De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Introductie bij het negende wereldwonder. De piramide van Cheops.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Introductie bij het negende wereldwonder. De piramide van Cheops."— Transcript van de presentatie:

1 Introductie bij het negende wereldwonder

2

3

4 De piramide van Cheops

5 -ongeveer 4500 jaar oud -gebouwd door de oude Egyptenaren -gebouwd om farao Cheops in te begraven -gemaakt van kalksteen, het topje mogelijk van goud -gebouwd in Egypte, bij Gizeh, nu een wijk van Cairo -de piramide van Cheops bestaat nog steeds De piramide van Cheops is ongeveer 230 meter breed en 147 meter hoog. Hij bestaat uit ongeveer 2,3 miljoen stenen en elke steen weegt gemiddeld 2500 kilogram.

6 De hangende tuinen van Babylon

7 -Gebouwd in ±600 v. C. -Gebouwd door de oude Babyloniërs -Mogelijk gebouwd om de vrouw van koning Nebukadnezar II blij te maken -We weten niet precies van welk materiaal de tuinen gemaakt waren -Gebouwd in Babylon, een stad in het huidige Irak -De tuinen zijn vernietigd door aardbevingen in 200 v. C. Van al de zeven oude wereldwonderen, weten we alleen van de hangende tuinen niet zeker of ze echt bestaan hebben. Er zijn nog geen archeologische bronnen voor gevonden.

8 De tempel van Artemis in Efeze

9 -Gebouwd in ±550 v. C., en nog eens herbouwd in 323 v. C. -Gebouwd door de oude Grieken -Gebouwd om de Griekse godin Artemis in te vereren -De tempel was gebouwd van marmer -Gebouwd in Efeze, een stad in het huidige Turkije -De tempel van Artemis werd eerst verwoest door brand in 356 v. C., toen herbouwd en opnieuw verwoest in 262 n. C. Er wordt wel gezegd dat de tempel van Artemis in Efeze de eerste Griekse tempel was die van marmer gebouwd was.

10 Het standbeeld van Zeus in Olympia

11 -het standbeeld werd gebouwd in 435 v. C. -De Griekse beeldhouwer Phidias heeft het ontworpen -Het werd gebouwd ter ere van de oppergod Zeus -Het bestond uit een houten frame met daarop dunne ivoren en vergulde bronzen platen -Gebouwd in Olympia, Griekenland -Het standbeeld is opgegaan in vlammen rond 450 n. C. Olympia is de plek waar de eerste Olympische Spelen gehouden werden. Het waren wedstrijden ter ere van de god Zeus.

12 Het mausoleum van Halicarnassus

13 -Gebouwd rond 351 v. C. -Het mausoleum werd gebouwd in opdracht van Artemesia, de vrouw van koning Mausolus -Het was een graf voor koning Mausolus -Dit graf was van marmer gemaakt -Gebouwd in Halicarnassus, een stad in het huidige Turkije -Het mausoleum is verwoest, we weten niet precies hoe Het woord “mausoleum” komt van de naam van de koning voor wie het een graf was, Mausolus. Nu wordt het woord gebruikt voor een graf dat boven de grond is,

14 De kolos van Rhodos

15 -Gebouwd in 292 v. C. -Gebouwd door de bewoners van Rhodos -De kolos werd gebouwd om te laten zien dat de stad de vijand na een lange belegering wist te verslaan -Het beeld had een ijzeren geraamte waar bronzen platen op werden gemaakt -Gebouwd in Rhodos, Griekenland -De kolos werd in 226 door een aarbeving verwoest De achtergelaten wapens van de vijand werden omgesmolten en dat ijzer en brons werd gebruikt voor de bouw van de kolos.

16 De vuurtoren van Alexandrië

17 -Gebouwd in 280 v. C. -Gebouwd in opdracht van farao Ptolemaeus I -Om schepen te helpen de goede weg de haven in te vinden -Gemaakt van witte natuursteen en wit marmer -Gebouwd op het eiland Pharos bij Alexandrië, Egypte -De vuurtoren is verwoest door meerdere aardbevingen De vuurtoren van Alexandrië was waarschijnlijk de allereerste vuurtoren ooit.

18 Het achtste wereldwonder

19 ? Het negende wereldwonder … en nu zelf aan de slag!


Download ppt "Introductie bij het negende wereldwonder. De piramide van Cheops."

Verwante presentaties


Ads door Google