De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Fundamenten van De Brug

Verwante presentaties


Presentatie over: "Fundamenten van De Brug"— Transcript van de presentatie:

1 Fundamenten van De Brug

2 Wat hebben we besproken?
Hoe ziet de mens uit deze eeuw er eigenlijk uit? Wat betekent het om volgeling van Jezus te zijn? Hoe openbaart God zich? Het belang van onderwijs? Hoe lezen we de bijbel op een juiste manier? Wat is een sacrament? En wat gebeurt er als we dopen? Wat is avondmaal eigenlijk? Hoe zit het met de drie eenheid? Welke plek moet profetie in de gemeente hebben?

3 Waarom een fundament?

4 De postmoderne tijd Verlichting: als ik het niet kan verklaren, bestaat het niet. Romantiek: als ik het niet voel, bestaat het niet. Niet wij, maar Jezus Christus staat centraal!

5 Levenslang leren 2 Timoteüs 3:16-17 Elke schrifttekst is door God geïnspireerd en kan gebruikt worden om onderricht te geven, om dwalingen en fouten te weerleggen, en om op te voeden tot een deugdzaam leven, zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust.

6 Doop en avondmaal Wat is een sacrament ook alweer? Romeinen 6: 3-4 Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven om, zoals Christus door de macht van de Vader uit de dood is opgewekt, een nieuw leven te leiden.

7 Avondmaal 1 Korintiërs 10: Om deze reden moet u, geliefde broeders en zusters, u verre houden van afgodendienst. Ik spreek tot verstandige mensen, dus u kunt wat ik nu zeg naar waarde schatten. Maakt de beker waarvoor wij God loven en danken ons niet 1 met het bloed van Christus? Maakt het brood dat wij breken ons niet 1 met het lichaam van Christus? Omdat het 1 brood is zijn wij, hoewel met velen, 1 lichaam want wij hebben allen deel aan dat ene brood.

8 Profetie 1 Korintiërs 14: 1 en 5 Jaag de liefde na en streef naar de gaven van de Geest, vooral naar die van de profetie. Ik zou willen dat u allen in klanktaal kon spreken, maar ik wil nog liever dat u profeteert.

9 Drie-eenheid De Godheid is zowel één als drie. Dat betekent één in zijn God-zijn, maar drie in zijn Persoon-zijn. De leer van de Drie-eenheid is zo ontzettend belangrijk, omdat het laat zien dat relaties zo belangrijk zijn. Het laat zien dat God in Zichzelf uit onderlinge relaties bestaat en dus liefde is.

10


Download ppt "Fundamenten van De Brug"

Verwante presentaties


Ads door Google