst van de Renaissance en daarvoor. Ondanks de eenvoud is dit schilderij een zeer geavanceerd werkstuk.

14 Overallcompositie Titel: Dogomatic Compositions
Naam kunstenaar: Paul Klee Jaar: 1918 Kunststroming: Omschrijving: Het is een tekening met verschillende vakjesmet kruisjes er in. Ook zijn er allemaal kleuren te zien.


Download ppt "Presentatie Licht – Kleur – Vorm"

Verwante presentaties


Ads door Google