De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Vikingen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Vikingen."— Transcript van de presentatie:

1 De Vikingen

2 Nederzettingen van de Vikingen
Wie waren de Vikingen? De Vikingen of Noormannen leefden in wat we nu Scandinavië noemen. Het volk was op zijn sterkst tussen 750 tot 1050 na Christus. De naam Vikingen hoort eigenlijk bij het zeevarende gedeelte, terwijl Noormannen voor de hele bevolking bedoeld is. Nederzettingen van de Vikingen

3 Boeren, ontdekkers en plunderaars
De Noormannen leefden van de landbouw , waren kundige schepenbouwers en goede ambachtslieden. Een klein gedeelte deed aan piraterij. In hun grote schepen gingen zij de kusten van Europa af en plunderden zij de rijke steden en kloosters. Nederzettingen van de Vikingen

4 filmpje Een langhuis Een Noormannen huis

5 Veroveren en ontdekken
De Vikingen waren op zoek naar nieuwe gebieden om te wonen of plunderen. Zo kwamen ze in IJsland, Groenland en zelfs Amerika uit. De Vikingen vestigden zich in Engeland, Nederland, Frankrijk, Italië en ook Rusland.

6 Vikingschepen De Noormannen waren geweldige schepenbouwers. De schepen, ook wel langschepen genoemd waren snelle en stevige schepen. De schepen waren zeewaardig, maar konden ook rivieren opvaren. Zo bleven weinig bestemmingen onbereikbaar.

7 Het runenschrift De Noormannen hadden ook een eigen schrift, de Runen. Dit schrift bestond uit 24 tekens met rechte of schuinen lijnen. De runen werden in het dagelijkse leven gebruikt, maar ook op voorspellingen mee te doen en stonden op gedenkstenen.

8 Vroeger en zo


Download ppt "De Vikingen."

Verwante presentaties


Ads door Google