De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jezus verbreekt het werk van de satan 1.Wat er aan de hand is:door satan geboeid 2.Wat Jezus er aan doet:door Jezus bevrijd 3.Wanneer Jezus dat doet:op.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jezus verbreekt het werk van de satan 1.Wat er aan de hand is:door satan geboeid 2.Wat Jezus er aan doet:door Jezus bevrijd 3.Wanneer Jezus dat doet:op."— Transcript van de presentatie:

1

2 Jezus verbreekt het werk van de satan 1.Wat er aan de hand is:door satan geboeid 2.Wat Jezus er aan doet:door Jezus bevrijd 3.Wanneer Jezus dat doet:op sabbat

3 1. Door satan geboeid De diagnose: satanswerk Geen diagnose van Lucas, maar van Jezus! Achter ziektes zit een diepere werkelijkheid. -Bijbels voorbeeld: Job -Satan: een briesende leeuw -Niet alleen geestesziekten -Paulus: vuisten van satan

4 1. Door satan geboeid De diagnose van na de zondeval: satan, machten en krachtenbeuken op je in De gebrokenheid overstijgt ons Geen kwestie van op de goede knop drukken Maar: Waar jij verliest, daar wint Jezus!

5 2. Door Jezus bevrijd Jezus’ bewogenheid: méér dan een opwelling Genezen is precies waar Jezus voor gekomen is. Matteüs 8: … opdat in vervulling ging wat gezegd is door de profeet Jesaja: ‘Hij was het die onze ziekten wegnam en onze kwalen op zich heeft genomen.’ Genezing is kenmerk van het koninkrijk!

6 2. Door Jezus bevrijd Het leven moet weer helemaal heel worden Als in het paradijs Wie verlangt daar nou niet naar? Jezus licht een tipje van de sluier op

7 3. Op sabbat Jezus geneest vaak juist op sabbat Hij trok rond in heel Galilea; hij gaf er onderricht in de synagogen, verkondigde het goede nieuws van het koninkrijk en genas iedere ziekte en elke kwaal onder het volk. (Mat. 4: 23) Kern van Jezus’ bediening: Weg met zonde en met ziekte!

8 3. Op sabbat Genezen is echt een sabbatswerk. Vierde gebod (Deut.): je bent bevrijd uit slavernij Slavernij aan de gebrokenheid wordt doorbroken Sabbat: jij mag rusten, God doet het! Jezus’ bediening: Voorproefje van de volmaakte rust

9 3. Op sabbat “Was Jezus maar hier …” Er is wel iets veranderd Even een glimpje van de volmaakte sabbatsrust In en door Jezus: Hij heeft zijn missie volbracht. Boodschap van deze sabbat: Het koninkrijk is nabij! Zie in geloof op Jezus.


Download ppt "Jezus verbreekt het werk van de satan 1.Wat er aan de hand is:door satan geboeid 2.Wat Jezus er aan doet:door Jezus bevrijd 3.Wanneer Jezus dat doet:op."

Verwante presentaties


Ads door Google