De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Opnieuw licht op de zaak CVA Nazorgdagen. Waarom? Opnieuw licht op de zaak! Informatie is weggezakt Nieuwe vragen zijn ontstaan Lotgenotencontact (ook.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Opnieuw licht op de zaak CVA Nazorgdagen. Waarom? Opnieuw licht op de zaak! Informatie is weggezakt Nieuwe vragen zijn ontstaan Lotgenotencontact (ook."— Transcript van de presentatie:

1 Opnieuw licht op de zaak CVA Nazorgdagen

2 Waarom? Opnieuw licht op de zaak! Informatie is weggezakt Nieuwe vragen zijn ontstaan Lotgenotencontact (ook voor de naasten)

3 Inclusiecriteria - een jaar na ontstaansdatum CVA - ontslagbestemming naar huis - niet meer onder behandeling - in een groep kunnen functioneren

4 Hoe vaak? Drie keer per jaar. 2e vrijdag van april 1e vrijdag september laatste vrijdag november

5 Wat levert het op? Zicht op de chronische fase, welke problemen spelen nu een belangrijke rol? (H)erkenning Weer actiever in het zoeken van de juiste hulp (beslishulp beroerte thuis en informatiemarkt)

6 Het programma van de nazorgdag 9.45Ontvangst met koffie en thee 10.00Welkomstwoord 10.10De onzichtbare gevolgen van een CVA (revalidatiearts) 10.35Korte pauze 10.45Nog steeds die vermoeidheid (ergotherapeut) 11.15Actief intermezzo (bewegingsagoog) 11.30Mogelijke gevolgen van een CVA voor relaties (maatschappelijk werker) 12.00Sluiting ochtendprogramma 12.15Lunch tot 13.15 uur met gelegenheid tot rusten 12.45Partnerpraatgroep voor belangstellenden (maatschappelijk werkers) 13.15Informatiemarkt 14.15Afsluiting

7

8

9 De informatiemarkt Eigen Regie Eigen regie is een training om meer grip te krijgen op uw eigen leven. Steunpunt mantelzorg Steunpunt mantelzorg is er voor ondersteuning op allerlei gebied aan mantelzorgers d.m.v. lotgenoten contact, cursussen, informatie, voorlichting, etc. Steunpunt mantelzorg is een onderdeel van Stichting Stade, organisatie voor welzijnswerk en hulpverlening in Utrecht. Activiteitencentrum de Boogh Activiteitencentrum de Boogh biedt activiteiten/tijdsbesteding voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel. Boogh Arbeid Boogh Arbeid ondersteunt de cliënt bij het vinden en behouden van werk, zowel betaald als onbetaald. Afasiecentrum Het Afasiecentrum vervult een steunpuntfunctie (een Helpdesk-functie) en is toegankelijk voor vragen van patiënten, familie en hulpverleners uit de regio. Deskundigen verstrekken informatie en advies. Het Afasiecentrum helpt mensen met afasie en hun partners kunnen onder professionele begeleiding leren beter te communiceren en actiever deel te nemen aan het sociaal en maatschappelijk leven. De bedoeling is beter te leren omgaan met de beperking. De Paraplu De Paraplu is een ontmoetingscentrum voor mensen met een beperking. Zij hebben een interessant aanbod van cursussen. MEE MEE biedt informatie en advies, ondersteuning en belangenbehartiging aan mensen met een beperking. Vereniging Cerebraal Vereniging Cerebraal is een landelijke patiëntenvereniging voor mensen met hersenletsel. Zij komt op voor de belangen van mensen die na hun geboorte getroffen zijn door hersenletsel. Het belangrijkste doel is het doorbreken van het isolement waarin mensen met niet-aangeboren hersenletsel(NAH) en hun familieleden zijn terechtgekomen. Samen Verder Samen Verder komt op voor de belangen van mensen die zelf een beroerte of CVA hebben gehad of die iemand in hun naaste omgeving hebben die door een CVA is getroffen. Sportconsulente Midden Nederland De sportconsulente verstrekt informatie over aangepast sporten in de regio.

10 Opnieuw licht op de zaak!


Download ppt "Opnieuw licht op de zaak CVA Nazorgdagen. Waarom? Opnieuw licht op de zaak! Informatie is weggezakt Nieuwe vragen zijn ontstaan Lotgenotencontact (ook."

Verwante presentaties


Ads door Google