De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Haco Euromaster afkantbank Het invoeren van de tekening van de voet van de zonnewijzer in de besturing van de machine. Kijk naar de volgende dia voor.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Haco Euromaster afkantbank Het invoeren van de tekening van de voet van de zonnewijzer in de besturing van de machine. Kijk naar de volgende dia voor."— Transcript van de presentatie:

1

2 Haco Euromaster afkantbank Het invoeren van de tekening van de voet van de zonnewijzer in de besturing van de machine. Kijk naar de volgende dia voor de tekening.

3 Voet zonnewijzer 4x stuknummer 1 buigen Voet zonnewijzer 4x stuknummer 1 buigen

4 Klik met de muis op het icoontje Pc20gsim

5 Ga met de cursor naar PC20 Graphics Simulator

6 Ga met de pijltjestoetsen naar werkstukken Als je een ander scherm ziet druk dan op F9 tot je in dit scherm bent. Ga met de pijltjestoetsen naar werkstukken Als je een ander scherm ziet druk dan op F9 tot je in dit scherm bent.

7 Ga met de pijltjestoetsen naar nieuw werkstuk Coord bij functietoets F5 moet uit staan !(mag niet rood gekleurd zijn !) Anders op F5 drukken.

8 Vul je initialen in

9 Geef het cijfer in voor de materiaalsoort (voor Fe het cijfer 3) 1=aluminium 2=galvano 4=roestvast staal Geef het cijfer in voor de materiaalsoort (voor Fe het cijfer 3) 1=aluminium 2=galvano 4=roestvast staal

10 Geef de materiaaldikte in

11 Vul de max breedte in Zorg ervoor dat binnenmaat boven staat Vul de max breedte in Zorg ervoor dat binnenmaat boven staat

12 Geef de eerste lengte in

13 We gaan met de hoek linksom zorg dat L bovenstaat Doe dit met de pijltjestoetsen.

14 Vul de buighoek in. Kijk op de tekening voor de hoek.

15 Vul de 2e lengte in De tekening staat nu op het scherm. Vul de 2e lengte in De tekening staat nu op het scherm. Om het tekenen te beëindigen druk eerst op F1(einde) Vervolgens op F9(escape) dan op F6 (bewaren) en vervolgens op F9 (escape). Je bent nu weer in het hoofdmenu. Om het tekenen te beëindigen druk eerst op F1(einde) Vervolgens op F9(escape) dan op F6 (bewaren) en vervolgens op F9 (escape). Je bent nu weer in het hoofdmenu.

16

17 We gaan in het hoofdmenu met de pijltjestoetsen naar matrijzen We gaan in het hoofdmenu met de pijltjestoetsen naar matrijzen

18 Op deze bladzijde staat een matrijs met verschillende V openingen. Voor een plaat van 2mm moeten we een V opening hebben van 12 tot 16 mm. Wij kiezen voor V14. Ga met de pijltjestoetsen naar V14 Op deze bladzijde staat een matrijs met verschillende V openingen. Voor een plaat van 2mm moeten we een V opening hebben van 12 tot 16 mm. Wij kiezen voor V14. Ga met de pijltjestoetsen naar V14

19 Je ziet op deze bladzijde de matrijs die je gekozen hebt. De V opening met de rode stip ligt boven. (V14) Druk 2x op F9 en je komt weer in het hoofdmenu. Je ziet op deze bladzijde de matrijs die je gekozen hebt. De V opening met de rode stip ligt boven. (V14) Druk 2x op F9 en je komt weer in het hoofdmenu.

20 We gaan nu met de pijltjestoetsen naar stempels (bovengereedschap)

21 We gaan met de pijltjestoetsen naar stempel 1 Dit is nl de stempel die wij op school hebben. De afmetingen en de tekening kun je zien als je nu op ENTER drukt. We gaan met de pijltjestoetsen naar stempel 1 Dit is nl de stempel die wij op school hebben. De afmetingen en de tekening kun je zien als je nu op ENTER drukt.

22 Hier zie je de afbeelding en de maten van de stempel die wij gebruiken. Druk 2x op F9 en je komt weer in het hoofdmenu Hier zie je de afbeelding en de maten van de stempel die wij gebruiken. Druk 2x op F9 en je komt weer in het hoofdmenu

23 We gaan nu de plooi of buigvolgorde bepalen. Ga met de cursor naar plooivolgorde We gaan nu de plooi of buigvolgorde bepalen. Ga met de cursor naar plooivolgorde

24 Je ziet nu de kantbank met stempel 1 en matrijs V14. Het witte blokje is de achteraanslag. Als deze gegevens niet kloppen ga dan terug naar het hoofdmenu. Als het wel klopt druk dan op F7(ontwerp) Je ziet nu de kantbank met stempel 1 en matrijs V14. Het witte blokje is de achteraanslag. Als deze gegevens niet kloppen ga dan terug naar het hoofdmenu. Als het wel klopt druk dan op F7(ontwerp)

25 Op dit scherm zien we de oplossing die de computer bedacht heeft. In dit geval is het simpel omdat er maat 1x gebogen hoeft te worden. Druk nu op F8 voor een overzicht. Op dit scherm zien we de oplossing die de computer bedacht heeft. In dit geval is het simpel omdat er maat 1x gebogen hoeft te worden. Druk nu op F8 voor een overzicht.

26 Je ziet hier alle gegevens staan schrijf ze op de tekening van de zonnewijzer. De gestrekte lengte die door de computer berekent =? De kracht die nodig is om dit te kunnen buigen =? De diepte die de stempel vanaf bovenkant werkstuk naar beneden gaat =? De maat van de achteraanslag =? Druk op F5 (programma Maken) Druk vervolgens op F6 (bent u er zeker van, ja) en dan op F9 (escape) Je ziet hier alle gegevens staan schrijf ze op de tekening van de zonnewijzer. De gestrekte lengte die door de computer berekent =? De kracht die nodig is om dit te kunnen buigen =? De diepte die de stempel vanaf bovenkant werkstuk naar beneden gaat =? De maat van de achteraanslag =? Druk op F5 (programma Maken) Druk vervolgens op F6 (bent u er zeker van, ja) en dan op F9 (escape)

27 We gaan nu naar het menu productie om het echt te gaan buigen.

28 Het werkstuk met jouw initialen moet nu in dit scherm staan. Druk op F9 om weer terug te komen in het hoofdmenu. Druk dan op escape en vervolgens op Quit om het programma te sluiten. Vraag nu een lege diskette aan je docent om alles op te slaan. Het werkstuk met jouw initialen moet nu in dit scherm staan. Druk op F9 om weer terug te komen in het hoofdmenu. Druk dan op escape en vervolgens op Quit om het programma te sluiten. Vraag nu een lege diskette aan je docent om alles op te slaan.

29 Een tekening voor de kantbank op diskette bewaren. Ga naar het menu werkstukken. Plaats de cursor op het werkstuk dat je wilt bewaren mbv de pijltjestoetsen. Druk op F3 (select) Druk vervolgens op F6 xtrn

30 Een programmavoor de kantbank op diskette bewaren. Ga naar het menu productie. Plaats de cursor op het werkstuk dat je wilt bewaren mbv de pijltjestoetsen. Druk op F3 (select) Druk vervolgens op F6 xtrn

31 Je kunt nu het programma en de tekening inlezen in de besturing van de kantbank. Ga naar je docent en vraag of hij de kantbank samen met jou wil opstarten.


Download ppt "Haco Euromaster afkantbank Het invoeren van de tekening van de voet van de zonnewijzer in de besturing van de machine. Kijk naar de volgende dia voor."

Verwante presentaties


Ads door Google