De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De verkeersader van '' Atlanterhavs = veien "(Atlantische Oceaan Road) een bepaalde infrastructuur en spectaculair dat springen van eiland naar eiland.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De verkeersader van '' Atlanterhavs = veien "(Atlantische Oceaan Road) een bepaalde infrastructuur en spectaculair dat springen van eiland naar eiland."— Transcript van de presentatie:

1 De verkeersader van '' Atlanterhavs = veien "(Atlantische Oceaan Road) een bepaalde infrastructuur en spectaculair dat springen van eiland naar eiland. Het aansluiten van het vasteland naar het eiland Averøya. Geen toeval dat deze weg, dat uitkijkt over de Atlantische Oceaan, de tweede meest bezochte toeristische bestemming is in Noorwegen.

2 Atlanterhavsveien

3 Durf jij over de beruchte Atlantische Weg in Noorwegen te rijden? De Atlantische Weg in Noorwegen, die de steden Kristiansund en Molde met elkaar verbindt, is gebouwd in 1980 en is zo’n acht kilometer lang. De weg zigzagt over bruggen en wegen vlak boven de zeespiegel. De weg heeft de status "Nationaal Toeristische Route" gekregen wegens de adembenemende, maar ook best angstaanjagende architectuur en kustlijn waarlangs je rijdt. Mocht je wel van een beetje extra spanning houden, dan moet je deze route in de herfst proberen: woeste stormen komen dan het vaakst voor.

4

5

6

7 De bouw begon in 1980 en werd gekenmerkt door de strijd tegen de elementen, zodat in 6 jaar werk maar liefst 12 orkanen werden opgenomen. Meer dan 8,3 kilometer, waarin de weg zich ontwikkelt, om de 7 kleine eilanden over te steken en om het doel te bereiken, werden 8 bruggen gebouwd over zee.

8

9

10 Het cruciale punt is de Storseisundet Brug, de langste van de acht (260 m. en een hoogte van 23 m.), waar sprake is van een bocht op zijn zachtst gezegd 'dramatisch‘.

11

12

13

14 Deze weg is van groot belang voor de Noren. Het werd uitgeroepen tot "de bouw van de eeuw." Volgens de Britse krant "The Guardian" is dit de mooiste weg in de wereld.

15

16

17

18 In sommige periodes van het jaar kunnen in het westelijke deel van de fjord, zeehonden en walvissen gespot worden. De visserij is een van de grootste attracties van de regio, zozeer zelfs dat veel mensen de snelweg bruggen gebruiken om te vissen. Daarom moet je heel voorzichtig rijden.

19

20

21

22 Sinds 2009, is de Atlantische weg van Averaöy Kristiansund door een tunnel gekoppeld, genaamd "Atlanterhavstunnelen" (de Atlantische tunnel), is een tolweg.

23

24

25 De beste manier om de Atlanterhavsveiene te bereiken is vanaf Molde via Highway 64. Na 450 km reizen, gekenmerkt door een breed scala van fjorden, komt u bij het historische centrum van von Bergen, dat is ongeveer 600 km van de hoofdstad Oslo..

26

27

28 EINDE


Download ppt "De verkeersader van '' Atlanterhavs = veien "(Atlantische Oceaan Road) een bepaalde infrastructuur en spectaculair dat springen van eiland naar eiland."

Verwante presentaties


Ads door Google