De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Werk aan de winkel. Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Werk aan de winkel. Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat."— Transcript van de presentatie:

1 Werk aan de winkel

2 Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat onzin. Nu wil ik zelf een bankrekening openen. Kan dat? (17 jaar)

3 Bepalen waar je woont Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Mijn ouders zijn gescheiden en ik woon nu doordeweeks bij mama en in het weekend bij papa, maar er is bij papa niets te doen. Ik moet de hele zaterdag mijn huiswerk maken terwijl ik het dan allang af heb, en er wonen helemaal geen vriendjes in de buurt om mee te spelen. Papa wil ook niets leuks met mij doen. Ik zou liever iets vaker bij mama zijn, dus om het weekend ofzo. Wat kan ik hieraan doen? (13 jaar).

4 Ondertoezichtstelling Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Mijn moeder wordt snel boos en is vaak verdrietig. Soms is ze zo overstuur dat ze geen tijd heeft om voor mij te koken. Ik heb het aan mijn gymjuf verteld. Zij zei dat er misschien een ondertoezichtstelling komt. Wat betekent dat? (11 jaar)

5 Naar Oma Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Mijn moeder zegt dat ik niet meer bij oma op visite mag, omdat ze boos is op oma. Ik wil wel graag naar oma toe, dus ik ga stiekem. Maar als ze er achter komt, mag ik al helemaal niet meer! Wat kan ik doen? Mag mijn moeder dit wel verbieden?

6 Loon bijbaantje Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Ik heb een krantenwijk en ik bezorg altijd netjes de kranten. In mijn contract staat dat als ik niet werk, ik ook geen geld krijg. Ik dacht: dat is logisch. Maar nu zegt mijn baas ineens dat ik een hele bundel kranten niet heb bezorgd en hij dus over de afgelopen maand geen salaris betaalt aan mij! Terwijl ik steeds alles netjes heb bezorgd! Wat kan ik doen zodat ik toch mijn geld krijg?

7 Zakgeld Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel vriendjes van mij krijgen zakgeld. Ik krijg van mijn ouders helemaal niks! Op hoeveel zakgeld van mijn ouders heb ik eigenlijk recht?


Download ppt "Werk aan de winkel. Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat."

Verwante presentaties


Ads door Google