De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 Welke gedachte komt bij u op als ik zeg ‘de jongeren binnen uw gemeente’?  Welke gedachte komt bij u op als ik zeg: ‘de ouderen in uw gemeente’? 

Verwante presentaties


Presentatie over: " Welke gedachte komt bij u op als ik zeg ‘de jongeren binnen uw gemeente’?  Welke gedachte komt bij u op als ik zeg: ‘de ouderen in uw gemeente’? "— Transcript van de presentatie:

1

2  Welke gedachte komt bij u op als ik zeg ‘de jongeren binnen uw gemeente’?  Welke gedachte komt bij u op als ik zeg: ‘de ouderen in uw gemeente’?  Waaraan ergeren jongeren zich in uw gemeente (en vinden ze de ouderen op hun pad)?  Waaraan ergeren ouderen zich in uw gemeente (en vinden ze de jongeren tegenover zich)?

3  (vers 2) Welk beeld gebruikt Petrus voor ambtsdragers en de gemeente? Wat beweegt de ambtsdragers tot hun taak?  (vers 3) Welke houding past de oudsten (ouderen) niet?  (vers 5) Wat vraagt Petrus aan de jeugd van de gemeente?  Hoe houdt hij de omgang tussen ouderen en jongeren in evenwicht? (Vgl. met Joh. 13 en Ef. 6:1-4)  Noem eens een concrete gedachte bij hoe ouderen de minste kunnen zijn ten opzichte van jongeren en jongeren ten opzichte van ouderen.

4  Veel gemeentewerk is op ouderen gericht. Worden ook echt alle ouderen daarmee bereikt? Kunt u ouderen noemen die in de gemeente te weinig aandacht krijgen?

5  In welke groepen jongeren stopt uw gemeente (te) veel of (te) weinig energie?  Meelevende, volgzame, kritiekloze jongeren  Meelevende jongeren met kritiek, maar ze passen zich aan  Jongeren met een levend geloof die vinden dat ze in hun eigen kerk te weinig ruimte krijgen  Meelopers met weinig interesse in het geloof  Twijfelaars: jongeren die echt met kerk en geloof bezig zijn maar dreigen vast te lopen  Onverschilligen die niet willen geloven en al bijna kerkverlater zijn

6  Wat vind u typisch activiteiten voor jongeren apart?  Welke gemeente-activiteiten zijn echt voor ouderen apart?  Welke activiteiten zijn voor jong en oud samen? Heeft dat dan consequenties? Welke?

7  Wat doet uw gemeente eraan om te voorkomen dat volwassenen de kerk verlaten? Hoe houdt u ze bij de gemeente betrokken?  Wat doet uw gemeente eraan om te voorkomen dat jongeren de kerk verlaten? Hoe houdt u ze bij de gemeente betrokken?  Wat is hetzelfde, wat is anders in het beleid daaromtrent naar ouderen en jongeren?


Download ppt " Welke gedachte komt bij u op als ik zeg ‘de jongeren binnen uw gemeente’?  Welke gedachte komt bij u op als ik zeg: ‘de ouderen in uw gemeente’? "

Verwante presentaties


Ads door Google