De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Rapucationmethode Kennismaking, Vriendelijke houding, Talentontwikkeling.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Rapucationmethode Kennismaking, Vriendelijke houding, Talentontwikkeling."— Transcript van de presentatie:

1 Rapucationmethode Kennismaking, Vriendelijke houding, Talentontwikkeling.

2 Kennismaking 1 Via verhalen: De docent vertelt de klas zijn persoonlijke verhaal. Daarna vertellen de leerlingen elkaar hun persoonlijke verhaal. Bij de voorstelling luisteren alle eersteklassers en docenten naar elkaars verhalen. Door met elkaar kennis te maken ontstaat een veilige omgeving. Nu kan iedereen elkaar aanspreken en vragen stellen. Samenwerken gaat nu beter.

3 Kennismaking 2 Via werkvormen Duo’s + stoelendans. Wisselen van rol: observator, leraar, dirigent, groepslid. Presentaties - voorstelling. Docent informeert naar voorkennis en vindt assistenten. Door kennismaking beter samenwerken.

4 Vriendelijke houding 1 Met de drie hulpmiddelen van Rapucation gaat iedereen vriendelijk met elkaar om. De drie regels + Afbeeldingen voor werkhouding Schrijfopdracht Lichaamstaal b.v. stiltegebaar

5 Lespatroon van acht weken bij muziek. Rapucation zorgt voor een veilige omgeving A = Iedereen een 10 haalt voor de basisstof. U = iedereen toepassingen per vak oefent met de basisstof. P = iedereen presentaties geeft in de les en bij voorstellingen.

6 Blijf glimlachen! Hoe blijf je als docent vriendelijk als de leerlingen geen zin hebben in je les? Demonstratie non-verbaal orde houden. In duo’s plannen maken om de eerdere klapoefening te verstoren. We spreken een aanvalsvolgorde af. Om de twee minuten lanceert u een aanval op de oefening. Een volgende aanval mag pas beginnen als de docent op de eerste heeft gereageerd.

7 Na acht weken beheersen de leerlingen bij een First ID project deze basisstof.

8 We gaan “spiegelen”. Verstoren maar!

9 10 keer netjes overschrijven. Naam……………………………………….. Elke Kartrekker heeft recht op een goede opleiding. Daarom let ik goed op en probeer ik voor mijn eigen vak een toepassing te verzinnen die een bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van mijn onderwijs. Als andere kartrekkers de opleiding verstoren ga ik niet met ze meedoen. Als ik mij op deze manier opstel, geef ik mijzelf en anderen de beste kans om mijn onderwijs te verbeteren.

10 Bespreken van de Rapucationmethode Haalbaar? Onhaalbaar?


Download ppt "Rapucationmethode Kennismaking, Vriendelijke houding, Talentontwikkeling."

Verwante presentaties


Ads door Google