De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gebruik van deze masterpresentatie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gebruik van deze masterpresentatie"— Transcript van de presentatie:

1

2 Gebruik van deze masterpresentatie
Uit deze presentatie kunt u putten als u als ambassadeur een presentatie verzorgt over de Rookvrije Start. U kunt de voor u relevante slides kiezen, en deze aanpassen waar nodig.  Bij ‘indeling’ ziet u welke verschillende typen slides er zijn. De slides zijn zowel in blauw als roze te gebruiken. Slide 11 is het introductiefilmpje van de Taskforce. Deze zit in de ppt en speelt af door te klikken. Onder een aantal slides staat aanvullende informatie. De beelden kunnen dienen om de hoofdstukken in te delen maar ook om de presentatie meer beeldend te maken.

3 Richtlijnen & tips voor presentaties
 Tip 1: Zet niet te veel informatie op een slide. Richtlijn is maximaal zes opsommingtekens en per regel niet meer dan zes woorden. Tip 2: Wees consistent. Gebruik hetzelfde lettertype, -groottes en kleuren door de hele presentatie heen. Tip 3: Gebruik veel sprekende beelden (foto’s en filmpjes) in plaats van tekst. Tip 4: Beperk het gebruik van animaties en overgangseffecten. Tip 5: Houd rekening met technische tegenslag. Vraag van tevoren na welke apparatuur beschikbaar is en probeer de presentatie (en zeker ook de filmpjes) vooraf uit.

4

5

6 Presentatie …………… Rookvrije Start
Naam Datum

7 Kop Komt hier te staan

8 Ruim een op de vijf laag opgeleide zwangere vrouwen rookt tijdens de zwangerschap.

9 Jaarlijks overlijden minstens
60 baby’s doordat de moeder rookt tijdens de zwangerschap.

10 100.000 baby’s en peuters lopen kans op grote gezondheidsschade doordat ze meeroken met hun ouders.

11 <trailer filmpje invoegen>
Deze staat hier: K:\Health\Clienten actueel\VWS - zwangere vrouwen en roken\4 - Filmpjes ambassadeurs\DEF Trailer Taskforce. Afspelen door te klikken.

12 Kop Komt hier te staan

13 Taskforce Rookvrije Start
Elk kind heeft recht op een rookvrije start. Alle zorgprofessionals - van verloskundige tot jeugdarts - slaan daarvoor de handen ineen. Mensen nemen een stopadvies van zorgprofessionals serieus. Het is de taak van zorgprofessionals om met (aanstaande) ouders in gesprek te gaan over het roken. Zo helpen zij de gezondheid van het ongeboren en opgroeiende kind te beschermen. Kernboodschap zorgprofessionals Elk kind heeft recht op een rookvrije start. Alle zorgprofessionals – van verloskundige tot jeugdarts – slaan daarvoor de handen ineen. In Nederland komen elke dag veertig kinderen ter wereld die al in de baarmoeder zijn blootgesteld aan tabaksrook. Jaarlijks overlijden minstens 60 baby’s doordat de moeder tijdens de zwangerschap rookt. Honderdduizend baby’s en peuters ondervinden grote gezondheidsschade, zoals luchtweginfecties en astma-aanvallen, doordat ze meeroken met hun ouders. De kans op wiegendood is voor hen sterk verhoogd. Uit onderzoek blijkt dat mensen een stopadvies van zorgprofessionals serieus nemen. Dit biedt kansen om (aanstaande) ouders te motiveren om te stoppen met roken. Het is de taak van alle betrokken zorgprofessionals om met hen in gesprek te gaan over het roken. Zo helpen zij de gezondheid van het ongeboren en opgroeiende kind te beschermen.

14 Taskforce Rookvrije Start

15 Taskforce Rookvrije Start

16 zwangeren dagelijks gedurende de hele zwangerschap.
“In 2015 rookte 8,6% van de zwangeren dagelijks gedurende de hele zwangerschap. Bij lager opgeleiden was dit zelfs 22% .”

17 Doelen Taskforce Het aantal vrouwen dat rookt tijdens de zwangerschap neemt met 50% af Het aantal partners dat rookt tijdens de zwangerschap neemt met 25% af Het aantal vrouwen dat opnieuw gaat roken na de zwangerschap neemt met 50% af

18 Hoe bereikt de Taskforce dit?
De Taskforce bevordert en stimuleert: Multidisciplinaire (geboorte)zorg gericht op stoppen met roken Publiciteit en kennisdeling Een standpunt en (gemeenschappelijk) beleid vanuit alle beroepsverenigingen Wat doet de Taskforce: Bevordert multidisciplinaire (geboorte)zorg gericht op stoppen met roken door de implementatie van een zorgpad; Bevordert publiciteit en kennisdeling door agendasetting, het plaatsen van artikelen in vakbladen, organisatie ambassadeursbijeenkomst, de ontwikkeling van middelen en materialen zoals de wachtkamervideo en e-learning Rookvrije Start; Stimuleert de beroepsverenigingen een standpunt in te nemen en (gemeenschappelijk) beleid te formuleren.

19 Samen voor een rookvrije start Teken het manifest!
Al bijna ondertekenaars! Teken het manifest op: Hang het certificaat op in uw spreek- of wachtkamer Zo laat u zien dat u zich sterk maakt voor een rookvrije start

20 Samen voor een rookvrije start Word ambassadeur!
Gratis e-learning (najaar ‘17) Toolkit met (promotie)materialen  Voorlichtingsmaterialen voor (aanstaande) ouders 15x gratis brochure Rookvrij Zwanger en 15x gratis brochure Rookvrij Opgroeien Nieuwsbrief met actualiteiten Startbijeenkomst voor ambassadeurs op 4 oktober ‘17 Gratis toegang tot digitaal platform U kunt zich aanmelden via: De Taskforce ondersteunt ambassadeurs met: Gratis e-learning om met (aanstaande) ouders het gesprek over roken aan te gaan (najaar 2017). Toolkit met (promotie)materialen (o.a. presentatie, filmpjes en tips voor social media).  Kennisproducten zoals factsheets en brochures.  Voorlichtingsmaterialen voor (aanstaande) ouders (15 gratis brochures Rookvrij Zwanger en 15 gratis brochures Rookvrij Opgroeien) Nieuwsbrief met actualiteiten. Startbijeenkomst voor ambassadeurs (najaar 2017). Gratis toegang tot digitaal platform (met online discussieruimte voor ambassadeurs).

21 Meer informatie? Twitteraccount: @rookvrijestart
Website: rokeninfo.nl/rookvrijestart Hier kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief Rookvrije Start

22 Publiekscampagne Rookvrije Start voor alle kinderen
Publiekscampagne Rookvrije Start voor alle kinderen: beeld uit de tv-spot

23 Publiekscampagne Rookvrije Start voor alle kinderen
Focus op de steun die de sociale omgeving kan geven aan een zwangere vrouw die is gestopt met roken. Praktische tips, zoals: niet in de buurt van de zwangere roken of stop samen. Complementair aan de inzet van de Taskforce Meer informatie: Inzet van: * TV en radio-spots

24 Kop Komt hier te staan

25 In het nieuws Nieuwsberichtjes. In de diavoorstelling kun je deze een voor een doorklikken.

26 Samen voor een rookvrije start

27 Afsluiting kan hier komen
rokeninfo.nl/rookvrijestart


Download ppt "Gebruik van deze masterpresentatie"

Verwante presentaties


Ads door Google