De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WELKOM Van harte welkom op de veertiende officiële bijeenkomst van het Elburger Bier Genootschap.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WELKOM Van harte welkom op de veertiende officiële bijeenkomst van het Elburger Bier Genootschap."— Transcript van de presentatie:

1 WELKOM Van harte welkom op de veertiende officiële bijeenkomst van het Elburger Bier Genootschap

2 Programma 19.30Koffie 19.30Koffie 19.45EBG stand van zaken 19.45EBG stand van zaken 20.00Proeverij 20.00Proeverij 21.30Evaluatie en rondvraag 21.30Evaluatie en rondvraag 22.00Afsluiting 22.00Afsluiting

3 Stand van zaken Beoordeling vorige bijeenkomst: Aad van ‘t Hof Aart Vos Rosalie Vos  Leden EBG: Wachtlijst met inmiddels 4 personen: Bart Junte Jan Martin de Jager Henry Cortjaens Wilco Sollie  Lidmaatschap ter beoordeling genootschap: Tony van Wezep

4 planning  voortgang volgende bijeenkomst, 16 februari; (Patrick van ‘t Hof, Arno Reuverkamp, Marcel Vlieger)  organisatie bijeenkomst 16 maart;  Wie?- Coenraad van Bommel - Joost van Bommel - Marcel de Haas

5 Het organiseren:  Tips en Trucs: Elk organisatieteam een lijst met tips en trucs aanleveren (10 punten) Tot op heden ontvangen: 2 !!!!!!!

6 Bokbierdag 2008 Evaluatie Inventarisatie genoteerde punten !!

7 Proeverij

8 Uw gastheren van vanavond: RobJacobGerrit-Jan

9 Thema avond ?

10 Gulpener Rosé Bier Een licht en uniek bier, prachtig in balans en met een sprankelende afdronk. Rosé bier van Gulpener, verrassend fruitig, verrassend lekker. Een licht en uniek bier, prachtig in balans en met een sprankelende afdronk. Rosé bier van Gulpener, verrassend fruitig, verrassend lekker.

11 Fruitbier? Kriekbier? Witbier? Witbier ……….. Witbier ……….. Vruchtensiroop Vruchtensiroop

12 Applebocq

13 Brasserie du Bocq Opgericht in 1858 door Martin Belot Opgericht in 1858 door Martin Belot 2008 nog steeds 100% familiebedrijf 2008 nog steeds 100% familiebedrijf Een van de laatste traditionele Belgische Brouwerijen Een van de laatste traditionele Belgische Brouwerijen Trouw gebleven aan de traditionele productie technieken Trouw gebleven aan de traditionele productie technieken Hoge gisting met hergisting in fles Hoge gisting met hergisting in fles Omzet € 6.250.000,00 Omzet € 6.250.000,00

14 De Brouwerij

15 Applebocq De eigenaardige gewoonte van brouwers om siroop in hun bier te doen lijkt meer en meer aan populariteit te winnen. De ferme brouwers van Du Bocq doen aan die malligheid niet mee: zij verrijken hun perfecte witbier ‘Blanche de Namur’ eenvoudigweg met echt, eerlijk geperst appelsap. Maar liefst 30% van de Applebocq bestaat daar dan ook uit en dat proef je. Met een alcoholgehalte van 3,1% per volume is het een heerlijk fruitige wegdrinker die je sprakeloos zal doen staan. De eigenaardige gewoonte van brouwers om siroop in hun bier te doen lijkt meer en meer aan populariteit te winnen. De ferme brouwers van Du Bocq doen aan die malligheid niet mee: zij verrijken hun perfecte witbier ‘Blanche de Namur’ eenvoudigweg met echt, eerlijk geperst appelsap. Maar liefst 30% van de Applebocq bestaat daar dan ook uit en dat proef je. Met een alcoholgehalte van 3,1% per volume is het een heerlijk fruitige wegdrinker die je sprakeloos zal doen staan.

16 Fruitbier Lambik Lambik Geuze Geuze Fruitbier Fruitbier

17

18

19 Brouwerij Timmermans Kerkstraat 11 Kerkstraat 11 B1701 Itterbeek B1701 Itterbeek www.john-martin.be www.john-martin.be www.john-martin.be Productie 15.000 hl Productie 15.000 hl

20 Timmermans Kriek Lambic Een uitgesproken krieksmaak, die reeds wordt waargenomen door een sterke geur. De zurigheid wordt geneutraliseerd door een aangenaam fruitig en gesuikerd boeket. De smaak vordert tot diep in de mond en eindigt langzaam in zoetheid en smaakvol getint door de zomerkrieken Een uitgesproken krieksmaak, die reeds wordt waargenomen door een sterke geur. De zurigheid wordt geneutraliseerd door een aangenaam fruitig en gesuikerd boeket. De smaak vordert tot diep in de mond en eindigt langzaam in zoetheid en smaakvol getint door de zomerkrieken

21 Timmermans Peche Lambic Peche lambic wordt bekomen door 100% natuurlijk perziksap aan de lambic toe te voegen die rijpt in eikenhouten vaten. Dit fruitige fluweelzachte bier met romige schuimkraag wordt in een fluitglas gedronken. Peche lambic wordt bekomen door 100% natuurlijk perziksap aan de lambic toe te voegen die rijpt in eikenhouten vaten. Dit fruitige fluweelzachte bier met romige schuimkraag wordt in een fluitglas gedronken.

22 Fairtrade Max Havelaar

23 Laatste twee bieren Volgens het zgn. Fairtrade Max Havelaar principe Volgens het zgn. Fairtrade Max Havelaar principe

24 Waar staat Max Havelaar voor! In 1988 op verzoek van koffieboeren in Mexico gestart In 1988 op verzoek van koffieboeren in Mexico gestart Doel: Ontwikkelingshulp door de verkoop van producten uit de ontwikkelingslanden zonder: Doel: Ontwikkelingshulp door de verkoop van producten uit de ontwikkelingslanden zonder: Eerlijke prijzen Eerlijke prijzen Geen wantoestanden Geen wantoestanden En vooral eerlijke hulp aan de boeren En vooral eerlijke hulp aan de boeren

25 De plantages worden geïnspecteerd ! Nyagoy Nyong’O uit Kenia is een van de vele Inspecteurs: Veel dingen raken haar: Teamwerk en sfeer verbeterd door de werkwijze Teamwerk en sfeer verbeterd door de werkwijze Betere werkomstandigheden Betere werkomstandigheden Arbeiders praten en beslissen mee Arbeiders praten en beslissen mee Scholen worden dichtbij de plantage gebouwd Scholen worden dichtbij de plantage gebouwd Betere hygiëne waardoor minder ziekten Betere hygiëne waardoor minder ziekten En vooral beter afzetgebied met eerlijke prijzen En vooral beter afzetgebied met eerlijke prijzen

26 Nu de producten De Mongozo bieren Ontstaan in de 18 e eeuw in Zuidelijk Afrika

27 Het rijk Lunda

28 Shimbiriki

29 Kalebas

30 Mongozo Banana 4,5 % alcohol 4,5 % alcohol Kleur van rijpe bananen Kleur van rijpe bananen In afdronk proef je pas het bier In afdronk proef je pas het bier

31 Mongozo Coconut 3,5 % alcohol 3,5 % alcohol Frisse smaak van kokosnoot Frisse smaak van kokosnoot Past goed bij exotische gerechten Past goed bij exotische gerechten

32 Bedankt voor jullie aandacht! En nu een lekker pilsje! Gerrit Jan Vos Jacob Themmen Rob Taconis

33 Evaluatie + rondvraag Vragen over proeverijen Vragen over proeverijen Vragen over het E.B.G. Vragen over het E.B.G.

34 Hartelijk dank voor uw aandacht De bar is geopend !


Download ppt "WELKOM Van harte welkom op de veertiende officiële bijeenkomst van het Elburger Bier Genootschap."

Verwante presentaties


Ads door Google