De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Vrouwen beweging Deel 2. Wat we gaan doen Dolle Mina De tegenreacties Wat is er bereikt Maken laatste opdrachten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Vrouwen beweging Deel 2. Wat we gaan doen Dolle Mina De tegenreacties Wat is er bereikt Maken laatste opdrachten."— Transcript van de presentatie:

1 De Vrouwen beweging Deel 2

2 Wat we gaan doen Dolle Mina De tegenreacties Wat is er bereikt Maken laatste opdrachten

3 De kerk protestanten Man is voor het werk’ Vrouw voor de opvoeding (ieder zijn taak, staat in de bijbel) Pil niet oke! Ongehuwde moeders Bah! Abortus nergens voor nodig: Dolle Mina’s zijn gevallen vrouwen!

4 We onderbreken deze les voor reclame… (omdat het zo lekker truttig is in de jaren 60)

5 De tegenreacties De kerk (Rooms Katholiek) Anti Abortus Ongehuwde moeders =Fout Pil gebruik Foei Gelijke rechten? nee er is een rollen verdelingen

6

7 De politiek?

8 Wat is er bereikt?

9 1 Gelijke opvoeding Jongens en Meisjes

10 2 Gelijke Studiemogelijkheden J/M? 3 Gratis Creches? Kinderopvang vanaf 2013 voor iedereen flink duurder UPDATE Door de bezuiniging van bijna 800 miljoen euro op de kinderopvang gaan ouders met een minimuminkomen in 2013 37 euro per maand meer betalen voor twee opvangdagen per week voor twee kinderen. Voor ouders met een hoog inkomen is dat 290 euro. Dat blijkt uit de bezuinigingsplannen die minister Henk Kamp (Sociale Zaken) vandaag heeft gepresenteerd.

11 4 Gelijke lonen m/v? Loonverschil m/v gemiddeld 18,5 procent Vrouwen verdienen gemiddeld minder dan mannen. De loonverschillen m/v zijn in Nederland gemiddeld 18,5 procent. Dat is meer dan het EU-gemiddelde van 16,2 procent en het wereldwijde gemiddelde van 18,4 procent. Dit blijkt uit onderzoek van ITUC, het internationale verbond van vakbonden, dat in 2012 is gepubliceerd. 5 Recht op arbeid voor de vrouw? 6 Geen discriminatie ongehuwde moeders? Ja, maar het is bijna een plicht… Van 1 inkomen niet rond te komen met gezin Ja, wetgeving aangepast. Ongehuwde moeder niet meer vreemd

12 Reclame: een vrouwen sigaret

13 8 Legalisering Abortus? 8 Legalisering Abortus? Sinds 1980 mogelijk, maar nog steeds in het strafrecht als foetus levensvatbaar is. (mag als er sprake is van noodsituatie)

14 9 gemeenschappelijke woonvoorziening voor alleenstaande moeders? Ja, maar niet heel populair tegenwoordig 10 Opheffing dubbele seksuele moraal?

15 Is het dan allemaal voor niks? Nee….. Vaders hebben pappa dagen Mannen helpen mee in huishouden Meeste vrouwen werken (wel vaak parttime in relatie) Vrouwenbladen minder truttig (lees eens een Viva!) …en meneer Blonk heeft leren breien op de lagere school

16 Maken: 11 tm 20 (blz. 105-107)

17 Nakijken (huiswerk) blz. 104-105 Opdracht 1 tm 10


Download ppt "De Vrouwen beweging Deel 2. Wat we gaan doen Dolle Mina De tegenreacties Wat is er bereikt Maken laatste opdrachten."

Verwante presentaties


Ads door Google