De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jeugd en toekomst. Jeugd In deze presentatie worden kort en bondig de bevindingen van een aantal avonden dit jaar weergegeven. Op deze avonden is het.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jeugd en toekomst. Jeugd In deze presentatie worden kort en bondig de bevindingen van een aantal avonden dit jaar weergegeven. Op deze avonden is het."— Transcript van de presentatie:

1 Jeugd en toekomst

2 Jeugd In deze presentatie worden kort en bondig de bevindingen van een aantal avonden dit jaar weergegeven. Op deze avonden is het jeugdbeleid geëvalueerd en ontwikkeld. We hopen deze presentatie er nog af en toe bij te pakken om te kijken hoe het gaat.

3 overwegingen Maatwerk, flexibiliteit is belangrijk Zorg om jongeren: vraagt om mentaliteitsverandering, bij iedereen: kerk moet ook plek maken voor jongeren. Jeugdwerk hoort geen eiland te zijn Ondersteuning vrijwilligers kan beter Vriendschapsbanden ontwikkelen in kerk is belangrijk Jeugd vindt ‘de kerk’ niet interessant, ontwikkeld eigen mogelijkheden voor gezelligheid (KIWI), maar de kerk heeft meer dan gezelligheid te bieden: dat is het onderscheidende

4 Concrete uitgevoerde actiepunten in jeugd Leeftijdsveranderingen in basiscatechese, youth alpha en huiscatechese Belijdeniscatechese op latere leeftijd en contact zoeken na trouwen Nieuwerbrug goed uitnodigen voor rock solid Waarder goed uitnodigen voor borrel nieuwerbrug 2 ‘vertrouwenspersonen’ gaan proberen 16+ op te zetten (RS+, is om gevraagd door groepje) Ontmoeting tussen jong en oud organiseren

5 Jeugd en de rest (huidige plannen) Jeugdwerk samenwerken met anderen (diaconie, 125 jarig bestaan) Een een cursus voor de kerkenraad organiseren waarin zij handvatten krijgen voor vragen tijdens het huisbezoek (gericht op de jeugd) Goede communicatie: een jaarschema maken waarop alle activiteiten voor de jeugd staan, website Meer aandacht voor jongerendiaconaat Mentaliteitsverandering: aandacht en ruimte voor jeugd

6 rest Idee om te onthouden: jeugdkerkenraad Gebruik sociale media Een hartelijke dank aan iedereen die heeft meegewerkt!!


Download ppt "Jeugd en toekomst. Jeugd In deze presentatie worden kort en bondig de bevindingen van een aantal avonden dit jaar weergegeven. Op deze avonden is het."

Verwante presentaties


Ads door Google