De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

E-sport is booming en helemaal hip

Verwante presentaties


Presentatie over: "E-sport is booming en helemaal hip"— Transcript van de presentatie:

1

2 E-sport is booming en helemaal hip
E-sport is booming en helemaal hip. Daarom moet Rotterdam deze ontwikkeling omarmen en helpen ontwikkelen. Dit kan door middel van 2 initiatieven die elkaar aanvullen. Het is van belang dat E-sport ook vanuit de breedtesport wordt benaderd. Dit is momenteel nog niet het geval. En met deze twee concepten zal het een enorme impuls geven aan de sport en aan de stad. Hierna een korte uitleg van de 2 initiatieven.

3 Om de sport te omarmen als stad moet je de leden/spelers ook faciliteren. Het is een nieuwe lifestyle waar aandacht voor moet komen. Hiermee creëer je draagvlak en geeft het de juiste uitstraling. Waar denken wij aan? Een accommodatie die goed te bereiken is met het OV( veel studenten en jongeren hebben nog geen auto) Deze wordt helemaal in E-sport stijl ingericht om teams of individuen de mogelijkheid te geven om te trainen in een professionele omgeving. In dit huis zal tijdens trainingsuren een goede E-sporter aanwezig moeten zijn of iemand die er veel verstand van heeft om de mensen te kunnen coachen en van informatie te voorzien. Ook dient het als uithangbord voor de E-sport en is het een plek waar de maatschappij kennis maakt met de nieuwe wereld van E-sport. Het E-sport house biedt ook de mogelijkheid tot het organiseren van events. Als alles klopt moet dit huis de nieuwe lifestyle faciliteren en ondersteunen. Daarmee laat je zien serieus bezig te zijn met de ontwikkeling van de sport

4

5 Benodigdheden: Accommodatie Interieur Schermen Consoles Netwerk/Internet verbinding Mankracht Communicatie!

6

7 E-sport competitie amateurclubs
Door het integreren van E-sport bij voetbalverenigingen speel je in op de ontwikkelingen en behoeftes van de nieuwe sportconsument. Tijdens het voetbalseizoen vindt er altijd een winsterstop en een zomerstop plaats. Dit zijn uitgelezen momenten om de competitie van het veld naar het scherm te verplaatsen. Dit worden de kweekvijvers voor E-sport Nederland op voetbalgebied. Elke club zorgt ervoor dat er een E-sporter in elke categorie deelneemt aan de online competitie. Door middel van het organiseren van toernooien kunnen zij zelf de beste speler uitkiezen. Deze speler wordt aangemeld bij de E- competitie en zal spelen tegen andere clubs in dezelfde categorie. Hierbij heb je een uit spelend team en thuis spelend team. De vorm moet nog over gebrainstormd worden. Speel je best of three of speel je zoals bij honkbal meerdere wedstrijden achter elkaar. Er moet gekeken worden of de spelers bereid zijn voor 12 minuten spelen naar een vereniging te komen. Als dit opgezet is binnen Rotterdam kunnen er regio’s gemaakt worden en uiteindelijk kan het uitgroeien tot landelijke wedstrijden tegen elkaar.

8 6 clubs in dezelfde regio van Rotterdam
Pilot versie Het is een kwestie van doen. Met de ontwikkeling die er nu is moet meegegroeid worden. Vandaar een pilot om draagvlak te creëren en al testend te leren. 6 clubs in dezelfde regio van Rotterdam Spelen een wedstrijd in hun leeftijdscategorie Spelvorm: FIFA ultimate team Vanaf JO-15 Selectie d.m.v. toernooi op de club 1 speler per leeftijdscategorie

9 Pilot versie Er moet per vereniging een coördinator naar voren komen om dit voor de club te regelen. Er worden kwaliteitseisen gesteld om gelijk het gewenste niveau neer te zetten. De competitie zal dezelfde vorm hebben als de huidige voetbalcompetitie. Waarbij elk team een uit en thuis wedstrijd speelt. De speler met de meeste punten wordt kampioen. Idealiter gespeeld op momenten dat het voetbalseizoen stil ligt. Met voorkeur op een dag waarbij de club niet op het veld speelt.

10 Goede organisatie en schema’s van de competitie Communicatie!
Benodigdheden Schermen Consoles Goede organisatie en schema’s van de competitie Communicatie!

11 Begroting Benodigdheden Bedrag in euro Organisatie(personeel)
€15.000,- Apparatuur(schermen, wifi, consoles) €7.500,- Website €5.000,- Communicatie & Huisstijl Administratie €500,- Onvoorzien €2500,- Totaal €35.500,-

12 De ontwikkelingen op het gebied van computergames gaan razendsnel
De ontwikkelingen op het gebied van computergames gaan razendsnel. Er is een enorm aanbod aan spellen en spelcomputers. Deze spellen kunnen ingedeeld worden in diverse categorieën en bieden daarmee een goed overzicht van wat er op dit moment allemaal verkrijgbaar is op het gebied van games. Rotterdam E-Sports wil uit elke categorie een spel kiezen en ondersteunen. Overzicht van de soorten games Role Playing Games (RPG) In Role Playing Games draait het om het uitbreiden van vaardigheden van je gekozen actieheld. Je kunt dan denken aan het uitvoeren van diverse missies waarbij jouw actieheld het gevecht aangaat met de elementen en op zijn missie diverse voorwerpen kan verzamelen zoals: meer kracht, extra levens of wapens. Simulation Games  In een Simulation Game (afgekort Sim-game) probeer je de uitdagingen van het echte leven na te bootsten in een computerspel. Hoe beter de werkelijkheid wordt nagebootst des te briljanter is het spel. Een bekende Sim-game is Simcitywaarbij je een stad tot ontwikkeling moet brengen zonder het budget te overschrijden.  

13 First Person Shooters Games (FPS) In dit genre kruip je als het ware in de huid van de actieheld en beweeg je door het speelveld waarbij je door de ogen van de actieheld kijkt. Een variant hierop is dat je actieheld van achteren ziet. Het genre First Person Shooters is groot geworden door games als Wolfenstein en Doom. Massively Multiplayer Online Role Playing Games (MMORPG of MMO) In dit genre maken duizenden spelers via het internet deel uit van hetzelfde spel. In het spel kom je je medespelers tegen, maar kun je ook via een chatmodule met elkaar communiceren. Zo kun je spelstrategieën afspreken met medespelers en wordt het spel nog interactiever. Op dit moment zijn World of Warcraft en Guild Wars erg populair. Platform Games (PFG) In het genre Platform Games ben je vooral bezig met het bewegen van en naar verschillende platforms. Je probeert vijanden te ontwijken en bonussen te verdienen door bepaalde dingen op te pakken. Een goed voorbeeld van een Platform Game is Mario. Sport Games Deze spellen zijn van oudsher zeer populair en nagenoeg alle sporten zijn hierin wel vertegenwoordigd. Heel bekend in dit genre zijn bijvoorbeeld voetbal- en racegames. Real Time Strategy Games (RTS) Bij Real Time Strategy Games gaat het meestal om een bepaald type strategisch computerspel waarbij de speler controle krijgt over een aantal militaire eenheden en gebouwen. Deze zijn nodig om de overwinning te kunnen behalen op vijandelijke machten. Het succes wordt bepaald door een goede strategie wat betreft onderhoud economie, opbouw van eenheden en gevechtstactieken.  Turn Based Strategy Games (TBS) Turn Based Strategy Games lijken veel op Real Time Strategy Games. Vaak zijn dit oorlogsspelen waarbij iedere speler een leger en arsenaal tot haar beschikking heeft. Bij deze variant mogen de spelers om de beurt een zet doen. Door een strategisch aanvalsplan en door goed gebruik te maken van je middelen probeer je je tegenstander uit te schakelen. 

14 CONTACT Wim Noordzij Nolan Noordzij E: wim@event-broker.com
E: M:


Download ppt "E-sport is booming en helemaal hip"

Verwante presentaties


Ads door Google