De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Www.vdab.be 0800 30 700 SERR Meeting 09-02-2011 Naar een sluitende aanpak voor werkgevers.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Www.vdab.be 0800 30 700 SERR Meeting 09-02-2011 Naar een sluitende aanpak voor werkgevers."— Transcript van de presentatie:

1 SERR Meeting Naar een sluitende aanpak voor werkgevers

2 VDAB voor alle burgers De VDAB evolueert snel naar een dienstverlenende instelling voor de ondersteuning van de loopbaan bij alle burgers in Vlaanderen. Niet alleen werkzoekenden komen hierbij aan bod: ook werknemers én werkgevers. De VDAB werkt aan een “sluitende aanpak van werkgevers” zoals dit door de grote intermediaire organisaties zoals UNIZO en VOKA én door de Vlaamse regering wordt gevraagd.

3 Speerpunten werkgeversbeleid Het uitgangspunt en het eindpunt is de vraag van de werkgever op het vlak van: De ondersteuning bij de invulling van vacatures (vb. knelpuntvacatures), Het aanbieden en uitwerken van opleidingen (vb. in eigen centra en via Werkinvesteringsplan), De HR-management (vb. competentiebeleid)

4 KMO De VDAB wil hierbij steeds nagaan of het antwoord of de oplossing bij de VDAB zelf kan gevonden worden, of dat de VDAB moet uitkijken naar andere actoren op de markt. De VDAB wil de vrije markt laten spelen en niet steeds en op alle punten zélf het antwoord willen geven. De VDAB heeft zich er toe geëngageerd om in een periode van 5 jaar àlle ondernemers te bereiken via persoonlijke én digitale contacten. De aandacht moet hierbij prioritair uitgaan naar de KMO-sector ( ondernemingen met minder dan 50 werknemers). Samengevat: elke vraag van een werkgever moét beantwoord worden. Alle KMO-werkgevers uit de provincie moéten bereikt worden.

5 VDAB-ankerpunten Werkgevers kunnen met de VDAB contact opnemen via de Servicelijn: (elke werkdag van acht tot acht). Vragen kunnen verder online worden gesteld. Ook de bemiddelaars van de Lokale Werkwinkels en de medewerkers uit de competentiecentra staan ter beschikking. Verder is er een team van provinciale accountmanagers dat kan aangesproken worden. Tewerkstellingsmaatregelen zorgen ervoor dat een aanwerving financieel beloond wordt. Tot slot: de Vlaamse arbeidsmarkt is een voorschot groot. Interregionale en internationale mobiliteit worden de grote aandachtspunten voor de toekomst.

6 Servicelijn Servicelijn: alle vragen die werkgevers kunnen hebben, worden door ons call- center behandeld binnen een zeer redelijke termijn. De heisa rond de call- centerproblematiek gaat volledig aan de VDAB-servicelijn voorbij. Wij bieden service in real time. Bel Test the best.

7 Webdiensten Online: pers de website van de VDAB uit tot de laatste druppel en ontdek een overweldigend aanbod van beroepentesten, beroepenprofielen, competentieprofielen, de mogelijkheid om zelf vacatures in te voeren, een selectie van potentiële kandidaten te maken en zoveel meer! Surf naar: Wij zijn op het net.www.vdab.be

8

9 Lokale Werkwinkels Werkwinkels: in de regio Brugge, kust en ommeland kunt u zonder problemen terecht in onze Lokale Werkwinkels. Bemiddelaars kunnen voor u bijkomende service bieden door uw vacature(s) te toetsen aan de beschikbare werkzoekenden en omgekeerd. Bel ons of kom eens langs. U bent welkom.

10

11 Competentiecentra Competentiecentra zijn opleidings- en traingcentra: bezoek ons! Wij staan open voor dialoog en zijn zelf steeds op zoek naar stageplaatsen voor onze cursisten én onze instructeurs. Onze klantenconsulenten begeleiden cursisten naar uw vacature. CC WVL evolueert naar “centres of excellence”. Klik hier.hier

12

13 Accountmanagers Accountmanagers in de provincie West- Vlaanderen zijn uw aanspreekpersonen voor complexe vragen en problemen. De accountmanagers zijn sectoraal ingedeeld en komen op uw vraag op bezoek voor een persoonlijk overleg. Contact: Patrick Deldaele op

14

15 Mobiliteit Interregionale Mobiliteit (IRM). Dit team zorgt ervoor dat Waalse of Franstalige werkzoekenden evengoed kunnen postuleren voor uw vacature. “Walen binnen” is het motto van dit team. Wij zorgen ook voor de taalondersteuning. Internationale mobiliteit (EURES). Dit team zorgt ervoor dat werknemers binnen de Europese Unie (EU) en de Europese Economische Ruimte (EER) kunnen postuleren voor uw vacature. Europa wordt onze arbeidsmarkt. Haal goed opgeleide werkzoekenden uit Europa naar uw onderneming. Wij zorgen ook voor taalondersteuning. Klik.Klik

16

17 Tewerkstellingsmaatregelen Tewerkstellingsmaatregelen: er zijn ruim 100 verschillende soorten tewerkstellingsmaatregelen. Uw sociaal secretariaat weet er alles van. Ook de VDAB kan (en moet) in sommige gevallen bijstand geven. Ga ervan uit dat elke aanwerving kan gekoppeld zijn aan een financiële stimulans. Doe het.

18

19 Your best return on taxes. De VDAB is er voor u. Maak van de VDAB “your best return on taxes”.


Download ppt "Www.vdab.be 0800 30 700 SERR Meeting 09-02-2011 Naar een sluitende aanpak voor werkgevers."

Verwante presentaties


Ads door Google