De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

CSPE 2011 BB Minitoets 8. Vraag 1 Wat betekent het omcirkelde symbool op onderstaande afbeelding? Antwoord: B A.Spanning B.Aarde C.Stroom D.Weerstand.

Verwante presentaties


Presentatie over: "CSPE 2011 BB Minitoets 8. Vraag 1 Wat betekent het omcirkelde symbool op onderstaande afbeelding? Antwoord: B A.Spanning B.Aarde C.Stroom D.Weerstand."— Transcript van de presentatie:

1 CSPE 2011 BB Minitoets 8

2 Vraag 1 Wat betekent het omcirkelde symbool op onderstaande afbeelding? Antwoord: B A.Spanning B.Aarde C.Stroom D.Weerstand 3P+N+Aarde 3 fasen + Nul + Aarde

3 Vraag 2 Hieronder staat een werkstuk met vier uitslagen. Welke uitslag is juist? Antwoord: D Vlak gebogen

4 Vraag 3 Hieronder staan afbeeldingen en namen van moeren. Geef bij elke afbeelding de juiste naam aan. Antwoord: B A. A=vleugelmoer, B=dopmoer, C=kroonmoer B. A=kroonmoer, B=vleugelmoer, C=dopmoer C. B=kroonmoer, A=dopmoer, C=vleugelmoer D. C=dopmoer, B=kroonmoer, A=vleugelmoer

5 Vraag 4 Bij het draaien is de verhouding aanzet (a) : snedediepte (s) 1 : 8. Hoe groot mag de snedediepte zijn bij een aanzet van 0.2 mm/omw? Antwoord: B A. 0,8 mm B. 1,6 mm C. 2,4 mm D. 3,2 mm Verhouding 1:8 betekent dat de snedediepte altijd 8x groter is dan de aanzet

6 Vraag 5 De draadspil van een dwarssupport (dwarsslede) heeft een diameter van 16 mm en een spoed van 3 mm. Hoe wordt deze spil aangeduid? Antwoord: D A. M16 B. M16x3 C. Tr16 D. Tr16x3 Metrische draad voor bevestiging Trapeziumdraad voor transport

7 Vraag 6 Hoe groot is hoek P? Kijk op de afbeelding. Antwoord: 225 ⁰ 180 ⁰ 180 ⁰ + 45 ⁰

8 Vraag 7 Dit onderdeel moet gewalst worden. Welke lengte heeft het uitgangsmateriaal? Gebruik de formule ∏xd Rond zo nodig af op twee decimalen. Antwoord: 314 mm Je moet hierbij uitgaan van de neutrale lijn! ∏=3,14 d=100 mm

9 Vraag 8 Tandwiel A heeft 100 omwentelingen gemaakt. Hoeveel omwentelingen heeft tandwiel B gemaakt? Vul alleen het getal in. Antwoord: 68 omwentelingen Als tandwiel A 100x ronddraait, dan zijn de tanden van A 100x17=1700x verzet. Tandwiel B draait dan mee, ook hier worden de tanden 1700 keer verzet. Tandwiel B heeft 25 tanden en draait dus 1700:25 keer rond!

10 Vraag 9 Welke maat geeft deze schuifmaat aan? Geef je antwoord met één decimaal nauwkeurig. Antwoord: 94,6 mm ,6

11 Welk symbool kun je zeker verwachten op een kolomboormachine? Vraag 10 Antwoord: C adembescherming gezichtsbescherming oogbescherming gehoorbescherming

12 Vraag 11 Wat is het gevaar als je deze schuurmachine gebruikt om kunststof te schuren? Antwoord: D A. De schuurband kan dan snel scheuren. B. Dat er niets gebeurt omdat de schuurband te langzaam draait. C. Het werkstuk kan wegslaan. D. Het kunststof kan smelten waardoor de schuurband verstopt raakt.

13 Vraag 11 Antwoord: C Op welke eenheid stel je een momentsleutel in? A. kilogram (kg) B. newton (N) C. newtonmeter (Nm) D. kilogrammeter (kgm)


Download ppt "CSPE 2011 BB Minitoets 8. Vraag 1 Wat betekent het omcirkelde symbool op onderstaande afbeelding? Antwoord: B A.Spanning B.Aarde C.Stroom D.Weerstand."

Verwante presentaties


Ads door Google