De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Toekomst van beroepen in de gezondheidszorg, 8 september 2016 dr. Thomas Plochg, directeur NPHF Federatie voor gezondheid De kroonjuwelen van de public.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Toekomst van beroepen in de gezondheidszorg, 8 september 2016 dr. Thomas Plochg, directeur NPHF Federatie voor gezondheid De kroonjuwelen van de public."— Transcript van de presentatie:

1 Toekomst van beroepen in de gezondheidszorg, 8 september 2016 dr. Thomas Plochg, directeur NPHF Federatie voor gezondheid De kroonjuwelen van de public health

2 Zie Asch & Volpp, NEJM, 2012

3

4

5 Van nazorg naar voorzorg

6 Zie Jolande Sap en Thomas Plochg in Skipr November 2015

7 Overheid is de enige klant!

8

9

10

11

12 “Vitaliteitscontract”

13

14 De toegevoegde waarde van de PH professional!?

15 De kroonjuwelen van de public health Proactieve mindset gericht op het voorkomen van gezondheidsproblemen; Proactieve mindset gericht op het voorkomen van gezondheidsproblemen; Oog voor de context; Oog voor de context; Borgen van gezondheid als collectieve en individuele waarde in de samenleving; Borgen van gezondheid als collectieve en individuele waarde in de samenleving; Daarmee een countervailing power tegen het commerciële geweld. Daarmee een countervailing power tegen het commerciële geweld.

16 NPHF Actieagenda Beroepen & Opleidingen Te ontwikkelen vaardigheidsgebieden 1.Van ZZ naar GG; 2.Van ziekte naar cliënt centraal; 3.Van individugericht naar het individu in zijn omgeving en met zijn systeem; 4.Van probleemgericht naar benutten van kansen en mogelijkheden; 5.Van solistisch werken naar interdisciplinair samenwerken; 6.Van analoog naar digitaal werken NPHF, december 2015

17 Activiteiten NPHF: Doe mee! NPHF lezing 2016 + SER Conferentie; Oproep aan leden om actieagenda interdisciplinair uit te werken; Vitaliteitscontract: coalitie wordt nu gesmeed; NCVGZ 2017: de professional maakt het verschil.

18 Bedankt voor uw aandacht Kijk op www.nphf.nl voor de actie-agenda’s


Download ppt "Toekomst van beroepen in de gezondheidszorg, 8 september 2016 dr. Thomas Plochg, directeur NPHF Federatie voor gezondheid De kroonjuwelen van de public."

Verwante presentaties


Ads door Google