De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Witbier 1. Witbier: drie stellingen 2. Geschiedenis 3. Karakteristieken 4. Verwante bierstijlen 5. Voorbeelden 6. Recepten 7. Tips bij het brouwen van.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Witbier 1. Witbier: drie stellingen 2. Geschiedenis 3. Karakteristieken 4. Verwante bierstijlen 5. Voorbeelden 6. Recepten 7. Tips bij het brouwen van."— Transcript van de presentatie:

1

2 Witbier 1. Witbier: drie stellingen 2. Geschiedenis 3. Karakteristieken 4. Verwante bierstijlen 5. Voorbeelden 6. Recepten 7. Tips bij het brouwen van witbier

3 Witbier Stelling 1 Al in de 17e eeuw dronk men witbier

4 Witbier Stelling 2 Witbier dankt zijn naam aan de kleur

5 Witbier Stelling 3 Wibier en Weizenbier zijn niet met elkaar te vergelijken

6 Witbier Middeleeuwen: - ongemoute tarwe en (soms) haver - wilde vergisting 1700 – 1800: kruiden - camoufleren slechte smaak - zoetheid graan compenseren - houdbaarheid vergroten 1800 – 1900:productie - 30 brouwerijen rondom Leuven rond 1950: schaarste 1950 tot nu:door Pierre Celis leven ingeblazen - Vlaams bierbrouwer ( ) - Hoegaarden (B) en Celis White (USA)

7 Witbier Smaakimpressie Hoegaarden

8 Witbier Karakeristieken kleur: bleek tot lichtblond helderheid: tweeschijn tot troebel geur: neutraal tot zurig/ fruitig smaak: zoetig, zurig, kruidig bitterheid: minimaal body: dun tot medium

9 Witbier (verre familie)

10 WitbierWeizenBerliner WeisseAmerican Wheatbeer Kleur (EBC) – 84 – 20 Bitterheid (EBU)10 – 2010 – Smaak/aromazoetig, citrusachtig, kruidig, koriander licht zurig, vanille, banaan, kruidnagelen zuur, droog, fruitig, broodachtig citrusachtig, granen, soms hoppig hopsmaak/-aromaminimaal variabel esterslaag tot mediumhoogmedium tot hooglaag tot medium begin SG1044 – – – – 1050 eind SG1008 – – 10201,002 – 1, – 1018 alcohol4,5 – 5,55,0 – 5,62,5 - 3,83,5 – 4,5

11 Witbier voorbeelden:

12 Witbier Smaakimpressie Wieckse Witte

13 Witbier Witbier zelf brouwen: tips Granen40-70 % tarwe, 5-10% haver, rest pilsmout maischschema:storten op 45 – 55 graden hopGoldings, Saaz, Hallertau kruidenCuracao of sinaansappelschillen, koriander gist Belgian Witbier; Belgian Abbey Vergisting: max. 20 °C

14 Smaakimpressie Gulpener Korenwolf Witbier

15 Samenstelling Gulpener Korenwolf Kruiden: - koriander - jaccamel sinaasappelschil - vlierbesbloesem

16 Witbier Bedankt voor jullie aandacht !


Download ppt "Witbier 1. Witbier: drie stellingen 2. Geschiedenis 3. Karakteristieken 4. Verwante bierstijlen 5. Voorbeelden 6. Recepten 7. Tips bij het brouwen van."

Verwante presentaties


Ads door Google