De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WELKOM Van harte welkom op de tweede officiële bijeenkomst van het Elburger Bier Genootschap.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WELKOM Van harte welkom op de tweede officiële bijeenkomst van het Elburger Bier Genootschap."— Transcript van de presentatie:

1 WELKOM Van harte welkom op de tweede officiële bijeenkomst van het Elburger Bier Genootschap

2 Programma  19.30Koffie + betalingen  19.45Voorwoord  20.00Proeverij  21.30Evaluatie en rondvraag  21.45Afsluiting

3 Elburger Bier Genootschap

4 Voorwoord  planning volgende bijeenkomst, 18 juni;  organisatie volgende bijeenkomst, 17 september;  contributie / bijeenkomst vergoeding;  eigen website;  promotie / herkenning;  glaswerk (aanschaf/vervoer/afwas/opslag)

5 Planning volgende bijeenkomst, 16 juni

6 volgende te organiseren bijeenkomst: 17 september 2007 Wie?- -

7 contributie / bijeenkomst vergoeding : NU: elke bijeenkomst € 8,= tot € 10,= = totaal € 64,= tot € 80,= per jaar VOORSTEL: totaalbedrag van € 72,= per jaar, te voldoen in termijnen. Reden = late afzeggingen hebben geen negatief effect op de kas.

8 eigen website: www.___.nl

9 promotie / herkenning - poloshirts - vaandel - …

10 Glaswerk - aanschaf (200 stuks) - vervoer - afwas - opslag

11 PROEVERIJ

12

13 La Trappe Blond Toen de TrappistenMonniken tijdens de Franse Revolutie uit Frankrijk werden verjaagd, vestigden de meesten zich in België. Één groep trok echter verder naar het noorden en bouwden een nieuwe abdij in Berkel-Enschot nabij Tilburg. De brouwereij werd in 1881 opgericht en heete oorspronkelijk de Schaapskooi.

14 De brouwerij is nu in het bezit van Bavaria. Hoewel de monniken niet meer bij het brouwproces betrokken zijn, zijn zij nog steeds eigenaar van de merknaam ” La Trappe”. De bieren worden hoe dan ook zeer gewaardeerd.

15

16

17

18 ORVAL Het logo van Orval is een forel met een ring in zijn bek. Dit verwijst naa de legende van gravin Mathilde van Toscane. Die in 1076 een groep Italiaanse monniken bezocht die in dat gebied woonden. Toen ze per ongeluk haar trouwring in de bron liet vallen, smeekte ze God om hulp. Er kwam onmiddellijk een forel tevoorschijn met de ring in zijn bek. Uit dankbaarheid gaf ze de monniken geld om een abdij te stichten en ze noemden het gebied “val d’or” (gouden dal).

19 De Italiaanse monniken trokken later verder en in 1132 kwam er een nieuwe religieuze gemeenschap. Deze sloot zich aan bij de cisterciënzers en later bij de strengere trappisten. In 1637, op het hoogtepunt van de Dertigjarige oorlog, werd het klooster geplunderd. Het herstelde zich van de tegenslag, maar in 1793, tijdens de Franse revolutie, werd het weer geplunderd en verwoest. Het bleef een ruïne tot de jaren 1930, toen de trappistenorde terugkeerde en de abdij opnieuw opbouwde. De brouwerij is nu een zelfstandige onderneming, maar behoort nog steeds toe aan de religieuze gemeenschap. Ook hanteert het dezelfde waarden wat betreft de kwaliteit en de beperking van commerciële groei.

20 Evaluatie + rondvraag  Vragen over proeverijen  Vragen over het E.B.G.

21 Hartelijk dank voor uw aandacht De bar is geopend tot 23.00uur. (consumpties voor eigen rekening)


Download ppt "WELKOM Van harte welkom op de tweede officiële bijeenkomst van het Elburger Bier Genootschap."

Verwante presentaties


Ads door Google