De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Maximale hypotheek 2014. Maximale hypotheek De maximale hypotheek wordt bepaald op basis van uw inkomen en de woningwaarde. In 2014 is voor zowel het.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Maximale hypotheek 2014. Maximale hypotheek De maximale hypotheek wordt bepaald op basis van uw inkomen en de woningwaarde. In 2014 is voor zowel het."— Transcript van de presentatie:

1 Maximale hypotheek 2014

2 Maximale hypotheek De maximale hypotheek wordt bepaald op basis van uw inkomen en de woningwaarde. In 2014 is voor zowel het inkomen als de woningwaarde de leennorm aangescherpt. Dit betekent in veel gevallen dat u minder kunt lenen.

3 Maximale hypotheek Woningwaarde In 2014 mag de maximale hypotheek maximaal 104% van de woningwaarde bedragen. Houd hierbij rekening met de overdrachtsbelasting (in 2014 is dit 2%) en de bijkomende kosten (vastgesteld op 6%). De verhouding tussen de hypotheek en de woningwaarde (loan to value of afgekort LTV) wordt de komende jaren stapsgewijs verlaagd naar 100% in 2018. Voor bestaande hypotheken en bij energiebesparende maatregelen gelden ruimere normen. Vraag een hypotheekadviseur naar de mogelijkheden bij verhuizen of oversluiten.hypotheekadviseur

4 Maximale hypotheek Inkomen Het Nibud stelt jaarlijks vast hoeveel van het inkomen geleend mag worden. De verhouding tussen het inkomen en de hoogte van de hypotheek wordt verlaagd: inkomens tot € 24.000,- kunnen volgend jaar 1,5% tot 3% minder lenen. inkomens boven € 45.000,- kunnen in 2014 ongeveer 1% minder lenen. Daarnaast heeft het Nibud de maximale hypotheek afhankelijk gemaakt van de hypotheekrente. In 2014 kunt u bij een lage rente (<5%) minder lenen.

5 Maximale hypotheek Tip Laat voordat u op zoek gaat naar uw droomhuis eerst een berekening maken van uw maximale hypotheek. Een hypotheekadviseur vertelt u precies hoeveel u kunt lenen. Met deze toezegging op zak weet u zeker dat de financiering rond komt.een berekening maken van uw maximale hypotheek

6 Maximale hypotheek Eigen geld Met het verlagen van de maximale hypotheek wordt ‘eigen geld’ steeds belangrijker bij de koop van een eigen woning. Voorbeeld Door de bijkomende kosten (6%) kom je voor een woning 2% (104%-6%) hypotheek tekort. Bij een woning van 200.000 betekent dit dat je € 4000,- zelf moet financieren. Wanneer de maximale hypotheek is teruggebracht tot 100%, moet je € 12.000,- zelf financieren.

7 Nog vragen? Wij hopen je hierbij voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht je toch nog vragen hebben, op www.hypotheek-rentetarieven.nl vind je veel meer actuele informatie rondom hypotheken.www.hypotheek-rentetarieven.nl Word je vraag niet beantwoord, of heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon: 040 – 851 76 00 E-mail:info@hypotheek-rentetarieven.nl


Download ppt "Maximale hypotheek 2014. Maximale hypotheek De maximale hypotheek wordt bepaald op basis van uw inkomen en de woningwaarde. In 2014 is voor zowel het."

Verwante presentaties


Ads door Google