De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De woorden van het onzevader zijn heilig: we moeten ze onderhouden zoals antieke spullen. Ze moeten goed bewaard blijven in precies dezelfde staat als.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De woorden van het onzevader zijn heilig: we moeten ze onderhouden zoals antieke spullen. Ze moeten goed bewaard blijven in precies dezelfde staat als."— Transcript van de presentatie:

1 De woorden van het onzevader zijn heilig: we moeten ze onderhouden zoals antieke spullen. Ze moeten goed bewaard blijven in precies dezelfde staat als ze altijd al geweest zijn. http://veiling.catawiki.be/kavels/3269787- groot-antiek-kruisbeeld-onder-een-glazen-stolp- eerste-kwartaal-20e-eeuw (toegang 03.02.2016)

2 Het onzevader hoort –net als het kruis dat hier ooit hing- thuis in de vuilnisbak; de woorden ervan zijn oud en versleten en we hebben ze niet meer nodig. Foto: B. Slechten 2011.

3 Het onzevader is niet meer van deze tijd; we moeten het helemaal herzien, met deze waarden erin, maar het mag niet meer herkenbaar zijn zoals voordien. Foto: J. Bouwens 2009.

4 De woorden van het onzevader zijn oud, maar niet versleten. We kunnen ze een nieuwe betekenis geven en hedendaags laten klinken! M. Meeussen 2016.

5 Hoe kan je vandaag omgaan met het onzevader? Antiekwinkel Recyclagepark Restafval Kringwinkel Reconfessionalisering Waardenopvoeding Recontextualisering Secularisering

6 Kruis en kruisteken Wat is het verschil? Kruis Voor christenen – volgelingen van Jezus – is het kruis het kenteken. Zij dragen het om de hals of geven het thuis een plaats in de woonkamer. Het herinnert hen eraan hoe Jezus zijn leven heeft gegeven opdat mensen zouden leven. Het kruis is een teken van verlossing. In de kerk is het kruis uiteraard ook aanwezig. Er hangt een kruisbeeld boven het altaar, of het staat naast het altaar. Het kan de afbeelding zijn van de lijdende Christus, of het beeld van de verrezen Heer. Soms hangt er helemaal geen afbeelding van Christus aan het kruis. Dan heeft de kunstenaar die het kruis maakte de nadruk willen leggen op de verrijzenis van Jezus. http://www.nabbi.be/jezus/content.php?ID=159 (toegang 11.03.2016) Kruisteken Elke eucharistie begint met een kruisteken. Daardoor zeg je aan Jezus dat je er bent, en dat je Hem vertrouwt. Als we een kruisteken maken, doen we dat rustig, want het is een heel mooi gebaar. We 'bekruisen' ons helemaal, van hoofd naar hart en van schouder naar schouder In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Amen http://www.nabbi.be/junior-eerste-communie/content.php?ID=1407 (toegang 11.03.2016) Bron foto: https://nl.pinterest.com/pin/4151824634666331/ (toegang 11.03.2016)


Download ppt "De woorden van het onzevader zijn heilig: we moeten ze onderhouden zoals antieke spullen. Ze moeten goed bewaard blijven in precies dezelfde staat als."

Verwante presentaties


Ads door Google